Reizen

Route van de Via Crucis van de vallei van de gevallenen (uitkijkpunten en kluizen)

Pin
Send
Share
Send
Send


Er is een unieke route in de Sierra de Guadarrama, heel bijzonder en anders, een echt originele route die de Via Crucis van de Vallei van de Gevallenen kruist door verschillende gezichtspunten en hermitages op echt spectaculaire locaties. Als je op zoek bent naar een ander scenario, bereid je laarzen dan voor op de meest bijzondere paden van het noorden van Madrid.

Route van de Via Crucis van de vallei van de gevallenen

2700 treden midden in de bergen

Voor velen lijkt het ondenkbaar om meer te reizen dan 2.700 stappen op een wandelpad door Guadarrama, maar ja, dit bestaat en het ligt naast de Vallei van de gevallenen. We kunnen het wel of niet eens zijn openhartig, de realiteit is dat hij naast het Kruis van de Vallei van de Gevallenen voor het nageslacht de Via Crucis de Guadarrama verliet, een faraonische constructie van bijna 5 km granietsteen en honderden treden te midden van wilde pijnbomen, een vreemd gevoel vooral wanneer in de bergen


Villa Crucis van de vallei van de gevallenen
Villa Crucis van de vallei van de gevallenen

De eerste indruk bij het zien is hoe een Romeinse weg te reizen, maar met uitzichtpunten en kluizen op strategische plaatsen, zo strategisch dat ze een aantal van de beste uitzichten op Madrid en de bergen hebben. Een unieke en bijna surrealistische plek.

Vanaf La Jarosa (cirkelvormige route)

De cirkelvormige route begint vanaf de Jarosa reservoir langs een brede weg die de picknick achterlaat. Langzaam stijg je in de richting van de Vallei van de Gevallen door een comfortabele weg omringd door pijnbomen, waardoor je geleidelijk het Kruis van de Gevallen ziet in de verte.


Villa Crucis van de vallei van de gevallenen
Jarosa-reservoir

Minder dan een uur komt een tijd dat je linksaf moet slaan langs een pad naast een wand dat zal er doorheen moeten springen. Aan de andere kant is er een kleine steengroeve en een huis van de arbeiders die aan de bouw van de Vallei der Gevallenen hebben gewerkt.Villa Crucis van de vallei van de gevallenen

Aan deze kant van de muur heb je toegang tot de weg die leidt naar de kluizen van de Via Crucis van de Vallei van de Gevallenen, waar als een kunst van magie honderden treden in het midden van de berg verschijnen, iets dat het wordt vreemd in de Sierra de Guadarrama.

Aankomst op de kluizen

Al dit deel van het pad van de Vallei van de Gevallenen is de hoofdroute, met granieten kapellen en kruisen ontworpen door Pedro Muguruza, die markeren wat zij het pad van de passie van Christus noemen, 14 stations Ze herscheppen de scènes omdat Jezus ter dood is veroordeeld en de drie valpartijen ondergaat totdat hij naar het graf wordt gebracht.


Villa Crucis van de vallei van de gevallenen
Villa Crucis van de vallei van de gevallenen

Wandelend langs dit pad, in de schaduw door het grote bos van het gebied, is het vreemd om te klimmen trap meer dan 6 meter breed en plotseling vinden kluizenaars met uitzicht op Madrid of de Vallei van de Gevallen echt mooi. De locaties zijn uniek en zeer in harmonie met de natuur, maar de waarheid is dat ze een zeldzame sensatie creëren.


Villa Crucis van de vallei van de gevallenen
Villa Crucis van de vallei van de gevallenen

Het VIII-punt van de Via Crucis is het hoogste punt, op 1,338m, in de Risco de la Nava. Er is de Hermitage van het Hoogaltaar, de beste panoramische en een van de meest spectaculaire uitzichtpunten in Madrid.


Villa Crucis van de vallei van de gevallenen
Villa Crucis van de vallei van de gevallenen

Vanaf dit punt is het vrijwel helemaal tot aan het Jarosa-reservoir en omdat het een cirkelvormige route is, loopt de route via een andere weg, goed gemarkeerd, door brede sporen totdat je de Picazuelo Creek en naar het reservoir, uitgangspunt van de route.

Praktische gegevens

Als je later de Valley of the Fallen wilt bezoeken

Je kunt elke dag bezoeken, het enige om in gedachten te houden is dat als er een liturgische massa is, ze je niet toelaten de abdij binnen te gaan.

De ticketprijs is € 9 voor volwassenen. Leraren, grote gezinnen, mensen met een handicap of werklozen krijgen korting.

Excursie vanuit Madrid inclusief het bezoek aan El Escorial

Een zeer complete excursie wordt georganiseerd door Civitatis, inclusief busvervoer, een bezoek aan de Vallei van de gevallenen en El Escorial.

Zie rondleidingen naar de Vallei van de gevallenen

Hoe te komen

De Vallei van de Gevallenen ligt kort voor het bereiken van San Lorenzo de El Escorial, op de M-600 weg ten noorden van Madrid.

Waar te slapen

  • Hospedería de Santa Cruz. De enige accommodatie in de vallei, een rustige accommodatie voor een goede prijs

Meer routes in het wandelgedeelte en Guadarrama


Video: Vía Crucis, Cómpeta, 2013 (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send