Reizen

Wandelen in IJsland. Drie routes die je stempel drukken

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn veel wandelpaden in IJsland. Het is een eiland dat zich leent voor deze activiteit vanwege de majesteit van landschappen en de hoeveelheid natuurlijke schoonheid die het heeft. Grote trekking, watervallen in IJsland of zijn vulkanen zijn duizenden keren gefotografeerd. Ik zou zeggen dat ik niemand ken die nog geen foto van dit land heeft gezien, ook al is het indirect. Het is een land dat we Wallpaper of screensaver noemen, een land dat kan leven op je computerdesktop. IJsland is fotografie, maar daarachter zit ook wandelpaden dat meer dan één de hik kan nemen.

Wandelpaden in IJsland

IJsland is een land met iets meer dan 300.000 inwoners. Het is een klein dichtbevolkt land, met nauwelijks vegetatie en voornamelijk vulkanisch. Het is gemakkelijk om het laatste levende wezen op de planeet te voelen. Je voelt je constant aan het einde van de wereld. Wanneer je een trekking door de landschappen zijn uniek, uit film. Welke route je ook neemt, je zult altijd tevreden zijn. Als we bezwaar moeten maken, zou het het weer zijn, zowel op het weerniveau als het aantal dagen dat je het kunt bezoeken, want je hebt altijd nog dagen over.


Wandelpaden in IJsland

Het weer is IJsland is zwaar behalve in de zomer, waar de beste maanden zijn om een ​​goed wandelpad in IJsland te maken Juli en augustus. IJsland is geen land van zon, maar als het aanwezig is, is er geen beter geschenk voor je zintuigen dan het licht dat elk landschap verlicht, het is gewoon magisch.

Wandelpaden in IJsland zijn voornamelijk geconcentreerd rond de hoofdstad, Reykjavik, of door een bergachtige kern van het eiland, voornamelijk in Landmannalaugar of in de buurt van de gletsjerVatnajökulsþjóðgarður. In elk geval zullen de beste wandelpaden in IJsland je minstens één dag brengen, hoewel als je het binnenland en het echte IJsland wilt ontdekken, je enkele dagen moet reserveren om de grote overtochten te ondernemen, zoals Laugavegurinn, de koninginoversteek.

Ons eigen avontuur voorbereiden

Toen we onze eerste aan het voorbereiden waren IJsland reis we hebben verschillende prioriteiten gesteld binnen de korte tijd die we hadden, twee weken, dat hoewel het meer dan genoeg lijkt in IJsland, het een beetje tekort kan schieten. Als je prioriteit geeft aan activiteiten zoals wandelen, neem je de tijd om te ontspannen of "riet", maar als je reizende ziel op zoek is naar avontuur, begin dan met het noteren. We verzekeren je dat we nog veel meer routes willen kunnen doen dan we deden.


Landmannalaugar- Wandelpaden in IJsland
Laugavegurinn etappe 1, Landmannalaugar - Hrafntinnusker

Binnen onze planning konden we de oversteek van Laugavegurinn, ook bekend als Landmannalaugar, Kristinartindar, niet missen vanwege het uitzicht op de grootste gletsjer in Europa, en een ietwat historische, de beklimming naar Snæfellsjökull, de vulkaan die Jules Verne gebruikte in zijn beroemde boek Reis naar het middelpunt van de aarde.

Drie routes die u niet mag over het hoofd zien

De drie routes waar we het hieronder over zullen hebben, bevinden zich voornamelijk aan de west- en zuidkant van IJsland, allemaal op minder dan 3 uur van de hoofdstad Reykjavik.

Hoewel IJsland klein lijkt, onderschat het niet, de wegen zijn smal, de snelheid is erg beperkt en het weer verhindert je soms om zo snel te gaan als je zou willen. Moraal, laat altijd extra tijd over voor de onvoorziene gebeurtenissen van dit wilde eiland.


Kaart van de drie routes

1 De 4-daagse reis van Laugavegurinn

We beginnen te praten over Laugavegurinn, of Landmannalaugar kruising voor veel Spaanse bureaus, met de eerste van Vier video's die we tijdens de route hebben opgenomen. Het was een atypische juni, met veel sneeuw in de eerste twee fasen, iets ongewoons op die datum.

Het is zeker de oversteek of de meest spectaculaire trekking in IJsland. Ze lopen 4 dagen tussen vulkanen en slapen in schuilplaatsen waar de tijd lijkt te zijn gestopt. De landschappen zijn subliem en dit is misschien, duidelijk verdiend, de meest gevraagde route onder degenen die van wandelen in IJsland houden.

We hebben het niet over een ingewikkelde route. Het heeft weinig oneffenheden en elke fase snelt met nauwelijks problemen. We zouden zeggen dat het een reis geschikt voor iedereen, dus er is geen excuus om het niet te doen.


Landmannalaugar (Laugavegurinn)

In deze link vertellen we u meer in detail over de hele Laugavegurinn-route.

2 Kristinartindar, de beste eendaagse route in IJsland

In de video die volgt, kun je de ongelooflijke landschappen zien die je kunt zien in de Nationaal park Skaftafell, waar Kristinartindar de top van de koningin is. De opvattingen over een van de talen vanVatnajökulsþjóðgarður Ze zijn film, en weinig plaatsen in de wereld behalve de Himalaya, Chili of Argentinië hebben onder andere vergelijkbare dingen.

Behalve de laatste etappe van de oversteek, soms met ijs of sneeuw, heeft geen overmatige moeilijkheden. Het is waar dat de meeste mensen de top niet bereiken, omdat het overeenkomt met het uitzicht op de gletsjer en de Svartifoss-waterval, een van de mooiste in IJsland. Als je besluit om de hele route te doen, maak je dan klaar voor een trekking van meer dan 8 uur.


Kristinartindar

In deze link vertellen we u in meer detail de hele Kristinartindar-route.

3 Snæfellsjökull, de vulkaan van Jules Verne

inArnarstapi Ze weten heel goed wat het is om een ​​vulkaan te hebben met een onuitspreekbare naam, die weinigen onthouden en die paradoxaal genoeg is uitgesproken en gelezen door miljoenen lezers van Julio Verne over de hele wereld.

We praten niet over een route die te druk is, omdat deze meestal buiten elke route of circuit ligt, maar het is waar dat het gebruikelijk is om op de hellingen van de vulkaan talloze gidsen te zien met groepen die een leuke dag in de sneeuw willen doorbrengen met sneeuwschoenen of stijgijzers .

De Snæfellsjökull-trekking stijgt zonder al te veel moeite en met een geweldige prijs naar de top, 1.400 meter. Het uitzicht vanaf de top naar de zee is gewoon prachtig. Het enige slechte ding, raak niet de klassieke zee van wolken bovenop.


Snæfellsjökull

Aanbevelingen

In IJsland moet je wintermateriaal meenemen, hoewel er erg warme dagen zijn waar de meeste dingen kunnen worden overgelaten. Maar omdat u voorzichtig moet zijn, laten we u hier achter met de apparatuur die u moet nemen om wandelpaden in IJsland te maken.

 • Lange broek, thermoshirt en fleece
 • Cap en handschoenen
 • Primaloft, dit kledingstuk is behoorlijk warm
 • Regenjas, Gore-Tex of derde laag voor wind of regen
 • Lange laarzen en wintersokken
 • Stijgijzers en ijsbijl, de bovenkant kan bevroren zijn
 • Zaklamp of frontaal. de Black Diamond is bijvoorbeeld uitstekend
 • Legging als er sneeuw ligt. Hier is een goed voorbeeld van Legging en oog met maat.
 • Rugzak van minimaal 30 liter
 • Trekkingstokken
 • Kaart /GPS. Zonder dit, kom zelfs niet opdagen. Als GPS is onze aanbeveling de Garmin GPSMAP 64

In de winter zijn de routes meestal langer als er sneeuw ligt, dus bereken 1 of 2 uur meer.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet, controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je krijgt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Video: Ken O'keefeThe People's voice Middle East show 2 with subtitles (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send