Reizen

Cambodja. De drijvende stad Chong Kneas

Pin
Send
Share
Send
Send


Chong Kneas Tijdens ons exemplaar in de Angkor-tempels, besloten we op een dag te verhuizen naar het drijvende stadje Chong Kneas, met als doel het massatoerisme te ontvluchten dat regeert in Siem Reap en omgeving. Deze stad leeft bijna het hele jaar onder water. Een deel ervan heeft geen vaste plaats vanwege het drijfvermogen, dus afhankelijk van het seizoen kan het van de ene naar de andere plaats worden verplaatst.


Chong Kneas

Chong Kneas

in Siem Reap we rijden verder Tuk tuk in de richting van waar de kleine boten naartoe vertrokken Chong Kneas. Deze plaats heeft een maffia-karakter, omdat ze een revolutionaire vergoeding rekenen op basis van nationaliteit om de drijvende mensen te bereiken. Zodra de kosten zijn betaald, krijgt u een boot toegewezen die met meer mensen kan worden gedeeld. We hadden geluk en het was alleen voor ons.

Gemonteerd in de kleine boot, was het eerste dat mijn aandacht trok de busmotor Toyota met eigen versnellingsbak en stuurwiel bevestigd. Ongelofelijk wat die boot was.


Boot met Toyota-motor

De boot werd gelanceerd via een smal kanaal. We hadden niet gedacht dat de nauwheid van het kanaal over een paar kilometer een brede vlakte zou worden die volledig onder water staat. Beetje bij beetje begonnen we gebouwen te zien, waarvan het door hun constructie duidelijk was dat ze waren uitgevoerd met het doel de overstroming van de wateren te voorkomen. Het waren net graanschuren, maar in plaats van voedsel tegen knaagdieren te beschermen, werden mensen hier tegen water beschermd.


Op weg naar Chong Kneas

We komen aan om Chong Kneas, elke stad van Cambodja als het niet was omdat het geen wegen heeft maar water aan alle kanten. Mensen moeten per kano reizen om het huis te verlaten en elke taak kunnen uitvoeren, van voedsel kopen tot aan het werk.

Vergeet het zoeken naar een bioscoop, een bouwmarkt of een andere westerse winkel. Hier vind je alleen de meest elementaire, ja, de boeddhistische tempel mag niet ontbreken.


Chong Kneas

En zoals je kunt zien, zijn mensen gelukkig. Op de volgende foto zien we hoe een kind navigeert in wat op een grote kom lijkt, terwijl zijn grootvader hem uitlacht. Achter hen zijn hond, die volledig negeert wat het is om door open land te galopperen.


Chong Kneas

De stad is enorm, je kunt verdwalen tijdens het navigeren en je nauwelijks herinneren hoe hij kwam. Zonder aanwijzingen zouden we in elk deel van de stad terecht kunnen komen, wat geen probleem is omdat we altijd een hoek vinden die het waard is om te fotograferen.


Toen besloten we te stoppen om wat eten te kopen. In dit soort dorpen zijn ze niet erg gewend aan toeristen die stoppen, dus als er een kind in zicht is, komt het naar je toe rennen om wat snoep te krijgen.


Chong Kneas

Veel van deze huizen hebben geen vaste plek. Afhankelijk van de tijd tijdens het regenseizoen, kun je van de ene plaats naar de andere gaan, dus je moet met de lokale bevolking praten om de exacte locatie van de stad te weten. Velen van hen hebben zich echter in de plaats gevestigd, moe van de nomadische traditie.


Chong Kneas

Aan de rand van de stad ligt een reeks bossen die volledig bedekt zijn met water. Deze bossen staan ​​alleen onder water tijdens het regenseizoen, dus als je in december komt, kun je er een wandeling door maken wandelen. De bewoners van de plaats, bieden je kleine kano's om naar binnen te kunnen bewegen, omdat de motorboot vast kan komen te zitten met de wortels van de bomen.


Chong Kneas

Wees natuurlijk voorzichtig, want verdwalen is aan de orde van de dag. Het is een doolhof, waarin alle galerijen erg op elkaar lijken en het vinden van intelligent leven erin erg ingewikkeld is. De waarheid dat ik van deze ervaring hield, lijkt erg op wat we in de kunnen vinden mangroves.


Bos in de buurt van Chong Kneas

Na het bezoek aan de stad besloten we een duik te nemen in het grote meer Tonle Sap. Het is zo groot dat je de andere kant van de kust niet kunt zien. Als ze ons vertellen dat vangsten van meer dan 50 kilo daar worden gevangen, had ik twee keer gedacht.

Praktische gegevens

Wanneer te gaan

De beste maanden zijn van december tot januari. Vanaf februari zijn de temperaturen tot half april ondraaglijk, net wanneer de moesson begint. De laatste eindigt meestal eind oktober en het is meestal zonnig tijdens de ochtend en regen in de middag.

Hoe te komen

Er zijn veel manieren om aan te komen. Onze zaak was het nemen van een vliegtuig van Bangkok naar Siem Reap. Je kunt over de weg gaan, maar ik raad het niet aan. Het duurt ongeveer 12 uur naast de vele problemen die we aan de grens kunnen vinden (hoewel deze gegevens blijkbaar volgens de opmerkingen zijn verbeterd). Bovendien laat de bus je daar achter, dus er is geen andere keuze dan de taxichauffeurs af te spreken om ons naar Siem Reap te brengen,ingewikkeld ding, omdat ze weten dat er geen andere transportmethode is en daar hun voordeel mee doen. Hier is de optie om het te delen met een andere reiziger.

Eenmaal in Siem Reap, praat met de eigenaar van een Tuk Tuk om naar de plaats te worden gebracht waar de boten vertrekken Chong Kneas. Als je dezelfde Tuk Tuk gebruikt die je zult gebruiken om door de tempels van Angkor te bewegen, is het goedkoper.

Wat te dragen

Een zwempak, waterdicht in geval het regent, een pet en zonnebrandcrème. Oog met de camera, kun je gemakkelijk in het water vallen.

Waar te slapen

Er is een grote verscheidenheid aan accommodaties in Siem Reap. Van de goedkoopste tot de meest opzichtige. Als u op zoek bent naar iets rustigs, kunt u het beste een hostel aan de andere kant van de rivier vinden. Velen van hen hebben een klein zwembad om af te koelen. Onze keuze was de Golden Banana, uit de drukte met een verfrissend zwembad, een succes.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Miguel Blanquer@mablanquer @viajaporlibre

Video: Oplichters in het Buitenland - S02E05 Deel 15 - Cambodja (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send