Reizen

Hoe kies je een goede wandel- of bergzonnebril

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je op zoek bent naar een goede bril om naar de berg te gaan of om te wandelen, heb je geluk. Na veel slechte en goede aankopen en wetende dat de ogen iets zijn om voor te zorgen, gaan we beveel 5 bergglazen aan en aan welke minimumvereisten moet worden voldaan om te zorgen voor een goede aankoop binnen de kwaliteit - prijsnormen.

Wandelen of berg zonnebrillen

Wat moet je eerst weten?

Wanneer je buitensporten beoefent en vooral wanneer je de berg op gaat, zijn er naast de zon andere factoren, zoals stof, takken, wind of water, wat betekent dat je altijd een goede zonnebril bij je hebt als je uitgaat. Blootstelling aan ultraviolette stralen en het gebrek aan zichtbaarheid door de reflecties maakt ze praktisch een noodzaak, want zonder hen kun je ernstige schade aan je ogen krijgen.


In de Pyreneeën

In omstandigheden zoals veel sneeuw neemt het gevaar exponentieel toe, omdat de stralen erop reflecteren en schade kunnen veroorzaken die even ernstig is als permanente blindheid, iets dat we niet kunnen negeren.

Je moet niet alleen naar de lens kijken

Voordat u naar binnen gaat om het type glas te beoordelen dat nodig is in een zonnebril om te wandelen of in de bergen, moet u weten dat er andere factoren zijn, niet minder belangrijk, zoals:

  • Verstelbare slapen. Rechte bakkebaarden zijn esthetisch mooi, maar onpraktisch, omdat je je bril gemakkelijk kunt verliezen. Het is beter dat ze zich aanpassen, want in beklimmingen met helling, schaal of zelfs in sporten zoals de fiets, als deze zich niet aanpassen, belanden ze op de grond
  • Goede ventilatie. In vochtige omstandigheden en vooral in de winter, hebben de glazen de neiging erop te staan. Zorg voor een goede ventilatie van de bril
  • licht. De bril moet licht en comfortabel zijn en zich aanpassen aan uw gezicht
  • modulaire. Er zijn brillen die voorbereid zijn op blizzard, riem en andere accessoires die ze zeer veelzijdig maken

De lens, de belangrijkste factor

Het eerste wat u zult zien bij het selecteren van zonnebrillen voor sportgebruik, is het categorie, een waarde tussen 0 en 4 en die de hoeveelheid zichtbare lichtabsorptie aangeeft, in feite de helderheid. Om u een idee te geven, een lens van categorie 0 is bijna transparant en een van categorie 4 Het moet worden gebruikt in hoge berggebieden, skiën of watersporten en activiteiten, waar de zon zeer veel voorkomt. Deze categorie is zo krachtig, dat het gebruik ervan voor het rijden wordt niet aanbevolen voor de hoeveelheid licht die het kan absorberen.

Gepolariseerde lenzen

Deze lenzen verbeteren het contrast en geven een gevoel van verhoogde kwaliteit of kleur van alles wat u om u heen ziet. ze zijn anti-glare lenzen en het water of de sneeuw Het zijn je beste scenario's.

Meekleurende lenzen

Het wordt veel gebruikt sportactiviteiten zoals fietsen, omdat dit type lens zich zeer goed aanpast aan lichtveranderingen. Als u bijvoorbeeld van een zeer helder gebied naar een zeer donker bos gaat, zult u met een bril met meekleurende lenzen de verandering niet opmerken en daarom wordt het niet erg donker of te helder.

Er zijn veel soorten meekleurende lenzen, want hoe duurder, de snelheid en aanpassing aan de verandering van licht is veel sneller. De brilmeekleurendebij hogere waarde, hogere snelheid en betere aanpassing.

Wat is de beste lens?

Voor ons is de beste langzaam om naar de berg te gaan een lens met anti-mist behandelingvan Categorie 4 gepolariseerd en meekleurende, en niet alleen dat, de categorie "verandert" afhankelijk van de hoeveelheid licht. Er zijn brillen die onder verschillende categorieën vallen, dus wees niet verbaasd om een ​​bril te zien met CAT 2-4, iets dat steeds vaker wordt gezien, maar dat de zonnebril duurder maakt.

Welke zonnebril koop ik?

We raden 5 wandel- of bergzonnebrillen aan die nooit teleurstellen en die de favorieten zijn van degenen die buitensporten beoefenen.

1 Julbo Explorer 2.0 met Camaleon-lenzen

Het is misschien wel een van de beste wandel- of bergzonnebrillen op de markt. De constructie is uitzonderlijk, beschermt zeer goed en kan verschillende soorten lenzen monteren, afhankelijk van het budget van elk. Julbo is een van de meer gespecialiseerde fabrikanten in glazen voor buitensporten en de meeste modellen die het op de markt heeft, kunnen in een zeer gevarieerd assortiment lenzen.


Julbo Explorer 2.0

Onder alle beschikbare Julbo-lenzen adviseren wij het monteren van de kameleon lens, omdat het ideaal is voor Julbo Explorer 2.0. Voor ons is het een van de beste meekleurende en gepolariseerde Cat 2-4 lenzen op de markt. Wanneer je ze draagt, is de verandering indrukwekkend in vergelijking met andere brillen op de markt.

Zie prijs in winkel

2 Cebe Proguide

Esthetisch zijn ze erg mooie glazen en dat zijn ze ook ideaal voor winteractiviteiten Het is een bril van categorie 2 tot 4 en heeft een meekleurende lens genaamd Variochrome van zeer goede kwaliteit voor een beperkte prijs. Het Proguide-assortiment is verkrijgbaar in een breed assortiment kleuren, maar let op, niet alle kleuren zijn op Variochrome-lenzen gemonteerd.


Cebe Proguide

De lens van de Cebe Proguide is gemaakt van anti-reflecterend en anti-kras polycarbonaat en is trouwens volgens Cebe de favoriet van de Alpengidsen.

Zie prijs in winkel

3 Julbo Shield Camaleon

Met een ander ontwerp dan Julbo Explorer 2.0, monteert dit Julbo-brilmodel ook de Chameleon-lens, de gepolariseerde en fotochrome Cat 2-4-lens. De esthetiek is iets moderner en zelfs surfer ten opzichte van de Explorer, dus het is een goede optie als u op zoek bent naar een andere esthetiek.


Julbo Shield

Dit model past heel goed bij de neus en heeft een ontwerp dat heel goed bij het gezicht past.

Zie prijs in winkel

4 Cebe Everest Zone Vario Green 2-4

Het is een zeer bestendig model voor de meest veeleisende bergbeklimmers. deEverest Ze beschikken over CAT 2-4 meekleurende polycarbonaatlenzen met een spiegeleffect.


Cebe Everest

De tente heeft een groene tint die het contrast verbetert en helpt om minder oogvermoeidheid te hebben. Ze zijn geschikt voor gemiddelde tot zeer intense lichtomstandigheden.

Zie prijs in winkel

5 Altus Traful Cat.4

Deze glazen van het Spaanse merk Altus hebben een geweldige kwaliteit - prijs. Het zijn gepolariseerde glazen van categorie 4, erg donker en ideaal voor zeer zonnige dagen of voor dagen met veel sneeuw.


Altus Traful-bril

We hebben deze bril persoonlijk geprobeerd en we vonden ze erg leuk, dat als, in dagen met weinig zon en schaduwgebieden, niet fotochromisch is, het er heel, heel donker uitziet, maar natuurlijk, voor de prijs die ze hebben, vraag geen peren voor de iep.

Zie prijs in winkel

Video: Hoe kies je een wandelschoen? (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send