Reizen

Musea van Madrid. De inspiratie van het Sorolla Museum

Pin
Send
Share
Send
Send


Klein, flirterig en intiem. Het Sorolla-museum is een van onze favorieten in Madrid. Misschien is het te wijten aan zijn kleine formaat of omdat het buiten de "Gran Vía" van musea is waar ze kolos zijn zoals deThyssen of dePrado. Het Sorolla Museum is geen geconditioneerde plek om een ​​museum te hebben, omdat deze plek werd opgevat als een werkplaats en gezinswoning. Deze plek en dankzij Joaquin Sorolla hebben we niet alleen zijn uitzonderlijke schilderijen, maar ook de manier om kunst te bedenken en te maken.


Sorolla Museum Workshop

Een beetje over Joaquin Sorolla

Mogelijk is hij de beroemdste Valenciaanse schilder aller tijden en een van degenen die verantwoordelijk zijn voor het dragen van de spaans schilderij naar plaatsen zo afgelegen als de Verenigde Staten. Het was Madrid die hem bekendheid gaf, waar hij zijn woonplaats vestigde en waar zijn museum vandaag is, wat zijn thuis was en de geboorteplaats van veel van zijn werken.

Voor velen was het belangrijkste van hun opdrachten de oproep Spanje's visiein opdracht van de Hispanic Society of America, was de katapult naar succes en zijn internationale projectie. De veertien muurschilderingen die hij schilderde, maakten hem tot een van de belangrijkste schilders van de twintigste eeuw.


Sorolla Museum

Onze ervaring in het museum

Omdat hij uit Madrid kwam en in de hoofdstad van Spanje woonde, was het verplicht om die doorn af te nemen door een van de belangrijkste musea in de stad niet te kennen. Ik was talloze keren door de deur gegaan en had zelfs de tuin gezien, maar was nog nooit binnengekomen, dus op een dag durfde ik hem te bezoeken.

Meer dan een museum kunnen we zeggen dat het het is oud huis van Joaquin Sorolla aangepast voor bezoekers maar met behoud van de meeste originele meubels. Het is vreemd om een ​​huis met deze kenmerken te zien naast de "nieuwe huizen in Madrid", omdat ze een beetje botsen en tegelijkertijd een schaduw werpen over een museum dat Sorolla zeker zou hebben verafschuwd om haar werken uit te werken. Afgezien van dit eenmaal binnen, benadrukt het de stilte en de ruimte tussen zijn werken, soms klein vanwege de hoeveelheid werk die de auteur heeft verricht. Je hoeft alleen maar door twee kamers te gaan om het epicentrum van het huis te bereiken, kamer III of de workshop waar hij zijn werken maakte. Een plek van inspiratie, een plek met magie. Joaquin Sorolla vroeg de bouwer om veel verlichting En een geweldig dakraam voor deze plek. De kunstmatige verlichting van die tijd is niet wat we vandaag kunnen vinden en de bouw van het huis geeft er te goeder trouw aan. Deze ruimte weerspiegelt wat de kunstenaar was, met zijn kantoor waar hij zijn bezoeken bijwoonde en verschillende van zijn grote werken voorgezeten door zijn vrouw Clotilde Garcia. Deze plek is veruit de beste ruimte in het Sorolla Museum.

Kort daarna verschijnen de trappen naar de eetkamer of als je er doorheen gaat, naar tijdelijke tentoonstellingen. Waarin ik kon zien, waren er foto's te zien van de schilder op het moment dat hij zijn grote werken deed. Het is nieuwsgierig om het laatste werk te zien naast het moment dat ze daar in de late negentiende of vroege twintigste eeuw schilderde.

Kortom, het is geen groot museum, het is rustig te zien in minder dan 2 uur en nog minder, het hangt allemaal af van wat je in je verhaal wilt opsnuiven.

Wat te zien in het Sorolla Museum

De Andalusische geïnspireerde patio en de tuin

Voordat je bij de receptie aankomt, passeer je een prachtige binnenplaats waar water en fonteinen overheersen, een kleine Garden of Eden waar de schilder van zijn familie genoot.


Sorolla Museum

Het moederportret

Herdenkt de geboorte van de beste dochter van Joaquin Sorolla. Deze foto kan emoties overbrengen.


Sorolla Museum - Moeder

De werkplaats van Joaquin Sorolla

Het is het centrum van het museum, zou de pilaar mij zeggen. Het is een van de best bewaarde in Europa en de plaats waar het genie werd geïnspireerd.


Sorolla Museum Workshop
Sorolla Museum

De eetkamer

Het is een van de best bewaarde ruimtes, bijna intact zouden we kunnen zeggen. Van hem vallen de portretten van zijn vrouw en dochters op, samen met lauwerkransen. Het is precies aan het einde van het bezoek.

Tijdelijke tentoonstellingen

Op de laatste verdieping van het museum zijn er drie kamers waar tijdelijke tentoonstellingen over het leven van Joaquin Sorolla worden tentoongesteld. Je kunt foto's zien over zijn leven en zelfs momenten waarop de schilder enkele van zijn grote werken schilderde.


Sorolla Museum

Praktische gegevens

Schema en prijzen van het Sorolla Museum

  • Ticketprijs: 3€
  • Gratis toegang Zaterdag vanaf 14.00 uur en op zondag
  • Dinsdag tot zaterdag: van 9:30 uur tot 20:00 uur
  • Zondag en feestdagen: van 10:00 tot 15:00 uur
  • gesloten: elke maandag van het jaar, 1 januari, 1 mei, 24, 25 en 31 december, en twee lokale feestdagen

 

Oog met de schoolgroepen Ze gaan van maandag tot vrijdag in de ochtend. Moeite waard om in de middag of laat te gaan

Hoe naar het museum te gaan

Het museum bevindt zich op General Martínez Campos Street, 37. Je mag naar binnen metro uitstappen bij Iglesia (lijn 1), Rubén Darío (lijn 5) of Gregorio Marañón (lijnen 7 en 10).


Sorolla Museum

Rondleidingen in Madrid

Voor ongeveer € 20 kun je een van de vele tours doen die je in Madrid kunt doen. Van het zien van de Santiago Bernabeu, excursies naar Toledo of Avila, musea, galerijen, op Segway, etc. Madrid geeft voor alles. Aanbevolen!.

 Zie rondleidingen in Madrid

Video: Madrid, Spain: Prado Museum (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send