Reizen

Gredos. Het hoofd van Nevada

Pin
Send
Share
Send
Send


Februari komt eraan en een van die bergen die tijdens het winterseizoen altijd in mijn netvlies is gebleven, is de Hoofd van Nevada (Mogota del Cervunal). Deze berg kan worden beschouwd als secundair in de Natuurpark van Gredos, maar het isolement en de weinige bezoekers die het ontvangt, zijn zeker een hemelvaart waard. Met zijn 2.427 m hoogte heeft het geen piek om het eromheen te schaduwen, maar laat je niet vertrouwen door het te vergelijken met deAlmanzor met zijn 2.592 m, aangezien zowel door helling als door aantal afgelegde kilometers, de Nevada hoofd Het is moeilijker, maar als dit niet genoeg is, zult u in de winter geen gemarkeerd pad vinden, zodat de hardheid ervan kan worden verhoogd. Maar maak je geen zorgen, dit is wat ik heb gevonden en niet elke dag is zo moeilijk.

Het hoofd van Nevada

Zoals op veel van de routes in de buurt van de Laguna Grande de Gredos, we beginnen bij de Platform parkeren. Deze parkeerplaats ligt op ongeveer 7 kilometer van Gaten van de meidoorn, die zodra je de stad binnenkomt je het gemarkeerd zult vinden. Gelegen op 1750 meter hoogte heeft het veel plaatsen, die ze in de zomer bezetten tijdens het weekend.

Aan het begin van de route staat een houten schuur die dienst doet als bar in het zomerseizoen naast geïmproviseerde onderdak. In de winter brengt de weg die vanuit deze cabine begint meestal wat water dat soms bevriest en verandert het in een ijsbaan. Deze belemmering kan worden overwonnen door aan de zijkanten te lopen en op andere momenten hebben we geen andere keuze dan de stijgijzers te passen.


Platformweg

10 minuten later komen we bij een omweg die de richting naar de aangeeft Laguna Grande, het ijs verdwijnt van de weg. Als u doorgaat op de weg, zou dit ons naar verschillende routes brengen, zoals Morezón, het uiterlijk of de Candeleda Harbour.

Later wordt het pad vlak op 1900 meter hoogte, totdat je een brug bereikt die een beek kruist die is geboren aan de voet van de Morezón, Called Rio de la Pozas.


Weg naar Laguna Grande

Vanaf hier zullen we een zeer goed gemarkeerd pad naar het uitzichtpunt van de beklimmen Laguna Grande de GredosOver 2180m van hoogte. Tijdens deze reis komen we door een bron gemaakt van steen, die meestal de pijp heeft die het levert en in de winter bevriest.

Vanuit het oogpunt van de Laguna hebben we een spectaculair landschap, met de top Almanzor op de achtergrond de Elola Shelter, De Galanade Morezón en natuurlijk hij Nevada hoofd, de piek rechts van de Gredos Circus (hier al uit).


Weg naar Laguna Grande

We zullen naar beneden gaan Laguna Grande de Gredos (1.979m) dat, zoals je kunt zien in de volgende foto, het helemaal bevroren was. Het lijkt er eigenlijk niet op dat er Laguna is vanwege de sneeuw. Om u een idee te geven, is de lagune in de zomer aan de linkerkant begrensd, niet het midden natuurlijk.

Vlak voordat we de kust van de lagune bereiken, zien we een bord dat het pad naar de aangeeft Route van de 5 lagunes. Dit pad brengt ons naar de rok van de Nevada Head. In mijn geval bestond het pad niet en moest ik de hele weg (ongeveer 5 km een ​​manier) markeren, wegzinkend in de sneeuw. Hoe ik het miste rackets!!!.

We steken de lagune over aan de noordkant en beginnen dezelfde richting op te gaan langs de kant van de berg. Deze berg wordt genoemd Hill of the Orchards, heel dicht bij Risco Moreno. Dit pad is gemakkelijk te volgen, rekening houdend met het feit dat de Laguna Grande het altijd op onze rug zal laten liggen en de stroom die ervan afkomt, aan onze rechterkant.


Weg naar het hoofd van Nevada

We komen aan bij een stap op een hoogte van 2079 m en we hebben een fantastisch uitzicht op onze bestemming. Het slechte ... we moeten teruggaan tot 1974m. Een continue stijging en daling ...


Nevada hoofd

Vanaf de pas dalen we af naar de nieuwe vallei en steken een stroompje met moeite over. Het was bijna volledig bedekt met sneeuw, waardoor de kruising een loterij werd. Op elk moment zou je kunnen zinken, met het mysterie of je in het diepe deel hiervan zinkt of waar het maar een beetje bedekt. Kalmeer, meer dan de knie wordt niet nat als het je overkomt ... maar het water zal niet erg warm zijn om te zeggen. Ik had geluk en ik zag wat stenen, maar de randen van de stroom waren bedekt en ik raakte het water een paar keer aan.


Arroyo in de richting van La Galana

Bij het oversteken van de beek beginnen we aan de laatste klim naar Nevada hoofd. We vervolgen onze weg naar 5 Lagoons, maar dan ongeveer 2150m van hoogte, precies waar de grote rotsen van het Hoofd beginnen, verlaten we de weg en gaan naar rechts. Vanaf hier zijn er geen tekenen die proberen te maken zigzag terwijl we klimmen, omdat de helling erg sterk is.


Weg naar Nevada Head

Terwijl hij klom, bleef hij het magnifieke Circus en de omliggende bergen zien. Dit moedigt me nog meer aan, want hoewel ik het niet had gezegd, steeg ik zonder gezelschap (slecht gedaan van mijn kant), maar mijn vrienden waren die dag in andere gevechten. Op dit punt zette ik de stijgijzers weer op en haalde de ijsbijl en het houden van de wandelstokken. Er is veel ijs op de heuvel en een ongemakkelijke slip kan me meer dan 600 meter afdalen.


Hoofdtop Nevada

En uiteindelijk bereikte ik de top, een van de weinige punten waar je de kunt observeren Gredos Circus en de Circus van de 5 lagunes tegelijkertijd De moeite is het waard geweest, maar het slechte is dat ik terug moet gaan zoals ik ben gekomen.
Er zijn echter mensen die de route maken met twee voertuigen. Een geparkeerd in Napalveral de Tormes en een andere in de Platform Parking, die een lineaire route maakt zonder een deel van de weg te moeten herhalen. Het wordt weer 😀

Praktische gegevens

Wanneer te gaan

Ik heb de route zowel in de zomer als in de winter gedaan. Logischerwijs is het in de zomer gemakkelijker, maar als we in de winter worden begeleid en de taak van het markeren delen, is het niet ingewikkeld. Natuurlijk raad ik aan om in de winter ervaring in de bergen te hebben.

Hoe te komen

Van naar de plaats van Gaten van de meidoorn, onderdeel van een weg naar de camping en het platform parkeren. Dit laatste punt markeert het begin van onze route.

Wat te dragen

In de winter is het essentieel om te dragen ijsbijl en stijgijzers, evenals de juiste kleding voor dit seizoen. In de zomer is het erg heet en hoewel er helemaal water is, betekent dit niet dat het drinkbaar is. Er zijn veel dieren die er lelijke dingen in doen, dus je kunt een gastro-enteritis hebben met bijna geen gehele getallen. Vergeet niet het zonnescherm en iets dat je hoofd bedekt.

Waar te slapen

Op zo'n plek zou het niet zonde zijn om midden in de natuur te slapen. De camping is een optie of dezelfde schuilplaats gelegen aan de voet van de Laguna Grande.

Gratis kamperen is alleen toegestaan ​​aan de oevers van het meer, met de vereiste om het kamp vroeg in de ochtend te verhogen.

  • Kamperen van Gaten van de meidoorn
  • Elola Refuge (essentieel om van tevoren te reserveren)
  • Zijn er bivakken op verschillende punten van de route

Video: Your body language may shape who you are. Amy Cuddy (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send