Reizen

Trekking in de waterval van Aljibe

Pin
Send
Share
Send
Send


Vandaag hebben we een route van wandelen door een van de mooiste watervallen in Spanje, de Cascada del Aljibe. Deze waterval van twee grote watervallen bevindt zich op een van de meest pittoreske routes in Spanje, de route van de zwarte architectuur dorpen, in Guadalajara. De route is eenvoudig, minder dan 10 km, hoewel er de mogelijkheid bestaat om deze te beperken. Laten we kijken hoe we toegang krijgen tot deze spectaculaire watervallen.


Waterval van het reservoir

Waterval van het reservoir

Het is een atypische route, omdat het niet begint met een stijging, maar met een afdaling. Het begin is vlak maar dan wordt het verlaagd met een steile helling naar de watervallen. Een route zijncirculaire Deze helling kan worden vermeden door nog een lichte klim die toegang geeft Roblelacasa en vandaar naar de stad De Espinar, waar de route begint.

De route begint vanuit een van de mooiste dorpen met zwarte architectuur, De Espinar. Daar is het mogelijk om de auto naast het voetbalveld te laten staan ​​en te lopen tussen de landelijke huizen tot je aankomt bij een pad dat begint bij een poort.

Aan het begin van de route verlaat je de stad achter je en de Pico del Ocejón, een klassieker van de berg Guadalajara. Halverwege is het mogelijk om heel dichtbij vee te passeren, omdat het een gebied is met een sterke aanwezigheid van vee, zoals ons is overkomen. Midden op de weg vinden we enkele leuke koeien, sommige met het gezicht van enkele vrienden, maar op het eerste gezicht intimideren ze en zijn ze volkomen onschadelijk.


De wervelkolom

De weg is nog steeds een act voor winnaars of 4x4 auto's, maar passeert tussen eiken en imposante bomen. De beste tijd om deze route te doen is binnen voorjaar, omdat de bergen bedekt zijn met een deken van witte bloemen waardoor het landschap lijkt te schijnen, iets spectaculairs. Op de vlakste hellingen, waar het vee zich bevindt, is het mogelijk om te zien hoe de grond door sommigen wordt bedekt gele bloemen geeft de hele route een veelkleurige touch.


Waterval van het reservoir
Waterval van het reservoir

Hoewel het begin heel eenvoudig en vrij vlak is, begint het moeilijk aan de afdaling, een afdaling met een sterke dijk waarop je heel gemakkelijk kunt glijden. deze helling moet heel voorzichtig worden verlaagd omdat het zelfs een beetje gevaarlijk kan zijn als het nat is. Als het de dag ervoor heeft geregend, twijfel er dan niet aan dat je zult vallen, dus wees voorzichtig om het te laten zakken.

Aan het einde van de helling komt het beste, u steekt de rivier over die het voedt Aljibe watervalen dit is minder dan 5 minuten.


Waterval van het reservoir

Als je de kans hebt neem een ​​statief, omdat het een perfecte plek is om met je camera te oefenen en het zijde-effect te maken met de val van het water.


Waterval van het reservoir

De waterval kan worden gefotografeerd van beide banken, met heel verschillende perspectieven, maar het beste is natuurlijk van de rechteroever, waar de vorige twee foto's zijn gemaakt. Er is een punt vóór deze, waar u tegenover hen kunt staan ​​en de beste foto kunt maken.


Waterval van het reservoir

Vanaf de linkerkant fotografie is veel meer verticaal, dus als je geen goede invalshoek hebt, is fotografie misschien wat slechter.

Al terug van de waterval, hoewel het bergop is, is het veel draaglijker. Vanaf de waterval is er een weg die begint bijRoblelacasa, waar u kunt stoppen bij een van de restaurants of water kunt drinken uit de fontein van het kleine stadsplein. Daar moet je een hek vinden dat naar toe vertrekt De Espinar, verborgen en daarom nemen we de volgende foto om het duidelijk te maken zoals het is en "waar het is".


Roblelacasa

Praktische gegevens

Wanneer te gaan

De beste tijd is binnen voorjaar, wanneer de bergen bedekt zijn door een prachtige bloemenbank. Aan de andere kant is het in de zomer erg heet, maar het is de beste optie om dat te kunnen baden in de rivier of in de waterval.

Hoe te komen

De Aljibe-waterval ligt op anderhalf uur rijden van Madrid langs de weg van Barcelona. Je moet door Guadalajara gaan richting Humanes en vervolgens Tamajón.

Waar te slapen

Niet ver van de Aljibe-waterval hebben we tal van landelijke huizen en rustieke accommodaties in de steden Robleluengo, Valverde de los Arroyos of Tamajón onder anderen We raden bijvoorbeeld plaatsen aan als:

  • De herberg van Tamajón
  • meer huisjes of hotels in de omgeving

Video: Trekking in Cardamomgebergte, Areng Vallei (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send