Reizen

Spanje. Morezón, trekking naar het balkon van Gredos

Pin
Send
Share
Send
Send


de Morezón Het is een top in het Circus van Gredos (Centraal systeem). Van bescheiden hoogte en gemakkelijke beklimming, heeft het de eer een van de beste uitzichten op de te hebben Sierra de Gredos. Als je zin hebt in een snelle en gemakkelijke trekking, bekijk dan het Circus van Gredos en kom terug tijdens de lunch, dit is jouw route.


Morezón - Sierra de Gredos

Spanje. Morezon, trekking naar het balkon van Gredos

Ascension naar Morezón

De route naar het Morezón-gedeelte van de enorme parkeerplaats van het platform. Ongeveer 8 km van Gaten van de meidoorn. Ik heb het over druk omdat je na 11:00 parkeerproblemen hebt, maar het is niet vergelijkbaar met parkeren jam in Madrid Deze toegang verlicht een deel van de beklimmingen naar verschillende toppen van Gredos (Galana, Almanzor, La Mira, Cabeza Nevada, ...), omdat het zich bevindt op 1750m van hoogte. Andere delen van Gredos hebben niet dezelfde toegangsfaciliteiten (gelukkig ...), dus het begint meestal vanaf 1200 meter, zoals de spectaculaire Covacha.

Bij het verlaten van de parkeerplaats, richting het zuiden, vinden we een gemakkelijk herkenbaar pad dat met stenen moet worden geplaveid. Het pad vertakt 500 meter later om in de richting van te gaan Candeleda Harbour of Het uiterlijk, of adres bij het Circus van Gredos /Morezón. We nemen de weg rechts en zullen er pas na een lange tijd van scheiden. Het is waar dat we een vork kunnen nemen om naar Morezón te gaan, 200 m na de eerste kruising, maar in ons geval hebben we een cirkelvormige route gemaakt, met als doel alle Gredos te zien.

We komen aan bij een brug en beginnen aan een nieuwe klim. Op de foto zien we aan de linkerkant ervan het alternatieve pad naar Morezón.


Morezón - Sierra de Gredos

We beginnen de klim en na 30/45 minuten moeten we de weg radicaal verlaten en beginnen we langs de bergrug te lopen (zie Track), aan de linkerkant. Het is een schop van enige helling, die ons direct op de top van de berg achterlaat. Vanaf hier zullen we bepaalde emblematische pieken beginnen te zien, zoals deNevada hoofd onder vele anderen. Een andere optie is om door te gaan naar de Laguna Grande en de Portue de las Hoyuelas te beklimmen, maar ik raad het niet aan voor niet-ervaren bergbeklimmers.


Nevada Head - Sierra de Gredos

We moeten gewoon de bergkam volgen tot we ons doel bereiken. De weg is lang, maar aan de rechterkant en de linkerkant zien we een spectaculair landschap.


Laguna Grande de Gredos

deAlmanzor Peak Met zijn 2592m hoogte staat het als de hoogste top van de Centraal systeem. Het bevindt zich voor de Morezón en waar we binnenkort een nieuwe invoer hebben.


Almanzor van de Morezon

En natuurlijk, de top van de Morezónmet hem Almanzor van achteren. Top vindt plaats in slechts 1.30 / 2h15 '.


Morezón - Sierra de Gredos

En zijn opvattingen over Gredos Circus. Als je wat dichterbij komt, zie je de Laguna Grande en deElola Shelter.


Morezón - Sierra de Gredos

De terugkeer gebeurt door in de richting naar beneden te gaan dit, ga dan verder in de richting noorden altijd het parkeren van het platform in de verte zien. De eerder afgelegde kam bevindt zich aan de linkerkant. Maak je geen zorgen, je zult zeker iemand vinden om je te begeleiden.


Uitzicht vanaf de Morezon

Praktische gegevens over de route naar Morezón

Wanneer te gaan

Elk moment van het jaar is goed, maar als je een persoonlijke mening wilt, zijn de temperaturen in de zomer verschrikkelijk. Het grappige is dat ze 's nachts bijna 30 ° tegelijk vallen, dus je moet warm zijn.

Hoe te komen

Rij omhoog Gaten van de meidoorn, provincie van Avila. Vanaf daar is de omweg naar het Gredos-platform waar u moet betalen 2€ als u later dan 9:00 uur arriveert, openingstijd van de controle. Als u later dan 20.00 uur arriveert, krijgt u gratis toegang.

Wat te dragen

Warme kleding in de winter, evenals ijsbijlen en stijgijzers, hoewel je ze in veel gevallen zelfs niet zult dragen. Als je ze niet neemt, kun je een onvoorzichtigheid begaan en een ijsplaat vinden waardoor je je omdraait.

In de zomer sterft er hitte :-D, dus water en zonnebrandcrème zijn verplicht. Oog 's nachts, een goede tas is meer dan aanbevolen (0 graden comfort). Ik herinner me nog steeds mensen die de zomertas meenemen en beginnen met bivak ... Zeker geconstipeerd !!

Waar te slapen

Het meest klassieke en interessante is om voornamelijk rond Elola of Reguero Llano te gaan, dat heel dicht bij de parkeerplaats van het platform ligt.

Miguel Blanquer @mablanquer

Pin
Send
Share
Send
Send