Reizen

Sacsayhuamán - Het gezichtspunt van Cuzco

Pin
Send
Share
Send
Send


Sacsayhuaman of Saqsaywaman zoals in Inca wordt gezegd, is een Inca-ceremonieel fort hoog in de stad Cuzco waardoor het een uitzonderlijk gezichtspunt van de stad is. Het is een prachtig punt om ons kennis te laten maken met de Inca wereld voor bezoek Machu Picchu, of zelfs om onze acclimatisatie te verbeteren als we daar later naar toe willen gaan Titicacameer.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

Saqsaywaman - The Cuzco Viewpoint

Na twee dagen van het bezoeken van de stad Cuzco en op de een of andere manier gewend aan de hoogte aangeboden door de stad, 3400 meter boven de zeespiegel, besloten we een wandeltocht te maken die ons tot 3700 meter hoog zou brengen en waar het zich bevindt Sacsayhuaman, een ceremonieel fort van Inca-oorsprong.

We starten vanaf de Cusco's belangrijkste plein, die door het Pre-Columbiaanse kunstmuseum gaat en de straat volgt Pumacurco. Te voet doen betekent eindeloze hellingen beklimmen, veel met trappen, die snel de staat van uw acclimatisatie kunnen bepalen, wat in ons geval niet helemaal correct was. We moesten onze longen nog steeds maximaal openen om zoveel mogelijk zuurstof op te vangen. 30/45 minuten is meestal de tijd die nodig is om de poorten van het fort te bereiken en veel reizigers kiezen voor een taxi om hun deuren te bereiken of nemen een rondleiding die door dit fort loopt en een reeks monumenten zoals Puca Pucara en Tambomachay.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

De dag was bewolkt geweest, ietwat koud en met de bedoeling om op elk moment een douche te laten vallen. We hadden de ingang van de behuizing bereikt nadat we een geplaveide en zigzagvormige helling hadden overwonnen waar deze eindigde bij een controlepunt waar we koop toegangskaarten. Zeker om te slagen zonder het kaartje te kopen kan door veel schurken worden gedaan, omdat er nauwelijks waakzaamheid is, maar wat je niet kunt verwachten dat deze lijsten zijn dat in de behuizing de kaartjes meerdere keren op verschillende punten werden aangevraagd.

Het fort van Saqsaywaman / Sacsayhuamán

Eenmaal voorbij de ingang werden we aangevallen door verschillende gidsen Enthousiast om ons de stad te laten zien. We zeiden snel nee, maar op de lange termijn betreurden we dat veel van de verborgen schatten van de stad verloren zouden gaan omdat ze niet gemakkelijk te vinden waren.

Ondanks de afmetingen van het fort, is oriënteren en slenteren door de straten niet erg ingewikkeld, omdat het verre van een doolhof is. De plaatsen die we kunnen passeren zijn perfect begrensd en die niet direct met een touw en het bijbehorende signaal zijn, dus het is bijna om een ​​vooraf gemarkeerd pad te volgen dat ons naar de meest relevante punten van Sacsayhuaman.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

Massa's stenen, millimetrisch op elkaar geplaatst, klonteren samen op de muren van het fort. Deze werden gewetensvol gesneden en hierheen getransporteerd door gigantische touwen, die indruk maakten op de Spaanse veroveraars. In feite Sacsayhuaman Het is het grootste complex met dit soort architectuur.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

De foto zegt misschien niet teveel, maar het is moeilijk te geloven dat ze op deze manier zouden kunnen bouwen. Je nadert de muur en tussen rots en rots past nauwelijks een pin. Natuurlijk, zo veel als we benaderden, vonden we niet verschillende figuren die een diervormige puzzel hadden geplaatst, zoals een vlam en het been van een poema. Met een gids of een kaart in omstandigheden zouden we het hebben gezien :-(.


Rumi Punku-poort - het gezichtspunt van Cuzco

Na het passeren van de Rumi Punku's deurwe gaan de Chukipampa esplanade, min of meer staande in de eerste van de drie niveaus van muren in de zuidelijke sector van het complex. Vanaf hier gaan we naar het uitkijkpunt, waar de toren van Muyuc Marca en een prachtig uitzicht op de stad Cuzco.

Van de toren zijn alleen de fundamenten over en het wordt verondersteld 4 niveaus te hebben, een met een tempel gewijd aan de zonnegod en de rest als pakhuizen.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

We gaan naar de Chukipampa esplanade, dat meer op een enorm voetbalveld lijkt, in dit geval met droog gras, maar in het regenseizoen is het gekleed in een weelderig groen. Op deze plaats zijn er verschillende gereconstrueerde huizen / pakhuizen waar we kunnen stoppen en onze toevlucht kunnen zoeken tegen de zon.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

Vanaf hier gaan we naar Rodadero, het tegenovergestelde punt van de esplanade en van waaruit je perfect de drie niveaus van muren kunt zien die het fort bezit. Vreemd genoeg dachten de Spanjaarden dat het militair van aard was, maar het was echt gebouwd om Inca-ceremonies te houden.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

In de Rodadero er is een heel nieuwsgierige site gevormd slides. Dit zijn echt rotsen uitgehouwen door een oude gletsjer en die vandaag kinderen verrukken.

Dit was de plek die werd gekozen om onze sandwich 5 minuten te proeven, omdat deze zwaar begon te regenen en ons deed vertrekken Sacsayhuaman op weg naar ons hotel in Cuzco.


Sacsayhuamán - het gezichtspunt van Cuzco

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Praktische gegevens - Sacsayhuamán, het gezichtspunt van Cuzco

Wanneer naar Sacsayhuamán?

De beste tijd is om het te doen in het droge seizoen, dat de maanden dekt april tot het einde van september. In oktober / november begint het te regenen, maar ze zijn meestal niet zo vervelend als in het Amazonebekken.

Rondleiding door Cusco en zijn 4 ruïnes

Hoe kom je in Cuzco?

Om naar Cuzco te komen, kunt u het beste per vliegtuig en per rechtstreekse vlucht aankomen.LAN-luchtvaartmaatschappijen Hij biedt ze tegen concurrerende prijzen.

Hoe te Sacsayhuamán te krijgen?

Het is het beste om het te voet te doen en te genieten van de steegjes van de stad Cuzco. Anderen kiezen voor een taxi, maar ik raad het niet aan. Als we uiteindelijk besluiten te lopen, kunnen we dat op verschillende manieren doen vanaf het centrale plein.

  1. Ga naar boven kerk van San Cristobal en ga verder langs de weg omhoog tot u een bocht bereikt die 180 graden draait waar zich een restaurant en de ingang van het complex bevinden.
  2. Ga de steegjes op Pumacurco en vermijd stadsverkeer.

Waar eten

De enige plaats die maaltijden aanbiedt, is die aan het einde van de weg die Cuzco verlaat en waar we de geplaveide helling beginnen te beklimmen die niet geschikt is voor voertuigen. Deze plek kan een goede optie zijn waar koop water En wat eten.

Vaccins

Veel mensen denken dat het nemen van de pillen van de malaria Het is verplicht in Peru, vooral in de jungle. Zo is het niet en dezelfde gidsen bevelen het niet aan. In de afgelopen jaren is het praktisch uitgeroeid en er zijn geen gevallen bekend van toeristen die door deze ziekte zijn getroffen. Hoe dan ook, als de pillen u geen bijwerkingen geven, is het de moeite waard om ze te nemen en het is de beste remedie voor muggenbeten…. altijd goed afstotend en draag kleding met lange mouwen.

Pin
Send
Share
Send
Send