Reizen

Sterk van Oman dat je niet mag missen (Bahla en Nakhal)

Pin
Send
Share
Send
Send


De forten van Oman zijn ongetwijfeld een van de belangrijkste attracties van het sultanaat. ze zijn kolossale constructies in unieke ruimtes. De forten van Oman worden meestal omringd door bergen naast grote palmbossen waar ondanks de hoge temperaturen het klimaat koeler is en het water niet schaars. Op onze reis door Oman passeerden we verschillende noordelijke forten, maar slechts twee bleven geëtst in onze netvliezen. de Nakha fortik en de bahla fort.

2 forten van Oman die wij aanbevelen

1 Nakhal-fort

Kort voor 5, de sluitingstijd van het fort, kwamen we aan bij Nakhal, een fort naast duizelingwekkende bergen en een indrukwekkend palmenbos. We zagen hem bij zonsondergang, met zijn beste kleren en alleen dankzij de vriendelijkheid van de bewaker, omdat hij zijn deuren sloot.


Fort van Nakhal
Fort van Nakhal

De staat van instandhouding is uitstekend en hoewel het dateert 19e eeuw Het lijkt veel ouder dan het is. Het fort van Nakhal ligt op een hoogte met een prachtig palmbosje erachter. Van daaruit kun je vrijwel de hele vallei zien, een uitzicht dat indruk maakt als je naar het hoogste punt klimt, waar de kloven zijn.


Fort van Nakhal
Fort van Nakhal

Binnen het fort zijn er verschillende ingerichte kamers als voorheen en met een sfeer die je meeneemt in die jaren waarin het fort of kasteel op zijn best was. Voor ons is het een van de Oman is mooier en hoewel we het in een beetje haast zagen, in minder dan een uur, halen we er het beste uit

 • rooster: 9-17 uur
 • Beste tijd om het te zien: in de zonsondergang
 • binnenkomst: 0,5 OMR

Fort van Nakhal
Fort van Nakhal

2 Bahla Fort

De laatste dag dat we in Jebel waren, brak Shams aan met een zandstorm die ons bijna naar de tent bracht waar we sliepen. Deze bergen afdalen in de richting Nizwa We passeerden de stad Bahla, waar het indrukwekkende fort met dezelfde naam was.


Bahla Fort
Bahla Fort

We wisten dat Bahla een van de meest complete ommuurde steden ter wereld was, omdat het enkele kilometers was en meer dan 600 jaar oud. Binnenin was het fort van Bahla, het is het meest ommuurde fort in Oman, iets dat het sinds 1987 tot werelderfgoed heeft geholpen.

We verlieten de auto aan de achterkant van het fort, waar een kleine parkeerplaats was. Omdat het januari en het laagseizoen waren, waren we de drummer, dus zagen we het fort bijna alleen.


Bahla Fort
Bahla Fort

Bij het lopen naar de ingang kon je van buitenaf zien afmeting, gewoon enorm. Binnen is het bezoek op uw gemak. U kunt tientallen kamers of kamers invoeren. Je kunt naar de top klimmen en de hele stad zien. Binnen het fort kun je de verschillen tussen klassen zien. Van de kleine huizen bij de ingang van de imposante kamers van de hoogste verblijven. Het is de moeite waard om te verdwalen in dit labyrintische complex, voor ons het fort bij uitstek van Oman.

 • rooster: 9-17 uur
 • binnenkomst: 0,5 OMR

Praktische gegevens

Voor vertrek naar Oman

 • Zoek en vergelijk vluchten naar Oman tegen de beste prijs
 • Gids van Lonely Planet of Oman
 • Autoverhuur in Oman met 15% korting
 • Oman Hotels via boeking

Huur een auto in Oman

In Oman zijn er lokale verhuurbedrijven en bijna alle internationale. De eerste verschillen niet veel van de gebruikelijke, dus ik raad je aan om op de klassiekers te wedden. Zorg er trouwens voor dat ze geven onbeperkte kilometers, omdat de lokale bevolking het meestal niet aanbiedt. U kunt prijzen vergelijken met Rentalcars, omdat deze meestal de beste kortingen biedt (meestal een korting van 15%).

We laten de budgetten die ze ons gaven voor een Toyota Land Cruiser gedurende 9 dagen.

 • Nomadisch woestijnkamp. 420 OMR met beperkte kilometerstand
 • Speedyoman. 400 OMR met beperkte kilometerstand
 • Arabiacars. 320 OMR met beperkte kilometer
 • Oman budget. 295 OMR met onbeperkte kilometers. Onze keuze!.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Video: Autovisie TV: laagvliegen met de Honda NSX 2017 (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send