Reizen

De Barranco del Río dulce, een uniek uitje naast Sigüenza

Pin
Send
Share
Send
Send


De Barranco del Río Dulce, gelegen in de provincie Guadalajara en naast het pittoreske stadje Sigenza, is het een van de meest unieke natuurlijke omgevingen in Midden-Spanje. Het is een ideale plek om weg te komen van steden als Madrid of Guadalajara, een eenvoudig en geschikt uitje voor het hele gezin.

Het zoete rivierravijn

Toeren door het ravijn

Slechts 12 minuten van het centrum van Sigüenza en iets meer dan een uur van Madrid verschijnt dit juweeltje van de provincie Guadalajara. Het is een ideale plek om van te genieten voorjaar of in herfst, wanneer het landschap meer opvalt en het contrast van de kleuren duidelijk is.


Barranco del Río Dulce
Barranco del Río Dulce

ze zijn drie dorpen degenen die het ravijn van de Rio Dulce beschutten en dat naast een eikenbos waar de jeneverbessen, jeneverbessen, populieren, wilgen en zelfs essenbomen de Dulce-rivier een unieke vorm geven. Het ravijn loopt van een toegankelijk parcours en dat is een act voor iedereen. Zelfs uit de stad de Cabrera, er is een route voor blinden 1,5 km, dus de Barranco del Río Dulce wordt een zeer toegankelijke omgeving en zelfs om te gaan met familie en kinderen.


Barranco del Río Dulce
Barranco del Río Dulce

Het is gemakkelijk om vale gieren, haviken en zelfs gouden adelaars in het ravijn te zien. Deze plaats was een van de favorieten vanFélix Rodríguez de la Fuente. Daar nam de beroemde naturalist verschillende afleveringen op van de beroemdste TVE-serie, The Man and the Earth, een serie die erop gericht was denatuur en fauna van Spanje. In de Barranco del Río Dulce is het mogelijk om verschillende wandelpaden te maken, waarvan een van 3,7 km opvalt.


Barranco del Río Dulce
Felix Rodríguez de la Fuente's stand

Praktische gegevens

Hoe te komen

Om toegang te krijgen tot het natuurpark Barranco del Río Dulce, kunt u vanaf de A-2 de afslag richting Sigüenza nemen of via de CM-1011 bij km104. Zie in Google Maps.


Vanuit Pelegrina naar het ravijn gaan

Interessante activiteiten

Wandelpaden

Er zijn twee routes die opvallen in het gebied. de Route van de sikkel van Pelegrina, minder dan 4 km, die langs de rivier en de rivier loopt Waterval van de Gollorio en de tak van de Pozas, van 5,7 km en een oneffenheid van 350 m die loopt van zowel het onderste als het bovenste gedeelte. Dit laatste is het waard in de lente of herfst. beide vertrekken vanaf Pelegrina.

Félix Rodríguez de la Fuente Gezichtspunt

Weg GU-118, 6,5 km. van Torremocha del Campo richting Sigüenza.

Mandayona Interpretatiecentrum

Het heeft een tentoonstelling gewijd aan het park en de natuurlijke omgeving. Tel.: 949 305 948

Siguenza

Er zijn zoveel dingen te doen en te zien in Sigüenza dat het een ideale plek is geworden om een ​​te doenontsnappen van een dag of weekend.

Waar eten

  • Calle Mayor Restaurant. Heel gezellig en met een heerlijk kaartje klauteren.
  • Restaurant Gurugú de la plazuela. Ze hebben gemalen bier, iets origineels, en de spiesjes en porties zijn erg rijk
  • El Balcon del Dulce (in de stad La Cabrera). Gelegen op een idyllische plek, is het de moeite waard om te naderen.

Waar te slapen

economisch

  • Labyrinth Hotel. Klein hotel in het centrum met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Landelijk hotel de cabine. Zeer cucas kamers en open haard.
  • Puerta Medina Hostel. Gelegen in een historisch gebouw uit de 18e eeuw naast de kathedraal.

Voor fijnproevers

  • Hotel & Spa Molino de Alcuneza. SPA in een molen van de vijftiende eeuw. Het is een boetiekhotel met zwembad, één pas.
  • Nationale herberg van Sigüenza. Het is ongetwijfeld het meest opvallend, omdat het zich in het kasteel van de stad bevindt.


Pin
Send
Share
Send
Send