Reizen

Het klooster van Santo Tomás de Ávila

Pin
Send
Share
Send
Send


Ten zuiden van de stadÁvila is de Koninklijk klooster van Santo Tomás, een plaats die wordt gescheiden van het historische centrum, wordt vergeten door veel toeristen die zich uitsluitend op het ommuurde gebied concentreren. Ook binnen wachten twee interessante musea op ons met elementen uit de missies van dedominicaans, vormt een museum voor oosterse kunst en een ander voor natuurwetenschappen.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Een beetje geschiedenis over het klooster van Santo Tomás

In het voorjaar van 1482 werd de bouw van een Klooster voor de Dominicanen ter ere van Saint Thomas Aquinas. Na verloop van tijd werden de budgettaire problemen dezelfdeKatholieke koningen zal het toneel betreden waardoor de constructie kan worden voltooid. In feite was het de plaats die werd gekozen voor het graf van zijn zoon Prins John en als een zomerresidentie na de bouw van de kloosters van stilte en de koningen.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás

De plaats wordt gerund door de onvermoeibare Dominicaanse reizigers, die hun geloof meenamen naar verschillende gebieden van Azië net als China, Japan en de Filippijnen maakte hij prachtige spectaculaire sier- en natuurlijke stukken waarmee twee musea konden worden gecreëerd, de zogenaamde Oosters kunstmuseum, de mooiste van allemaal, en de Natural Science Museum Wat eigenlijk het Taxidermiemuseum moet worden genoemd als het een grote verzameling ontlede dieren herbergt, zoals leeuwen, slangen, beren, krokodillen, verschillende rassen primaten, luiaards, ..., enz.

Ons bezoek aan het klooster van Santo Tomás

Het is elf uur in de ochtend van elke zaterdag of zomer. Na aankomst bij de deur van het klooster en het betalen van de 4€ invoer met audiogids inbegrepen, gingen we de kaart volgen die ons bij de ingang was afgeleverd. Het eerste wat ons opviel was de vrijwel volledige afwezigheid van toeristen uit het complex. Dit was alleen voor ons en we konden ervan genieten zonder te duwen, mensen passeren voor de camera's en natuurlijk zonder enig geluid behalve de honderden zwaluwen die door de drie kloosters zwierven.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás - Klooster van het noviciaat

Het klooster is verdeeld in drie kloosters, een kerk, twee musea en de kamers van het oude paleis. Het eerste wat we bezochten zodra we de ingang passeerden, was de Klooster van het noviciaat of verpleging, de oudste, kleinste en meest sobere van allemaal. Vanaf hier gaan we snel naar Klooster van stilte lager waar een ingang naar de kerk is en een trap die naar boven gaat koor, (bovenste gedeelte van de kerk). Er is ook een heel speciale site, de Biechtstoel van Santa Teresa waar hij een van zijn visioenen had.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás - Klooster van stilte

Het klooster is omgeven door verschillende gangen met rozetten die in de vorige eeuw werden geplaatst en waar we nieuwsgierige figuren zoals een leeuw en een aap zullen zien. Van wat overblijft, was geen overblijfsel de plaats waar de religieuzen ooit werden begraven. Vanaf hier gaan we een aantal trappen op richting koor met een heel mooi uitzicht op het klooster vanaf de tweede verdieping.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Eenmaal in het koor zijn de opvattingen die we hebben over de kerk fantastisch. Precies waar de koningen Isabel en Fernando tijdens de zomermaanden de mis bijwoonden. Tegenwoordig wordt het uitsluitend gebruikt voor koren die huwelijken aanmoedigen.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Later keerden we terug naar de tweede verdieping van Klooster van stilte om dezelfde trap te nemen als waar we geklommen waren. In die tijd vonden we de eerste twee toeristen, van Duitse origine maar met een ronduit goed Spaans. Ze werden vergezeld door een van de gelovigen van de plaats die in hun vrije tijd het werk volledig gratis begeleidde.


Eenmaal beneden staken we de koele gangen over totdat we de deur vonden die ons naar de laatste kloostergang zou brengen, de Klooster der koningen, de grootste van allemaal en ondanks zijn nogal sobere naam op het niveau van versiering maar nog steeds erg mooi.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Van alle kloosters is het de grootste met verschil en geeft toegang tot andere plaatsen zoals de Magna klaslokaal en de twee musea. Van dit laatste is het Museum voor Oosterse Kunst waar de koninklijke zalen, Alleen de vloeren en sommige van hun oude structuren zijn overgebleven uit de tijd van de koningen.


Het koninklijk klooster van Santo Tomás - Klooster van de koningen

Als hoogtepunt van het bezoek passeren we de twee kleine musea. Die van natuurwetenschappen wat anders zou kunnen worden genoemd als een museum van de taxidermie, vol gevulde dieren uit ten minste vijf continenten en dat velen van hen waarschijnlijk door geweren werden gevangen na het zien van af en toe een schotwond. Aan de andere kant bevatte het andere museum, veel groter dan het vorige, talloze stukken oosterse kunst, voornamelijk uit China en met talloze beschrijvende aantekeningen die het bezoek zeer aangenaam maakten.


Klooster van Santo Tomás - Musea

Met dit alles werd ons bezoek aan het klooster beëindigd sinds het graf van de Prins John, waarvan de overblijfselen zijn verdwenen, het was gesloten na het begin van de massa van de dag, maar we konden tenminste zien vanaf de bovenkant van het koor.

Praktische gegevens Het koninklijk klooster van Santo Tomás

Wanneer kost het om het klooster van Santo Tomás te bezoeken?

Uw bezoek kost alleen 4€ en het omvat het bezoek aan de twee musea en de audiogids. De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 14:30 uur en van 15:30 uur tot 1930 uur, bezoekers worden een uur voor sluitingstijd niet toegelaten.

Aanbevelingen voor het bezoek

Vermijd vooral massa's tussen 12:00 (zondag) en 13:00 zaterdag. Gedurende die tijd is het bezoek aan de kerk niet toegestaan, behalve voor het koor.

Waar te eten in Ávila?

We hebben de gelegenheid gehad om de volgende restaurants te proberen en elk van hen is een zeker succes:

 • De boerderij : misschien wel de beste steak van de stad.
 • karwij : gelegen tegenover de kathedraal en met goed vlees.
 • De steenhouwers: de enige die niet in de stad is, maar in de nabijgelegen stad Mingorría. Zijn ribeye verdient de verplaatsing ...
 • Paleis van Velada : spectaculair terras over een oud paleis. Ideaal voor koffie.
 • The Slab Mill : Gelegen aan de oever van de rivier Adaja naast een oude molen, waardoor het een prachtig uitzicht op de muur heeft.
 • Het magazijn : een van de meest glamoureuze restaurants in de stad.
 • Het annuleert : restaurant en hotel met een mooi terras gelegen binnen de muur.

Waar slapen in Ávila?

 • Hotel Valderrábanos: gelegen tegenover de kathedraal.
 • Palacio de los Velada: spectaculaire omgeving in de historische kaste.
 • Hotel Fontecruz Avila Golf: buiten de stad, maar met voorzieningen zoals een nabijgelegen golfbaan en een zwembad.
 • Hotel H2 Ávila: een beetje weg van het historische centrum, maar met redelijke prijzen en goede service.

Andere plaatsen weinig bezocht door Ávila

 • Het Risco-klooster.
 • Wat te zien in Ávila.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet, controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je krijgt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Pin
Send
Share
Send
Send