Reizen

Hervás, het mooiste dorp in de Ambroz-vallei (Cáceres)

Pin
Send
Share
Send
Send


Hervás was altijd een van die dorpen die we op onze lijst van in afwachting van bezoeken hadden, want na het ontdekken van Alberca oMogarraz, verder naar het noorden, of de prachtige Valle del Jerte, naar het zuiden, hadden we nooit de gelegenheid om een ​​roadtrip te maken om te weten wat er was tussendoor, de Ambroz-vallei en de levendige Hervás.

Het landelijke en levendige Hervás

Een unieke omgeving

Ik herinner me dat ik naar Hervás kwam plasencia De bergen oversteken Hervás bevindt zich ongetwijfeld op een bevoorrechte plaats, bij de Sierra de Bejar achter hem en met de Ambroz rivier rond de prachtige Joodse wijk.


Joodse wijk van Hervás
Joodse wijk van Hervás

Wanneer je in Hervás aankomt, is het schokkend dat de architectuur zelf is hoe levendig het is. er tapasbars overal, met de klassieke cane + cover van € 1. Daarnaast restaurants met designmenu's, klassieke gerechten uit de streek en zelfs Italiaans, iets dat je meestal niet vindt in de landelijke omgeving van Spanje.


Joodse wijk van Hervás
Hervás naast de sierra

De hotels of landelijke huizen hetzelfde gebeurt met hen. Er zijn veel gerestaureerde huizen in het centrum van Hervás omgebouwd tot zeer schattige en stijlvolle hotels. Dat je iets modern wilt, je hebt het, dat je ook iets landelijk zoekt.

Natuurlijk verlaat een goede smaak in je mond de omgeving en Hervás zelf, waar het deze benadrukt smalle straatjes die de historische Joodse wijk vormen.

Joodse wijk

in zomer je moet 's ochtends of voor zonsondergang eerst door de smalle straten van de Joodse wijk lopen, omdat het op deze breedtegraden behoorlijk knijpt. In plaats daarvan in winter Het is echt koud, dus als je jezelf goed opwarmt, is elk moment goed, hoewel het beste is wanneer de zon meer verticaal is, ongeveer 12 uur, omdat je op die manier alle straten ziet verlicht met de stralen van de zon.


Joodse wijk van Hervás
Joodse wijk van Hervás

Het bedrag van katten dat er straten zijn en hoe goed zijn bepaalde huizen versierd. Ze vullen ze met planten, zoals hortensia, en geven de buurt een zeer mooie kleur. Verliezers, het is het beste wat je kunt doen.

We raden u aan vóór het bezoek de VVV-kantoor, gelegen in een van de voetgangersstraten van de stad. Op deze manier kun je een beetje geschiedenis van deze buurt opsnuiven, trouwens erg interessant.

Het oude treinstation

De trein arriveerde in 1892 in de Ambroz-vallei en stopte in 1985 met rijden, maar er zijn nog overblijfselen die hem een ​​zekere charme geven. Je ziet de oude wegen, overblijfselen van de oude infrastructuur stoomtrein En het oude station.


Treinstation van Hervás
Treinstation van Hervás

Motorfiets en klassiek automuseum

Hoewel we het niet hebben bezocht, is er aan de rand van Hervás een klassiek museum voor motorliefhebbers. Het is vreemd om dit soort musea in de Ambroz-vallei te zien, dus we waren verrast om het bestaan ​​ervan te zien door een van de brochures van de VVV-kantoren.


Motorfiets en klassiek automuseum

Route naar de Charcas Verdes en de Chorrera de Hervás

Vanuit het centrum van Hervás is er een mooie route Wat u kunt doen met de auto (naar de vijvers) of te voet. We raden dit laatste aan, omdat de weg erg mooi is, vooral in de herfst, omdat varens en mossen op hun gemak zijn.


Natuurlijke zwembaden in de Ambroz-vallei

De groene vijvers zijn ideaal om in de zomer te zwemmen, en meer als u van de Chorrera-route komt, omdat het gedeelte tussen de vijvers en de Chorrera een kleine helling heeft die meer dan een uitput. We laten u het spoor achter zodat u niet verdwaalt.

Praktische gegevens

Hoe te komen

Hervás ligt naast de snelweg A-66 of zilveren route, de weg die Salamanca verbindt met Extremadura. Voor degenen die uit Madrid komen, is aankomst afhankelijk van het verkeer van de hoofdstad. Het beste alternatief is de A-5 en neem vervolgens de afslag naar Plasencia, maar u kunt ook door Avila gaan, omdat dit min of meer hetzelfde duurt. De tweede, minder dan snelweg, de weg is veel mooier.

Wanneer te gaan

Wij bevelen de herfst, dat is wanneer de vallei op zijn best is. Zie de kastanjebomen is iets unieks door deze data. Aan de andere kant, als je een van degenen bent die een goede duik willen nemen zomer Het is het seizoen, want de Ambroz-vallei zit vol met natuurlijke zwembaden en zwembaden.

De moeite waard restaurants

  • Sesam maaltijd huis. Modern Spaans eten met een klein terras
  • Meer dan grill. Als je van ossenstaart en lamsvlees houdt, is dit jouw plek
  • Herberg de patio. Klein en met tapas, erg gezellig

Waar te slapen

  • Valdeamor landelijk huis. Het is een van de grootste huizen in de omgeving, een huis dat je volledig kunt huren. Het bestaat uit maar liefst 6 slaapkamers.
  • De kloostertuin. Zoals de naam al zegt, heeft het prachtige tuinen waar de terrassen van de kamers uitkijken. Het is ideaal voor twee personen.
  • De wachttoren Leuke appartementen in de buurt van de restaurants en het centrum van Hervás.
  • Appartementen het plein. Als je de pech hebt dat ze je een appartement geven dat uitkijkt op het terras van de onderstaande bar, verzekeren we je uit eerste hand dat je niet zult slapen totdat het sluit, zoals om 02.00 uur, omdat het lawaai de muren kruist. Natuurlijk zijn de appartementen als zodanig van goede kwaliteit en zeer goed uitgerust.


Pin
Send
Share
Send
Send