Reizen

Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de langste hangbruggen ter wereld Gebruik voor voetgangers is de Highline179 in het Oostenrijkse Tirol, heel dicht bij de grens met Duitsland. Een brug die niet alleen dient om bergen te verenigen. Het verenigt kastelen en oude forten met honderden jaren geschiedenis. Het is ook een geweldige wandelroute die geschikt is voor elk type publiek.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

De langste hangbruggen ter wereld, de Highline179

de Highline179 hangbrug Het ligt in het Oostenrijkse Tirol, ten zuiden van de stad Reutte. Met een lengte van 406 meter en een hoogte van 114,6 meter is het te zien vanaf enkele kilometers afstand. Daarom is het niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.

De brug is echter ondanks zijn lengte zeer stabiel. Het beweegt weinig, afhankelijk van het aantal mensen dat het tegelijkertijd oversteekt, maar om veiligheidsredenen is de opgelegde limiet 500 mensen. Dit wordt geregeld door twee controlepunten aan beide uiteinden door tourniquets.

De route naar de Highline179

Denk niet dat dit gaat over met de auto aankomen en de heilige kussen. Om de brug te bereiken, moeten we eerst ons voertuig op een parkeerplaats laten staan, waarvan de kosten zijn 4€. Vanaf hier zullen we tickets kopen van een automatische stand of in het bezoekerscentrum. De kosten zijn 8€ per persoon en maakt het mogelijk om twee keer in en uit te gaan.

We kochten de kaartjes, we moeten een klein wandelpad maken van ongeveer 2 kilometer lang (20 min) en ongeveer 120 meter oneffenheden tot de Kasteel Ehrenberg. Direct bij de ingang zijn de tourniquets om toegang te krijgen tot de Highline179.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Vanaf hier is het ideaal om de brug over te steken en vervolgens terug te keren om het kasteel te bezoeken of zelfs naar deSchlossberg Burgenwelt Ehrenberg. Omdat er niet veel meer van over is, lopen mensen liever niet meer, sindsdien moet je naar de parkeerplaats.

Een van de langste hangbruggen ter wereld

In die tijd was het de langste hangbrug ter wereld, totdat een andere brug met vergelijkbare kenmerken werd gebouwd Randa, Zwitserland met een lengte van 494m. Natuurlijk is het in hoogte niet groter dan slechts 85 meter.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Na het passeren van de tourniquets en zien dat we in de quotum van 500 personen, we begonnen door deze metalen structuur te lopen. Aanvankelijk ziet het er zeer stabiel uit, tot het beetje bij beetje een paar centimeter aan elke kant beweegt, maar altijd soepel, zonder duizeligheid. De brug is absoluut veilig, maar mijn partner begint wat angst te hebben en aarzelt niet om de reling vast te houden.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

De waarheid dat kijken naar de vloer, bijna transparant of gewoon naar elke kant kijken, veel respect oplegt. Als er geen reling was, ben ik niet geslaagd of gek ondanks zijn 1,2 meter breedte.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Het uitzicht aan beide kanten is erg goed en benadrukt altijd de groene velden en de geweldige bergen. Maar let op, terwijl de brug constant beweegt, moeten we de foto's zo snel mogelijk maken, zodat ze niet verplaatst naar buiten komen.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Eenmaal gekruist en op het vasteland nemen we een pauze om te zien hoe lang de brug is. Vanaf hier kun je klimmen naar Fort Claudia, een oud fort dat heel weinig over is. Misschien wel het beste is het uitzichtpunt aan de rechterkant van de brug vanwaar je het kasteel Ehrenberg kunt zien.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Deze opvattingen verdienen het om rustig te worden genomen, vooral op een zonnige en warme dag als deze. In een vreemde maand oktober….


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

We beginnen terug te keren nadat we weer door de tourniquet zijn gegaan en kijken naar de rechterkant van de brug. Op de achtergrond de stad Reutte.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Omdat we de eerste etappe niet erg rustig namen, was de terugkeer veel sneller, over de brug in minder dan 5 minuten. Het is ook waar dat die dag, op een vrijdagochtend, nogal wat mensen waren. Ongeveer 20/30 mensen tegelijkertijd op de brug.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Na terugkomst zien we het kasteel met vrije toegang. De staat is verwoest, maar sommige delen zijn herbouwd. Voor de rest is het niet van groot belang als we het vergelijken met die in de buurt Neuschwanstein en Hohenschwangau, in het naburige Duitsland.


Highline179, een van de langste hangbruggen ter wereld

Van daaruit en zonder eraan te denken naar de top van de berg te klimmen, waar het burchtkasteel van isBurgenwelt Ehrenberg, we gaan rechtstreeks naar de parkeerplaats en hervatten onze reis.

verkoop Oostenrijk 5: 1 (Lonely Planet Country Guides) Taal…
  • Marc Di Duca, Donna Wheeler, Kerry Christiani, Catherine Le Nevez
  • Uitgever: GeoPlaneta
  • Nummer nr. 5 (05/09/2017)
EUR 24,70 Zie op Amazon

Praktische gegevens

Wanneer een bezoek aan de Highline179

U kunt het hele jaar door bezoeken, zelfs in de koude en witte winters van het gebied. Het sluit alleen als de weersomstandigheden erg slecht zijn.

Het is het beste om het 's morgens te bezoeken om het kasteel van niet te hebbenEhrenberg tegen het licht.

Welk schema heeft de Highline179?

Het opent om 08:00 uur en de tourniquets sluiten om 22:00 uur.

Hoe naar de Highline179 te komen

U kunt meestal met de auto aankomen en parkeren op de ruime parkeerplaats, maar het is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. We kunnen bijvoorbeeld met de trein aankomen vanuit füssenwaar is het kasteel vanNeuschwanstein voor minder dan 5€. Dit laat ons achter op het station Reutte en van daar vertrekken bussen naar de Highline179.

Hoeveel kost het om de Highline179 over te steken

ze zijn 8€ op een rondreis waarmee u de brug kunt verlaten en 4€ het parkeren als we een voertuig meenemen.

Waar te slapen

Reutte heeft veel accommodaties tegen verschillende prijzen. Een andere optie is om te verblijven in het nabijgelegen meer van Plansee, op slechts 15 kilometer afstand en gelegen in een spectaculair gebied.

  • Alpin Resort Austria: mooie en goedkope appartementen in een Tirools gebouw.
  • Pension Posthansl: hoewel het een pensioen wordt genoemd, is het concept van een pensioen in Tirol heel anders. Berg appartementen zeer comfortabel.
  • Haus Tauern Am See: ruime appartementen met keuken en geweldige details.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Sluit een reisverzekering af door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Als u meer informatie wilt, drukt u op HIER.

Video: De langste hangbrug ter wereld - Reutte Oostenrijk (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send