Reizen

Mexico. De Maya-stad Chichen Itza

Pin
Send
Share
Send
Send


Chichen Itza Chichen Itza wordt beschouwd als een van de 7 wonderen van de moderne wereld. Gelegen op het schiereiland Yucatan in Mexico, is het de favoriete bestemming voor massatoerisme dat elk jaar naar de Riviera Maya. Ongeacht het toerisme dat we kunnen vinden, het is een bestemming die we moeten weten, omdat de staat van instandhouding onverslaanbaar is, naast het huisvesten van de Balspel grootste in Meso-Amerika. Zoals opgemerkt, betekent Chichen Itza in mei Chi (mond), Che'en (goed), Itz (tovenaar of tovenaar) A (water) of wat hetzelfde is, de mond van de put van de watertovenaars.


Kukulcan Tempel

De Maya-stad Chichen Itza

maar Chichen Itza Het was niet altijd zo prachtig. De stad werd een paar keer verlaten. Eerst voor deMayas en uiteindelijk door Tolteken in het midden van de dertiende eeuw. Het werd herontdekt door de Spanjaarden in de 16e eeuw, die probeerden een stad te bouwen in dezelfde nederzetting. Ze waren niet erg succesvol en zeiden dat de stad "Ciudad Real“Het is niet louter een militair kamp geworden.

Later werd het onderzocht door de Noord-Amerikanen uit het jaar 1840, waaronder Augustus Le Plongeon, auteur van de ontdekking van de beroemde Chac Mool, maar het was pas in 1920 toen de eerste archeologische opgravingen begonnen met het doel van reconstrueren de stad


Kukulcán door Teobert Maler (1892)

We vertrekken heel vroeg vanuit ons hotel in de buurt van Playa del Carmen in een huurauto. We wilden aankomen bij de openingstijd van het complex, want als we lange tijd vertraging hadden, liepen we het gevaar om bussen die uit de hotelcomplexen van de komenMayan Bank. Ze bieden allemaal pakketten om Chichen Itza en anderen te bezoeken cenote voor een redelijke prijs en heel weinig toeristen huren hem niet in.

Bij aankomst vonden we een vrij uitgebreide parkeerplaats en tot dat moment leeg. Het grappige, hoewel dit later zal veranderen, was er geen reizende handel in het gebied. We kopen de kaartjes en hebben toegang tot het complex via een onverharde weg die rechtstreeks naar de Kukulcan Tempel. Deze baan van ongeveer 300 meter lang wordt 1 uur in een groot winkelcentrum, vol met kraampjes waar we bijna elk souvenir kunnen kopen zonder de bijbehorende onderhandelingen te vergeten. Ik adviseer dat als je meer tempels gaat bezoeken door Yucatán, dit is de plek om uw aankopen te doen. In de andere tempels vinden we minder kraampjes met aanzienlijk duurdere prijzen.

We komen aan Tempel van Kukulcán of El Castillo, het symbool van elke foto die zijn zout waard is in Chichen Itza. Trots om een ​​van de 7 wonderen van de moderne wereld te zijn, hoewel het discutabel is, heeft het een ongelooflijke staat van instandhouding. Niet lang geleden was het toegestaan ​​om de toren via de trappen op te klimmen, maar vanwege de slijtage die toeristen veroorzaakten, is hun toegang verboden. Maak je geen zorgen, overal in Yucatan heb je soortgelijke tempels als je kunt klimmen.

Nieuwsgierig elk jaar tijdens zonnewenden en equinoxes je kunt fenomenen van licht en schaduw waarnemen die een grote slang simuleren die de trappen van de tempel afdaalt.


Kukulcan Tempel

Om een ​​juiste volgorde tijdens ons bezoek te volgen, hebben we ons wenden tot de Balspel, een van de grootste in de Maya-wereld met 166m lang en 68m breed. Dit is niet het enige balspel dat je kunt vinden, omdat er tot dertien verschillende spellen in de omgeving zijn. Ik kan nauwelijks begrijpen hoe de Maya's de bal door een ring konden krijgen die echt hoog is.

Gehecht aan het balspel hebben we de Tempel van de Jaguaren met enkele lage reliëfs die we niet mogen missen.


Balspel

We kruisen opnieuw de grote esplanade en passeren de Venus-tempel eindigend op de Tempel van de krijgers. Gebouwd rond 1200 na Christus, wordt het beïnvloed door architectuur Tolteken omdat de stad in die tijd in zijn bezit was. Zoals op veel andere plaatsen in de wereld is gebeurd, werd deze tempel logisch bovenop een andere gebouwd Maya en toegewijd aan Liggende god (Chac Mool).


Tempel van de krijgers

Aan de voet van de Tempel van de Krijgers hebben we een aantal zuilen genaamd de Tempel van Duizend Kolommen, Gebouwd in hetzelfde tijdperk.


Tempel van Duizend Kolommen

We keren terug naar de Kukulcan-tempel en volgen het pad naar de Ossuarium of graf van de grote priester. Vergelijkbaar met het kasteel (Kukulcán) alleen kleiner, het maakte deel uit van een monumentaal complex dat communiceerde met de Xtoloc Cenote, op 500 meter afstand in oostelijke richting.


knekelhuisje

Door onze weg voort te zetten, ontmoeten we de Observatorium (El Caracol). Het wordt genoemd omdat een reeks visuele mazen in de richting van de vier kardinale punten binnen werden ontdekt. Op het eerste gezicht is het behoorlijk gesloopt, vooral in vergelijking met de Mayapan Observatorium, maar dankzij de overeenkomsten met de laatste zijn er veel dingen over hem ontdekt.


El Caracol (Observatorium)

En we bereiken eindelijk de laatste tempel van ons bezoek, specifiek De kerk. Genoemd naar de Spanjaarden omdat het hen deed denken aan christelijke tempels. Het is belangrijk om het gebouw volledig te omringen, omdat het een vrij interessante decoratie heeft.


De kerk

Het is onze beurt om terug te keren langs het gemaakte pad en weer aan te komen op het plein waar de Kukulcan-tempel zich bevindt. We hoeven hem alleen maar vaarwel te zeggen en door hem heen te gaan straatmarkt die in een oogwenk bij de ingang van het complex is geplaatst. Meer dan 100 stands zullen ons aanmoedigen om een ​​souvenir te kopen tegen echt betaalbare prijzen.

Praktische gegevens

Wanneer te gaan

Chichen Itza kan het hele jaar door worden genoten, zelfs tijdens het regenachtige en orkaanseizoen, van juni tot begin oktober. Op dit moment verschijnen de regens meestal in de middag in de vorm van douches, maar de ochtenden zijn meestal kalm.

Hoe te komen

Met een huurauto of bus, via de vierbaansweg die Cancun verbindt met Chichen Itza, speciaal gemaakt om het complex te bereiken. Alle hotelcomplexen bieden Tours om de tempels te bezoeken in combinatie met sommige cenote.

Wat te dragen

Zonnebrandcrème, een pet om ons tegen de zon te bedekken, een paraplu voor het geval de vliegen, wat voedsel en los geld om op straat uit te geven.

Waar te slapen

De meeste bezoekers verblijven niet in de buurt van Chichen Itza maar aan de kust van de Riviera Maya, tussen Cancun en Playa del Carmen. We kunnen echter accommodatie vinden voor alle soorten zakken in de stad Valladolid.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Video: Mexico chichén Itza , maya city (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send