Reizen

Voorbereidingen voor een bezoek aan Argentinië (wandelen in Patagonië en Tierra de fuego)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bijna tien jaar zijn verstreken sinds ons laatste bezoek aan Argentinië en we zijn terug op zoek naar meer, vooral meer trekking. Daarom hebben we een serie gemaakt voorbereidingen om Argentinië te bezoeken met het idee om Ushuaia, Calafate + Perito Moreno en Buenos Aires opnieuw te bezoeken, met als belangrijkste nieuwigheid de circuit van de Fitz Roy / Cerro Torre in El Chaltén en ongeveer 1 dag wandelen door het Ushuaia gebied. Alles in een maand van april waar de herfst Het kan meer regen veroorzaken en de temperaturen beginnen te dalen.


Voorbereidingen voor een bezoek aan Argentinië en de trekking van Fitz Roy / Cerro Torre

Voorbereidingen om Argentinië te bezoeken

We hebben dit artikel opgesteld om kort commentaar te geven op de vragen die we onszelf hebben gesteld tijdens een bezoek aan Argentinië in het algemeen en om een ​​wandelroute te ondernemen. Dingen zo belangrijk als het weer dat we gaan vinden, de vereiste van de routes, waar te verblijven en vooral dat we de bagage in moeten doen. Hiermee weten we zeker dat wanneer we moeten bezoek Argentinië Laten we geen probleem hebben.

Merk op dat onze reis is gericht op de volgende punten en we zullen geen andere locaties in Argentinië bezoeken.

 1. Calafate en Perito Moreno
 2. Chaltén en trekkings in de omgeving
 3. Ushuaia. Tours en trekking in de omgeving
 4. Buenos Aires

Wanneer moeten we gaan?

Dit zijn de plaatsen die we tijdens ons exemplaar gaan bezoeken met de best mogelijke datums.

 • Buenos Aires: De meest regenachtige maanden zijn Juni en Juli, net aan het begin van de winter en waar de gemiddelde temperaturen rond de 8/15 graden zijn. Bovendien is de zomermaanden wanneer meer licht om bijna 14.5 uur in de winter te zijn ongeveer 10 uur.
 • Calafate en El Chaltén: Net als in Buenos Aires zijn de koudste maanden juni en juli, maar hier, veel verder naar het zuiden gelegen, vallen de minimumniveaus onder 0 graden en de maximumniveaus niet boven 5 graden. Het hoogseizoen is van november tot eind maart + heilige week, waar de temperaturen rond de 6/18 graden zijn. In april begint het te veranderen, met een minimum van 3 graden en een maximum van 11/13 graden. September en oktober zijn het minst regenachtig en van april tot juni het meest regenachtig, hoewel de verschillen op het moment van de waarheid niet erg groot zijn in vergelijking met de andere maanden. De zomermaanden zijn wanneer meer licht om bijna 16 uur in de winter te zijn, ongeveer 8 uur.
 • Ushuaia: de meest regenachtige maanden zijn maart en juni en de koudste maanden juni en juli met een gemiddelde van -1/4 graden. Bovendien is de zomermaanden wanneer meer licht om bijna 17 uur in de winter te zijn, ongeveer 7,5 uur. Het hoogseizoen loopt van november tot eind maart. Sinds april is er minder toerisme, omdat veel tochten niet kunnen worden gedaan vanwege de sneeuw of het vertrek van de pinguïns naar warmere gebieden.

Wanneer moet je naar El Chaltén gaan?

Het gebied is beroemd om de wind en de mogelijkheid om op elk moment te regenen, zeer vergelijkbaar met de Torres del Paine in Chili. Het hoogseizoen loopt van november tot eind maart (de zogenaamde 'zuidelijke zomer', omdat de rest van de maanden als koud worden beschouwd. Tijdens de Heilige Week is er echter een hoogseizoen hoewel de temperaturen meestal niet gepaard gaan, vooral als we in gedachten hebben gebied.

De gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen is bijvoorbeeld ongeveer 7 graden laag en 17/18 hoog. In april is het ongeveer 3/13 graden gezien de Chaltén 430 meter hoog is. In de kampen, die bijna 800 meter hoog zijn, zijn de temperaturen lager, ongeveer 3/4 graden lager.

Ik adviseer om de mededelingen van de dagen van het nationale park te bekijken voordat je de route doet.

Hoe komen we vanuit Spanje naar Argentinië?

Vooral met het vliegtuig via Aerolineas Argentinas, Air Europa of Iberia. Om naar El Calafate of Ushuaia te komen, moeten we een vliegtuig nemen vanuit Buenos Aires. Er is vlucht Calafate - Ushuaia met Aerolineas Argentinas.

Bus Calafate - Chaltén

Er zijn verschillende bedrijven die actief zijn tussen El Calafate en El Chaltén. Relatief comfortabele bussen die beide locaties in minder dan 3 uur verbinden, met in het algemeen tussen 2 en 3 bussen per dag, afhankelijk van het seizoen. De aankoop van deze tickets kan online worden gedaan. Reizen naar Chalten Het is een van de bedrijven die het voor sommigen exploiteren 800$ pesos.

Valutawissel in Argentinië

De officiële valuta is de Argentijnse Peso, een valuta die niet op de beste momenten leeft. 1 Euro is bijna 50 pesos. Zoals altijd wordt het afgeraden om op de luchthavens te veranderen en is het ideaal om naar de wisselkantoren te gaan. U moet vooraf met onze bank praten om ons te informeren over de commissies. Ga direct naar een bank Het wordt niet aanbevolen omdat ze meestal alleen de valuta wijzigen naar hun eigen klanten.


Reisaanbevelingen voor het wisselen van valuta / valuta

Er zijn bepaalde hotels of toeristische instellingen waar ze dollars of euro's toelaten. Oog om te veranderen.

Meer informatie: Reisaanbevelingen voor het wisselen van valuta / valuta

Luchthaventransfers

Ezeiza International Airport naar Jorge Newbery Airport

Er zijn bussen tussen de twee luchthavens vanwege de afstand op 40 kilometer afstand. U arriveert in 1 uur met de taxi of met de bus, maar voor de kosten is het ideaal om de tweede methode van vervoer te nemen. Tickets kunnen worden gekocht op dezelfde luchthaven of online, zoals met Leon Store tegen een geschatte kostprijs van 450$ pesos (bijna € 10).

Van Calafate luchthaven naar het centrum

De luchthaven ligt op meer dan 20 kilometer afstand van Calafate, met bus- en taxidiensten naar het stadscentrum. Bussen kosten ongeveer $ 450 en taxi's van het dubbele van dit bedrag. Afhankelijk van het aantal reizigers, kunt u een of andere optie compenseren.

Stekkers gebruikt in Argentinië

De gebruikte spanning is 220v bij 50Hz. De stekkers zijn van het type C of I, vooral het laatste omdat het type C buiten gebruik is.


Argentinië stekkers

Reisverzekering in Argentinië

Zoals in elk ander land dat we bezoeken, is een goede reisverzekering noodzakelijk, vooral op die plaatsen waar de gezondheidsgarantie mogelijk niet aan onze verwachtingen voldoet. Van Travel by Free raden wij aan IATI, wat altijd fenomenaal heeft gewerkt.

Vraag om een ​​budget voor reisverzekeringen

Tips om naar Perito Moreno te gaan

De Perito Moreno is te bereiken per tour, bus (400/500$ pesos) i / v of huurauto. Het is niet dichtbij want het is 75 kilometer verwijderd en iets meer dan 1 uur. Toegangskosten rond 700$ pesos. In de gang Río Mitre - Moreno Glacier kan het kaartje met een creditcard worden gekocht. In de haven van Punta Bandera wordt alleen contant en in Argentijnse peso betaald.


Voorbereidingen voor een bezoek aan Argentinië en de trekking van Fitz Roy / Cerro Torre

Eenmaal in de Perito Moreno zijn de voedselkosten erg hoog en is het handig om eten uit Calafate mee te nemen.

Welke excursies kunnen we doen?

Rondleidingen in Calafate

De ster excursie naar de Perito Moreno-gletsjer is als volgt:

Excursie naar de Perito Moreno-gletsjer

Rondleidingen in Ushuaia

Als je zin hebt om op het kanaal te surfen op zoek naar pinguïns en zeeleeuwen, mis deze excursie dan niet.

Boottocht Isla de los Lobos en Beagle Channel

Rondleidingen in Buenos Aires

In Buenos Aires zijn er excursies voor alle smaken. We laten u een uitgebreide lijst achter, zodat u kunt kiezen:

Excursies in Buenos Aires

Welke route in El Chaltén gaan we doen?

Ons idee is een beetje anders dan normaal. De meeste bergbeklimmers nemen Chaltén als hun basis en doen meestal de routes in één dag. We zullen in plaats daarvan alles gebruiken kampen beschikbaar (Poincenot, Diagostini en Capri), om de route te maken en te genieten van de prachtige zonsondergangen en zonsopgangen die dit gebied biedt.


Voorbereidingen voor een bezoek aan Argentinië en de trekking van Fitz Roy / Cerro Torre

We maken de route met de volgende secties. Alle waarden zijn bij benadering, omdat in bepaalde delen wegen buiten normale routes worden genomen.

Fitz Roy Circuit / Cerro Torreduurafstandoprit
Dag 1 - Chaltén - Diagostini Camp<5h11 km ca.+/- 550m
Dag 2 - Diagostini Camp - Maestri Viewpoint - Agostini - Poincenot - Lagune van de 3 - Poincenot<6h11 km ca.+ 400m
Dag 3 - Camp Poincenot - Lagune van de 3-heuvel Madsen - Poincenot - Capri<8hCa. 15 km+ 1000 m
Dag 4 - Capri Camp - El Chalten<2h5 km ca.+ 200m

Hier moeten we de route van de toevoegen Vouw Hill Het begint vanuit El Chaltén en is een lange eendaagse route.

circuitdagenafstandoprit
Fitz Roy Circuit / Cerro Torre4+/- 40 km+ 2000m
Vouw Hill1130km+ 5000m

Kan ik de route verkorten?

Ja, aangezien de Torre-lagune en de Laguna de los Tres in één dag vanuit El Chaltén kunnen worden gedaan, kan deze zonder problemen worden geretourneerd in geval van nood of onstabiel weer.

Hoeveel kost de trekking?

De miljoen dollar vraag en die zullen we beantwoorden als we terugkomen. Houd er rekening mee dat de ingang van het park is gratis en de kampen ook.

Waar slapen in de buurt van Fitz Roy en Cerro Torre?

Een bezoek aan het Chaltén-gebied kan net zo comfortabel zijn als uw budget toelaat, omdat er vrij comfortabele schuilplaatsen zijn die lunch en diner aanbieden, maar met hoge kosten. De camping is gratis, behalve de camping Chaltén.


Voorbereidingen voor een bezoek aan Argentinië en de trekking van Fitz Roy / Cerro Torre

Er zijn drie kampen tijdens de route en alle drie hebben minimale voorzieningen zoals badkamers en weinig anders. Ze worden niet bewaakt en de cellen worden verdeeld als elke groep arriveert.

 • Diagostini: gelegen nabij de Torre lagune en de Miratri Maestri.
 • Puincenot: gelegen nabij de lagune van de 3 en de lagune van witte stenen.
 • driekwartsbroek: het dichtst bij El Chaltén en halverwege tussen Poincenot en el Chaltén.

Wat moeten we meenemen?

Deze vraag is essentieel om het Chaltén-gebied te bezoeken en hangt af van hoe comfortabel u de route wilt maken. Als je niet in de kampen wilt slapen, zou het voldoende zijn met een rugzak van 30 liter waar je je kleren en het voedsel van de dag kunt meenemen. In het geval van het maken van het circuit en het slapen in de kampen, zou campinggerei nodig zijn.


Voorbereidingen om naar Torres del Paine te gaan

Om meer specifiek te zijn, beschrijven we wat we gaan doen om de Fitz Roy / Cerro Torre-circuit, altijd in een tent slapen:

 • 3-zits tent
 • Canvas om onder de winkel te plaatsen.
 • Veer slaapzak.
 • Opblaasbare bergmat.
 • Bivakhoes
 • Front.
 • Campinggas en accessoires.
 • Multifunctioneel mes.
 • Pedernal.
 • Unbuen thermosfles en een kantine.
 • Waterbehandelingstabletten of wat bleekmiddel (1 druppel = 1 liter water).
 • EHBO-kit.
 • Gore-tex jas
 • Windschermen.
 • Fleece voering
 • Broek met winddicht membraan en andere met Gore Tex.
 • Thermische t-shirts en t-shirts.
 • Handschoenen.
 • Pet en zonnebril
 • Goede bergschoenen
 • Slippers of reserve schoenen voor het einde van de dag
 • Kaart en GPS met cartografie van het gebied.
 • Stapels om te sparen
 • Trekkingstokken
 • Verschillende paren sokken.
 • Een paraplu ... ja ja
 • Zonnebrandcrème
 • Eten voor meerdere dagen berekenen dat we een nacht in de schuilplaats gaan doen en daar direct eten.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet, controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je krijgt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Pin
Send
Share
Send
Send