Reizen

Myanmar. Sagaing Hill

Pin
Send
Share
Send
Send


Er is een plaats in Myanmar waar de gloed van de stoepa's opvalt boven een landschap van groene heuvels. We hebben het gehad over de heuvel vanSagaing Hill, een plaats waar goud en wit samen een vormen fascinerende scène.Mandalay heeft misschien zijn chaotische of vuile deel, maar dit kleine stadje aan de rand van de oude hoofdstad plaatst het in een van de belangrijkste en mooiste bestemmingen van Humanmar. Laten we eens kijken waar, wat en hoe te genieten van deze prachtige scène in Myanmar.


Van Sagaing Hill

Toen we in Mandalay aankwamen, was het eerste waar we aan dachten in een meedogenloze regen in augustus, hier op een dag en we reden naar het noorden. Maar nadat we door de straten hadden gelopen, wisten we wat deze stad omringt en plaatsen zoals Sagaing Hill ontdekten, dat we van gedachten veranderden, en we brachten 3 dagen wandelen en rijden op een luide bromfiets door.

Een beetje geschiedenis

Sagaing ligt aan de zuidwestkust van Mandalay, op 20 km van het centrum en op 7 km van de langste teakbrug ter wereld, genaamd U Bein. Het was de hoofdstad van een onafhankelijk koninkrijk in 1315 na de val van de prachtige Bagan. Met de komst van de Britten werd de oostelijke oever van Mandalay belangrijker en had zelfs het voorrecht om door de straten van de schrijver te lopen George Orwell. Gelukkig is het, behalve de komst van motorvoertuigen, nauwelijks veranderd en is het mogelijk om te genieten van een ruimte waar momenteel meer dan 6000 monniken wonen.


Aankomst van Britse troepen naar Mandalay in 1885

Wat te bezoeken in Sagaing

Er zijn verschillende interessante punten om te bezoeken aan de andere kant van de Ayeyarway rivier, maar je moet twee dingen overwegen, de zon en de trap. Neem water en ga vooral rustig naar de tempels, want het is een eindeloze weg de trap op en af, sommige in slechte staat, maar met echt spectaculaire uitzichten. Wees niet verbaasd dat ze een monnik kunnen "aanvallen" om geld of honden te vragen om een ​​streling te zoeken.


Sagaing Hill

Sagaing

Het is de meest interessante plek in de omgeving. Om toegang te krijgen tot de tempels zijn er verschillende vermeldingen, maar de belangrijkste is die op dezelfde weg die naar Mingun Paya gaat. Het is gemakkelijk te vinden, omdat het in de buurt van een rotonde ligt en bij de ingang is er een controlepunt dat toegang geeft tot de behuizing. De kosten van de ingang zijn ongeveer $ 5, maar als je wat meer bedrog hebt, is 500 meter lager een van de heuveluitgangen waar je dezelfde route kunt doen zonder een harde te betalen, ja, we raden het niet aan, omdat het de moeite waard is dat ten minste een deel van de toegangsprijs wordt geïnvesteerd in het behoud van dit heiligdom.


Binnenkort U Punya Shin Pagoda, Sagagin Hill

Zodra je de ingang verlaat, wachten honderden stappen op je, die je zullen dwingen meer dan één stop te maken. Tijdens de klim naar de heuvel zie je monniken bidden en af ​​en toe een school of tempel waar je ze ziet bidden. Net aan het einde van de klim zal verschijnen Binnenkort U Punya Shin Pagoda, met ongelooflijk uitzicht op de rest van de heuvels en Mandalay.


Van Sagagin Hill. Op de achtergrond de brug naar Mandalay

Er is een klein restaurant daar en af ​​en toe een post voor koop water Als je nog wat klim hebt. Vanaf dit punt is het mogelijk om toegang te krijgen tot de rest van de tempels en heuvels. We raden je aan de oostelijke trap af te gaan, die naar de rivier gaat.


Binnenkort U Punya Shin Pagoda, Sagagin Hill

Markt aan de rivier de Ayeyarwady

Op weg naar Mingun Paya Er is een markt naast de rivier de Ayeyarwady. Het was onze bedoeling om met de motorfiets te komen, die op minder dan een uur rijden ligt, maar we kwamen een markt tegen die de toegang tot onze eindbestemming afsneed. In het begin was het, hoe doen we het? Maar uiteindelijk genieten we van de markt We zijn niet naar Mingun Paya gegaan.


Markt richting Minkun

Het is een klassieke markt voor de lokale bevolking, in feite was er geen toerist. Mensen komen te voet, per motorfiets of per boot. Daar is het mogelijk om zowel groenten als traditionele kleding en zelfs eten, omdat veel kraampjes het lokale eten kunnen proeven. Natuurlijk is het een echte onderdompeling in hun cultuur.


Markt richting Minkun

Praktische gegevens

Hoe te komen

Vanuit Mandalay is er de mogelijkheid om vanuit het hotel een taxi te delen, ongeveer 8.000 MMK of een motorfiets te huren, 13.000 MMK. Natuurlijk is de motorfiets de beste optie, ja, wees voorzichtig, hoewel ze tenslotte in Myanmar beter rijden dan in de Arabische landen.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Video: Sagaing Vacation Travel Video Guide (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send