Reizen

Avoriaz. Skiën in het hart van de Franse Alpen

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn skigebieden in de Franse Alpens die uit een sprookje lijken te zijn gehaald en een daarvan isAvoriaz, op slechts een paar kilometer van Zwitserland, met wie u tracks deelt met andere stations, zodat u met slechts één in twee verschillende landen kunt skiën skipas (Frankrijk en Zwitserland), zonder door een grenscontrole te hoeven gaan en een enkele vereiste te hebben, ga skiën.


Avoriaz

Avoriaz. Skiën in het hart van de Franse Alpen - Wat te doen in Avoriaz

Avoriaz Het maakt deel uit van het netwerk van skigebieden genoemd Het skigebied Portes du Soleil, bestaande uit in totaal 12 skigebieden met 650 kilometer skigebied in twee verschillende landen, Frankrijk en Zwitserland. Met een gemiddelde van 8 meter dikke sneeuw is sneeuw bijna verzekerd van eind november tot eind april.

Op zichzelf heeft het 70 kilometer van tracks plus evenveel langlaufen, maar als in de skipas (€ 48,5) de rest van de stations zijn inbegrepen, de meeste mensen passeren overdag meerdere keren van het ene station naar het andere bijna zonder het te beseffen, terugkeren naar Avoriaz late namiddag.


Avoriaz

Maar het beste is niet alleen op de hellingen, maar in de stad Avoriaz. Het is verboden om toegang te krijgen tot deze kleine bergachtige schans motorvoertuigen, behalve voor noodgevallen, dus wandelen door de straten kan alleen te voet, skiën of zelfs op sleeën.

In feite hebben we net bij het bereiken van de stad een grote parkeerplaats (gratis) waar we ons voertuig zullen moeten verlaten en van daar een huren persoonlijke slee om al onze bagage te dragen, te kiezen voor een getrokken door paarden om onze kamers zo comfortabel mogelijk te bereiken.


Avoriaz - Franse Alpen

We kunnen commentaar geven op de bestaande tracks in het station, maar hiervoor is er een website om u te informeren, waar u naast het bekijken van hoeveel tracks er open zijn, elk van de webcams en krijg een idee van zowel de werkelijke dikte als het weer dat het doet.

Helaas de week waarin we doorbrachten Avoriaz Het was om te vergeten. Het station was 4 van 6 dagen gesloten voor een sterk weer, omdat we moesten genieten van ons appartement en de diensten aangeboden door de stad als Aquariaz, een set verwarmde zwembaden met een jungle-touch van de meest afrodisiacum.

Praktische gegevens - Tips in Avoriaz

Wanneer te gaan

Het station is geopend van half november tot begin april. De beste maanden variëren van januari tot eind februari, maar dit kan variëren afhankelijk van het jaar, heel gebruikelijk in dit deel van de Franse Alpen.

Hoe te gaan

Het goedkoopste is om met het vliegtuig aan te komen Genève en kies hier voor een shuttle of trein + shuttle. Met de trein kunnen we de stations van bereiken Thonon les Bains ó Cluseswaar shuttles naartoe gaan Avoriaz met voorafgaande reservering. Het dichtst bij Cluses, maar met zoveel transportverandering is het misschien beter om er te komen Genève en vanaf daar een directe shuttle naar het skigebied.

Pin
Send
Share
Send
Send