Reizen

Vergelijking. Wat is het beste berghorloge?

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u op zoek bent naar een berghorloge of een sporthorloge, gaan we vandaag praten over de beste opties om te wandelen met een van de meest trendy gadgets. Destijds spraken we over de beste berg-GPS, de meest geschikte optie voor deze sport of activiteit, maar we zagen merken zoals Garmin of Suunto die gespecialiseerde modellen hebben geproduceerd in Trail of hardlopen, velen van ons zijn verliefd geworden op bepaalde modellen vanwege de meerdere functionaliteiten die ze met zich meebrengen.

Om deze vergelijking te maken, hebben we twee Garmin-modellen en twee Suunto-modellen gekozen vanwege hun duidelijke specialisatie, de berg. Wat is volgens jou het beste bergwacht?

Bergwacht of handheld GPS?

Het hangt af van de activiteit en het budget

Goede vraag, toch? Nou, het hangt af van het moment. We hebben altijd een levenslange GPS van Garmin meegenomen. De waarheid is dat we altijd naar andere merken hebben gekeken om er niet één te trouwen, maar uiteindelijk besef je dat deze Amerikanen bijna geen concurrentie hebben. Als je een GPS hebt om te wandelen, is een bergwacht nog steeds een extra bevlieging, omdat alle functies van het horloge ze in de GPS hebben, en niet alleen dat, de GPS heeft veel meer autonomie (met de actieve positioneringsfunctie ) en bovenal heeft het veel meer opties. Dus als je dit leest, is het onvermijdelijk dat je jezelf afvraagt, waarom heb ik een bergwacht nodig?


Garmin Oregon 600 en GPSmap 62sc

Een bergwacht is een ideale aanvulling op eendaagse routes of voor bergraces. Op een dag? Ja, houd er rekening mee dat bij geactiveerde GPS-functie de batterij nooit langer dan 10 uur enu kunt de batterijen niet vervangen in tegenstelling tot een normale levenslange GPS. Daarom kan het voor routes van meerdere dagen erg kort zijn. Hoe dan ook graag truc u kunt de gebruiken Externe batterijen voor mobiele telefoons en via USB laden het horloge op, maar het is altijd een extra gewicht aan de rugzak.

In de bergen of op een wandelpad is een bergklok zeer comfortabel om naar tijden, hoogte, positie, temperatuur of meldingen te kijken, maar weinig anders. Een normale GPS heeft dit alles en een grote kaart zoals God beveelt. Dat kun je zeggen Ze zijn complementair in activiteiten zoals wandelen, maar het is niet noodzakelijk of verplicht om beide te vervoeren. Met dit alles en de ervaring van het dragen van beide, een GPS Oregon en een Phoenix 3 of 5, kunnen we zeggen dat we blij zijn met beide, hoewel de tweede soms is voor het thema van de Running / Trail of voor het comfort om hem om de pols te dragen.


Kristínartindar, IJsland

PROS

 • Informatie direct en gemakkelijk toegankelijk, om de pols
 • U kunt activiteitenprogramma's definiëren en wijzig de informatievelden
 • De beste aanvulling voor bergraces
 • Zeer praktisch voor korte of dagtochten
 • het systeem meldingen Het is heel comfortabel als je je mobiel in je rugzak draagt
 • Ecosysteem van toepassingen, in Garmin / Suunto, zeer gevarieerd

CONS

 • Niet-bestaande kaart of van slechte kwaliteit
 • In de winter, bij slecht weer, wordt het horloge bijna niet gedragen als u handschoenen draagt
 • schaars levensduur van de batterij met actieve GPS
 • Het is geen vervanging voor traditionele GPS
 • de scherm Het heeft niet zoveel kwaliteit en het is te klein

Welke hebben we?

Om eerlijk te zijn hebben we zowel een bergwacht als GPS. Miguel Hij draagt ​​een Garmin GPSMAP 64 en een Garmin Fenix ​​3, maar tot voor kort droeg hij een Suunto Ambit 3 Peak. In mijn geval draag ik de Garmin Oregon 600 en de Phoenix 3. Wat is er met de Suunto gebeurd? Nou, de waarheid Garmin innoveert veel meer dan het Finse bedrijf Maar dit betekent niet dat Suunto niet erg goede horloges maakt.

De beste berghorloges

Het GARMIN-bereik

Zodra we de verschillen en de voor- en nadelen hebben gezien, zullen we de vlaggenschepen van het Garmin-assortiment in de bergen vergelijken voordat we de echte verschillen zien tussen de Phoenix 3, 5 en de Epix, de nieuwste in berghorloges.

Garmin EpixGarmin Fenix ​​3 HR SapphireGarmin Fenix ​​3
afmeting50,8 x 53,3 x 17,8 mm51,5 x 51,5 x 16,0 mm51 x 51 x 16 mm
scherm35,6 mm30,4 mm30,4 mm
resolutie205 x 148218 x 218218 x 218
tactielalsnietniet
kleuralsalsals
gewicht85g86g82g
batterij24 uur in GPS / GLONASS-modus; 50 uur in UltraTrac GPS-modusTot 40 uur in UltraTrac ™ -modus; tot 16 uur met GPSTot 50 uur in UltraTrac-modus; tot 20 uur in GPS-modus
GPSalsalsals
GLONASSalsalsals
Barometrische hoogtemeteralsalsals
Elektronisch kompasalsalsals
meldingenalsalsals
vibratiealsalsals
Intern geheugen8GB32MB32MB

Garmin Fenix ​​3

De Garmin Fenix ​​3 is een waar verkoopsucces als we het hebben over horloges voor de berg. Dit model, hoewel het niet puur voor de berg is, heeft functionaliteiten die het een all-terrain maken. Is de favoriet van veel triatleten omdat het is voorbereid op hardlopen, de bergen, het zwembad of de fiets onder andere sporten.

We spreken daarom een ​​multisporthorloge en niet zo gespecialiseerd als de Epix, maar naar onze mening veel veelzijdiger en veel meer gerold dan de Epix. Bovendien is het een wonder hoe ontwikkelaars het merk ondersteunen door een groot aantal widgets, schermen en applicaties met Connect IQ voor de Garmin Felix 3 uit te brengen.


Garmin Fenix ​​3

De Garmin Fenix ​​3 is een echt hard berghorloge. Je kunt de riem verwisselen, deze is goed gebouwd en het scherm in het Sapphire-model is een pasje, omdat het niet kan worden bekrast.

Bovendien is de Garmin Fenix ​​3 een authentieke smartwach. Het verbindt via Bluetooth of Wifi. U kunt e-mails, WhatsApp, tweets, oproepen of meldingen ontvangen. Het beste, dat Bluetooth heel weinig batterij verbruikt.

Gelukkig na bijna een jaar op de markt de Garmin Fenix ​​3-software Het is verbeterd, inclusief nieuwe functies en verbeteringen in de GPS, omdat het in het begin niet goed meette en de GPS niet zo nauwkeurig was als zou moeten.


Garmin Fenix ​​3

Vooruitkijkend naar de hartslagmeter Er zijn verschillende mogelijkheden. Het normale bereik van de Fenix ​​3 wordt met de band meegeleverd HRM, in het meest basismodel is het optioneel en in de nieuwe HR is het geïntegreerd in het horloge zelf. Het tweede is de toekomst, maar het eerste het meest volbracht en nauwkeurig.

PROS

 • Multisport met een veelheid aan functies
 • Connect IQ store van de beste
 • Om te kunnen veranderen horloge ontwerp, niet alleen de riem, maar ook hoe de tijd moet worden gepresenteerd. Het lijkt erop dat je je klok verandert door een applicatie te downloaden
 • Het scherm is volledig configureerbaar
 • Goede antenne en GPS-ontvangst
 • Esthetisch succesvol

CONS

 • Soms synchroniseert het niet goed
 • Verbeterde batterij met actieve GPS
 • Weinig intern geheugen. Als u veel dingen installeert, moet u andere verwijderen
 • De temperatuursensor is waardeloos
 • Soms is het niet zo nauwkeurig als we zouden willen

Zie aanbiedingen van Garmin Fenix ​​3

Garmin Fenix ​​5

Onlangs heeft Garmin, om redenen die we niet kennen, een nieuwe versie van de almachtige Fenix ​​uitgebracht. Ga van Fenix ​​3 naar Fenix ​​5, een sprong zonder al te veel veranderingen en zag vooral het 5x-model.


Garmin Fenix ​​5

Nu hebben alle Garmin Fenix ​​5 saffierglasen behalve de 5s-versie (de kleinste en denkend voor het vrouwelijke publiek), vergroten ze het scherm naar 240 x 240 pixels. Trouwens, iets wat zeer gevraagd werd, verhogen ze het geheugen tot 64 GB, in plaats van de 32 GB van versie 3. Maar het grote verschil, en het enige waarvoor ik mijn Fenix ​​3 kon veranderen, zou de integratie van kaarten in het 5X-modelnatuurlijk, duidelijk betalen, want het gaat voor meer dan € 700.

Velen van jullie zullen zich afvragen of de Phoenix 5 het waard is, nou, als je een 3 hebt, zou ik nee zeggen. Als u natuurlijk voor een nieuw model kiest, maar vanuit verkoopsucces zoals de Fenix ​​3 is het bijna beter om een ​​ander model met veel meer wijzigingen te verwachten. Eindelijk, en iets heel opmerkelijks, is dit model compatibel met de app van Wikiloc, dus je kunt GPX-tracks van je mobiel naar het horloge sturen, iets heel, heel nuttig.

PROS

 • Ingebouwde HR in alle modellen
 • Saffierglas
 • Wikiloc compatibel
 • Kaart opgenomen in de 5x-versie
 • Functies vergelijkbaar met FENIX 3

CONS

 • schaars levensduur van de batterij met actieve GPS
 • Zonder al te veel wijzigingen ten opzichte van versie 3
 • Je mist een verbetering op het scherm

Zie aanbiedingen van Garmin Fenix ​​5

Garmin Epix

De Garmin Epix is ​​een vreemd berghorloge. Het is geen horloge noch een GPS, het zit er tussenin. Ik zou zeggen dat het de Fenix ​​3 is gemengd met de GPS Oregon 600.

In tegenstelling tot het Fenix-bereik, is de Epix vooral bedoeld voor gebruik in de bergen of in de bergen. Dit model kan bijvoorbeeld worden geüpload met kaarten zoals de TOPO Spanje of satellietbeelden van BirdsEye in tegenstelling tot de Fenix ​​3.

Het formaat is groot en geeft het gevoel van een eerste model, waar het nog veel moet verbeteren. Je kunt zien dat het het is Garmin's eerste model van deze kenmerken. In feite was het een verleiding voor ons toen het uitkwam, maar uiteindelijk zijn we onvermijdelijk bezweken aan de Phoenix 3.


Garmin Epix met een Phoenix 3

Het scherm heeft niet teveel resolutie en soms zie je weinig vocht. De resolutie is niet hoger vanwege de hogere kwaliteit meer batterij, dus in een horloge van dit type altijd premium formaat en gewicht, zodat kleine Garmin-jongens kunnen doen.

Eindelijk is het een zeer resistent berghorloge, meer dan de Fenix ​​3, en het is ook waterbestendig tot 50m. Het is duidelijk dat hij is voorbereid op de meest avontuurlijke.

PROS

 • Sluit IQ Store aan van de beste
 • Goede antenne en GPS-ontvangst
 • Functies vergelijkbaar met die van een handheld GPS

CONS

 • grootte, een beetje groot en dik Voor kleine poppen is het een hulk
 • Verbeterde batterij, maar in dit gedeelte kan weinig worden gedaan
 • Scherm met lage resolutie
 • Prijs een beetje hoog

Zie aanbiedingen van Garmin Epix

Garmin 735XT

De Garmin 735XT is een gespecialiseerd horloge voor Triathlon. Het is de nieuwste versie van Garmin, iets goedkoper dan de Fenix ​​3-reeks, maar ideaal voor deze activiteit. De essentie van dit horloge is als het Forerunner-assortiment, speciale horloges voor hardlopen. In tegenstelling tot deze draagt ​​de Garmin 735XT de ingebouwde hartslagmeter, zoals de Garmin Fenix ​​3 HR, iets heel comfortabels en dat werkt heel goed. Het is een zeer licht horloge, weegt slechts 44 g en heeft een bereik van tot 14.00 uur, iets ideaal voor lange wedstrijden zoals triathlon. Bovendien bevat dit model een nieuwe leedmeter, waarmee u trainingslimieten kunt berekenen op basis van de hartslag.


Garmin 735XT

PROS

 • Sluit IQ Store aan van de beste
 • Ingebouwde optische sensor
 • Functies vergelijkbaar met die van een handheld GPS
 • 14 uur batterij met actieve GPS
 • Geavanceerde zwembadtraining

CONS

 • De hartslagmeter werkt niet onder water
 • Het heeft geen barometer

Zie aanbiedingen van de Garmin 735XT

Garmin Forerunners vergelijking

Het is onvermijdelijk dat we met de nieuwe Garmin 735XT de neiging hebben om te vergelijken met zijn broers. Hier laten we de officiële vergelijking van Garmin.


Garmin Forerunner vergelijking

Het SUUNTO-assortiment

Suunto is de grote rivaal van Garmin. Tot voor kort hadden we dat andersom gezegd, dat Garmin is de rivaal van Suunto. In de loop der jaren is gebleken dat Garmin beetje bij beetje de grond opeet aan Suunto, maar met de komst van het Fenix-assortiment en specifiek de Fenix ​​3 is het duidelijk dat Garmin is overgestapt naar Suunto. Suunto is waar dat op GPS-niveau altijd is bewezen dat ze veel preciezer zijn, maar afgezien van hun hardheid, lijkt de rest van de functies te zijn dat Garmin de leiding neemt.

Suunto Ambit 3 Peak

Wachtend op het verwachte vertrek van Ambit 4, is Ambit 3 niet al te geëvolueerd, en het is een beetje een continuïteit, met het vorige bereik. Als nieuwigheid heeft dit model de technologie verlaten ANT + om de hartslagmeter te verbinden en plaats te maken voor Bluetooth, een standaard die vorm begint te krijgen door de aanwezigheid van tapes voor apps zoals runtastic of Strava. Net als in het geval van Garmin is de Ambit 3 een horloge voor meerdere sporten, maar met een focus op bergliefhebbers er is een model voor hardlopers genaamd Ambit 3 Run.


Suunto Ambit 3

Met Ambit 3 kunt u trainingsprogramma's definiëren en elk kenmerk instellen dat bij u past. Trouwens, in tegenstelling tot Garmin, kan dat synchroniseer uw gegevens met niet-Suunto-apps zoals Strava, iets dat velen van ons altijd hebben geëist. Het scherm is niet in kleur, iets dat tegenwoordig bijna alle nieuwe horloges dragen en waardoor het naar onze mening enigszins verouderd lijkt en niet zo mooi als het nieuwe Garmin-assortiment. Maar de waarheid is dat Suunto er preciezer uitziet dan de Garmin, vooral in de hoogtemeter en GPS, misschien vanwege de ervaring en specialisatie van de eerste.


Suunto Ambit 3

Eerlijk zijn, en zonder enig merk te trouwen, we hielden altijd al van Suunto, omdat het al vele jaren in de bergwereld is. Maar de tijd verstrijkt, en er zijn merken zoals Garmin die ons van gedachten hebben doen veranderen vanwege hun prestaties ten opzichte van modellen zoals de Fenix ​​3, maar dat betekent niet dat onze "vriendin" uit het verleden niet terugkeert naar de scène ... als ze alweer terug zijn zij waren Zelfs zo we denken dat het een goede bergwacht is, en zoals alles, om de kleuren te proeven.

PROS

 • Goede app voor Android en IOS
 • Goede antenne en GPS-ontvangst
 • Integratie met andere apps
 • Batterij en prestaties
 • GPS vrij nauwkeurig
 • Zeer kleine borstband

CONS

 • grootte, een beetje groot en dik
 • Het heeft geen trillingen
 • ontwerp een beetje ruw
 • Zwart-wit display
 • Gebrek aan app voor Windows 10 Mobile

Zie aanbiedingen van Suunto Ambit 3

Suunto Traverse

Eind 2015 presenteerde Suunto de Traverse, het mogelijk meer gespecialiseerde model in bergsporten. We hebben het over een niets-generalist of multisporthorloge zoals de Fenix ​​3, maar een authentieke bergwacht. De Traverse lijkt een reactie op de Phoenix 3, omdat het ontwerp ons gedeeltelijk herinnert aan Garmin en zelfs aan een straatklok.

Een puur bergwacht zijn verliest veel kenmerken met betrekking tot Ambit 3, maar de waarheid, op de berg zul je ze niet missen. Het heeft minder gegevensvelden en minder sportprofielen, maar het verdient bij het opnemen van routes, het is gemakkelijker en volg deze.


Suunto Traverse

De waarheid is dat we het niet hebben kunnen bewijzen, maar van het weinige dat we van hem hebben gezien, ziet het er heel goed uit. Alleen al door het te zien, kunnen we ons al voorstellen wat er dit jaar met de Ambit 4 komt.

PROS

 • Esthetisch heel mooi
 • Lager gewicht dat de Ambit 3
 • Goede antenne en GPS-ontvangst
 • vibratie in tegenstelling tot Ambit 3
 • Scherm van mineraal glas
 • Suunto-films

CONS

 • Je mist een kleurenscherm
 • Minder autonomie dat de Ambit 3
 • Scherm met lage resolutie

Bekijk Suunto Traverse-aanbiedingen

Conclusies

Het is waar dat er op de markt niet veel opties zijn voor dit soort apparaten of horloges. Garmin en Suunto zijn de koningen, hoewel Polar en Tom Tom meer doen dan interessante dingen, maar alleen in de wereld van hardlopen. Onze keuze is de Garmin Fenix ​​3, omdat het de meest veelzijdige en geavanceerde van allemaal is. Wat is het beste voor jou?

Video: Wiskunde - Vergelijkingen oplossen met de balansmethode (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send