Reizen

Ronde route door de Ibón de Acherito (Valle de Hecho)

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de mooiste valleien van Huesca is zonder twijfel de Fact Valley, waar de cirkelvormige route door de Ibón de Acherito een van de meest gevraagde is door wandelaars die toegang hebben tot deze enigszins ontvolkte hoek van de Pyreneeën. Voor ons is de Valle del Hecho een ideale plek om te ontsnappen uit de stad en een meer toegankelijke maar tegelijkertijd veeleisende Pyreneeën binnen te gaan, omdat we het hebben over pieken die niet 3.000 m bereiken, maar met zeer, zeer interessante hellingen.

Ronde route door de Ibón de Acherito

De cirkelvormige route

Vanaf de mijnparking, 16 km van Hecho, de klassieke route naar de Ibón de Acherito, een eenvoudige route om een ​​dag door te brengen op een van de meest geïsoleerde plaatsen in de Pyreneeën.


Ibón de acherito
Ibón de acherito

De uitgang begint langs de stroom die naar beneden gaat Foyas Ravijn, op het pad dat grenst aan de rechteroever. Vanaf het begin kun je de oneffenheden zien, die hoewel ze vanaf 1.200 m hoog beginnen, je er rekening mee moet houden dat als je gewicht draagt, ze ongeveer 4 km op je wachten om het meer te bereiken, ongeveer 1.850 m hoog.


Acherito Mallo op de achtergrond
Acherito Mallo op de achtergrond

Je kunt alleen naast de Ibón de Acherito kamperen als de nacht komt en volgens de wet moet je de tent net na zonsopgang verwijderen, omdat de ibón relatief dichtbij het startpunt van de route ligt. We brachten de nacht daar door, onder een sterrenhemel en in totale eenzaamheid, en dat was de maand augustus.


Ibón de acherito
Ibón de acherito

Ibón staat op het hoogste punt van deze cirkelvormige route. De afdaling langs het pad dat het meer verlaat is een echte ansichtkaart, zoals je pieken als de ziet Acherito Mesh van 2.374 m. De afdalingsroute heeft geen verlies, want hoewel er verschillende paden zijn, moet je richting a cabine waar ze de neiging hebben koeien in het gebied te laten grazen. Naast haar, en vooral tijdens de afdaling, is het gemakkelijk te zien marmotten waarschuwen elkaar voor de aanwezigheid van wandelaars, een wonder om wilde dieren in de Pyreneeën te zien.


Marmotten in de Pyreneeën
cabine

Naar beneden naar de parkeerplaats

Vanuit de hut is de route praktisch bergafwaarts en met een snelle doorgang bereikt u de parkeerplaats in anderhalf uur. Tijdens het laag altijd sen verlaat links de top waar de ibón de acherito zich bevindt en een stroom waar het gemakkelijk is zie meer dan één waterval en zelfs een zwembad waardoor je een goede duik wilt nemen.


Verlaging van de Ibón de acherito
Verlaging van de Ibón de acherito

Praktische gegevens

Hoe te komen

De ibón de acherito ligt ten noorden van Huesca, in de omgeving van Oza, in de buurt van de stad Hecho. De uitgang, parkeren van de mijn, van de route ligt op 25 minuten of 16 km van het stadscentrum.


Routeweergave

Waar te slapen

Het kan kamperen naast ibón wanneer je de winkel in de schemering opzet en bij het ochtendgloren uithaalt. Het is een rustige en tegelijkertijd idyllische plek, dus als je kampeert, zorg er dan voor dat het zo blijft.

Een andere optie is om te slapen op de camping van de Selva de Oza of het Hotel Castillo d'acher.

Wat te dragen

In de zomer

 • Zomerpantoffels, kort is mogelijk. In mijn geval droeg ik een aantal Adidas Terrex GTX, ze zijn een pass
 • T-shirt met korte mouwen en korte mouwen
 • Gepolariseerde zonnebril en pet
 • Bescherming tegen de zon
 • Water in hoeveelheid en voedsel, wat 5 uur oversteken zal zijn

In de winter

 • Lange winterbroek, thermoshirt en fleece
 • Pet en handschoenen (één paar)
 • Primaloft of veren
 • Regenjas of derde laag voor wind of regen
 • Lange laarzen en wintersokken
 • Stijgijzers en ijsbijl
 • Beenkappen. Hier is een goed voorbeeld van Legging en oog met maat.
 • Rugzak van minimaal 30 liter
 • Trekkingstokken
 • Kaart /GPS. Zonder dit, kom zelfs niet opdagen. Als GPS is onze aanbeveling Garmin GPS 64

Pin
Send
Share
Send
Send