Reizen

Madrid. Route door het unieke landschap van Las Carcavas

Pin
Send
Share
Send
Send


Enige tijd geleden hoorden we van een plaats ten noorden van Madrid genaamd Las Cárcavas. Ze vertelden ons over een uniek landschap, een soort vanwildernis door de Sierra de Ayllón. Dit landschap had grote bezuinigingen op de grond vanwege deerosie Van regen en wind. Het had roodachtige kleuren, allemaal op een berg die leek alsof de tijd spoorloos verdween. Maar bovenal, als je een foto van deze plek zou maken, zou je het 'risico' lopen dat je de volgende vraag wordt gesteld, ben je in Death Valley geweest?


De Carcava's

Terugkerend naar het heden, naar de realiteit, de Carcavas Ze zijn echt een vreemde formatie en moeilijk te vinden in de Spaanse geografie. Waar ze zich bevinden lijkt het alsof ze een stuk land hebben gestolen om deze kleine schoonheid van de godin-natuur te plaatsen.


Olive Pontoon
Olive Pontoon

We kunnen ze zien in de buurt van de Ponton van de olijf, niet ver van het pittoreske stadje Patones de Arriba. Net in het Ponton de la Oliva, onder het reservoir, begint de route vandaag, waar een van de hoofdrolspelers de rivier zal zijn Lozoya voor een van de mooiste plekken in het noorden van Guadalajara en Madrid.

Gemakkelijke route naar Las Carcavas en de Pontón de la Oliva

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de Carcavas de Patones. Het gemakkelijkst is om toegang te krijgen vanaf de parkeerplaats dat is aan de voet vanPonton van de olijf, net na het passeren van een kleine brug naast enkele lage huizen.

De Carcavas op de gemakkelijke manier

Om via de gemakkelijke route naar de Cárcavas te gaan, moet je de weg omhoog gaan die het reservoir achterlaat totdat je een zeer steile bocht, waar u de auto naast een onverharde weg kunt achterlaten (op de onderstaande kaart waar deze een omweg naar de Carcavas aangeeft). Vanaf daar is het een smal pad door gecultiveerde velden tot je een ietwat steile heuvel bereikt. Van de bocht naar de Cárcavas het duurt niet langer dan 30 minuten, een gemakkelijke en meer dan betaalbare route dan die volgt.


Route naar het Pontoon de la Oliva en Las Carcavas
Olive Pontoon

Ronde route naar de Carcavas en het Ponton

In tegenstelling tot de vorige, is deze route een beetje ingewikkelder, maar sterk aanbevolen, ja, voor de meer avontuurlijke. Het begint vanafParkeren in Pontón de la Oliva, waar het begint te klimmen op de linkerhelling en over te steken reservoir, een plek met veel geschiedenis waar duizenden gevangenen aan het einde van de 19e eeuw ze werkten in vreselijke omstandigheden om het op te kunnen tillen. Het ponton achterlatend, en eenmaal langs de rivier Lozoya, een van de mooiste punten van de route wordt gekruist, de grote muren waar tientallen klimmers oefenen met klimmen.


Olive Pontoon

Na meer dan een paar kilometer, vooral in de winter, is het gebruikelijk om de rivier niet één keer, zo niet meer dan drie keer over te steken, dus je laarzen uittrekken of van steen naar steen springen geeft een vleugje avontuur aan deze route

Na een paar kilometer, de rivier achterlatend, bereik je de stadAlpedrete de la Sierra, een goed punt om weer kracht te krijgen en door te gaan met de route.


De route

Opgemerkt moet worden dat voordat je Alpedrete de la Sierra bereikt er verschillende niet-gemarkeerde punten zijn, dus je moet van tijd tot tijd improviseren. Eenmaal in Alpedrete, gaat u verder op de weg tot u bij een komt onverharde weg breedte waar de veehouders van de zone gewoonlijk circuleren.


Alpedrete de la Sierra

Volgend dit pad bereik je het hoogste punt van Las Carcavas, een punt dat je niet verwacht en dat meer dan één je met je mond open laat. Een perfecte plek om een ​​goede foto te maken en vooral om een ​​geweldige dag door te brengen in deBergketen Ayllón.


De Carcava's

Onder hen op minder dan 2 km afstand ligt de Pontón de la Oliva En nu denk je misschien, waarom zoveel route? Heel eenvoudig, combineer de canyons van de Lozoya Met een doel zo spectaculair als dit is het onbetaalbaar.


De Carcava's

U kunt de korte route, die 2 km is, maken vanaf de Pontón de la Oliva. Het is veel eenvoudiger als je het te moeilijk vindt

Als je meer afbeeldingen van de Cárcavas wilt zien, ga dan naar onze sectie fotografie en zoek Pontón de la Oliva.


De Carcava's
De Carcava's

Praktische gegevens

Hoe te komen

Om vanuit Madrid naar Las Carcavas en de Pontón de la Oliva te gaan, neemt u de Burgos-weg en slaat u af bij de afrit 50 op de N-320, adres Torrelaguna. Eenmaal in Torrelaguna moet u de weg nemen M-102 richting Patones en de Atazar-dam. Je moet de stad Patones passeren en ongeveer 3 km aan de rechterkant zal een afslag verschijnen die niet erg goed is gemarkeerd richting de Pontón de la Oliva. We laten de route achter in Google Maps zodat er geen verlies is.

Video: Madrid Travel Guide 2018 (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send