Reizen

De buurt van de grotwoningen van Guadix, Granada

Pin
Send
Share
Send
Send


de buurt van de grotwoningen van Guadix in de provincie Granada Het is een plaats waar de meeste van hun huizen in grotten in de bergen zijn gebouwd. De meeste van hen zijn door de mens opgegraven dankzij het gemak dat het land biedt, voornamelijk van klei. Dit en de deugd het hele jaar door zeer aangename temperaturen te handhaven, tussen 19 en 22 graden, maken de zomers aangenamer in dit gebied in het zuiden van Andalusië.


De buurt van de grotwoningen van Guadix

De buurt van de grotwoningen van Guadix in de provincie Granada

Iedereen is bekend Sacromonte buurt in Granada. Een plek waar veel van hun huizen in grotten zijn gebouwd. Maar deze bijzonderheid is niet uniek voor deze stad, er zijn er veel meer in verschillende Spaanse gemeenten waaronder Guadix. Een prachtige stad met bijna 20.000 inwoners in de provincie Granada en op twee stappen van de Tabernas-woestijn in Almeria.


Kaart van de grotwoningen van Guadix

Het is een plaats omringd doorcárcavas. Velen van hen lijken op die die te vinden zijn in onder andere Teruel of Patones. Naast prachtige landschappen hebben we een rijk cultureel erfgoed gekruid door een ongelooflijke kathedraal en een Alcazaba van de 11e eeuw, beide uitzichten vanaf elke plek in de stad en zelfs meer vanuit het grotendistrict, zijnde de hoogste plaats in het gebied.

Wandelen door de grottenwijk

De oorsprong van de grotten is millennium, maar tegenwoordig is het gebruik ervan zeer gevarieerd. Voor veel inwoners van Guadix is ​​het hun tweede huis, het zomerhuis, waar de temperaturen veel aangenamer zijn. Anderen daarentegen leven het hele jaar door en wat vandaag de dag veel gedijt, is de promotie van landelijke huizen en musea In veel van hen kun je slapen en de ervaring is zeer de moeite waard. Er zijn ook bezoekers in ruil voor een fooi.


Mirador-grot

Het hoofdbezoek begint vanaf de Parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Genade (punt 1), direct naast het interpretatiecentrum en waar de tour van de toeristische trein van Guadix eindigt. Vervolgens hebben we de Joseph's Cave, die kan worden bezocht en op gezichtspunt van Padre Poveda (punt 2), een van de belangrijkste in de buurt.


Padre Poveda Viewpoint

Gezien het uitkijkpunt komt het moment waarop we ons moeten laten meeslepen en verdwalen in de straten. Als we bijvoorbeeld door de Ermita Nueva-straat gaan, hebben we aan de linkerkant verschillende bezoekbare grotten en veel van hen zijn landelijke huizen. Hieronder hebben we het huis van Maleno (Punt 3) en net boven een prachtig uitzichtpunt richting het centrum van Guadix.


De buurt van de grotwoningen van Guadix

Op de achtergrond zien we de kathedraal en het Alcazaba, terwijl een aantal schoorstenen de diepten van de aarde verlaten. Ja, we lopen over veel van de grotten.


De wijk Guadix Caves

Er zijn veel meer gezichtspunten, zoals gezichtspunt van Cerro de la Bala (punt 4) en nog wat meer. Velen hebben geen naam en anderen verliezen je gewoon op een smal pad om goede uitzichten te vinden.


De buurt van de grotwoningen van Guadix

Zeker als we een uur hebben gelopen, wordt alles een beetje repetitief en is het het beste om naar een van de huizen te gaan of beter nog, in de interpretatiecentrum en informeer ons.


De wijk Guadix Caves

De "andere" buurt van de grotten van Guadix

Steile bergen worden waargenomen ten zuiden van de grottenwijk en waar de geulen meer uitgesproken zijn. U hebt toegang vanaf verschillende punten (6 punten) en van daaruit kunt u verschillende wandelpaden maken waar we oude grotten bezoeken, waarvan vele zijn ingestort en anderen in een mislukt bouwproces.


De wijk Guadix Caves

Het landschap is woestijn maar met een veelbelovende charme. Natuurlijk moet een bezoek aan dit gebied in de zomer een hel zijn, naast dat het niet wordt ingeschakeld voor het grote publiek. De paden worden niet onderhouden en u loopt het risico van een ongeluk. Doorlopende gaten, grotten in verval, glijdend terrein, ..., enz. Maken de meerderheid van de toeristen niet eens in de buurt.


De wijk Guadix Caves

Zoek idealiter naar een grot, zorg ervoor dat de ingang veilig is en ga naar binnen. Velen van hen waren bewoond en behouden nog steeds een deel van de verf waardoor natuurlijke erosie werd voorkomen. Nu die hen bewonen zijn de dieren, vooral de vogels waar ze hun nesten maken.


De buurt van de grotwoningen van Guadix

Er zijn tientallen grotten, alsof dit allemaal een geweldige Gryere-kaas was. In de meeste van de plafonds zijn niet erg hoog en mensen een beetje lang zullen gemakkelijk moeten bukken als ze door elke deur passeren.


De wijk Guadix Caves

De paden zijn volledig anarchistisch. Er is geen bewegwijzering en veel verdwalen in struiken of belanden in een dijk. Je moet in de gaten houden, want het is zeer waarschijnlijk dat we ons meer dan eens moeten omdraaien.


De buurt van de grotwoningen van Guadix

Als het niet zo was omdat er geen tempels zijn, doet het me soms een beetje aan Petra in Jordanië denken, hoewel het een verschil maakt. De kleuren van de berg zijn vergelijkbaar, hoewel het hier meer klei is in plaats van uitgehouwen rots.


De wijk Guadix Caves

Kortom, dit deel brengt de climax tot een bezoek waar we van hielden en dat ons niet te allen tijde heeft verbaasd.

Praktische gegevens

Wanneer te gaan

Slapen in een van de grotten kan het hele jaar door worden gedaan, wetende dat ze een constante temperatuur handhaven. Het slechte in de maanden heetste, vooral juli en augustus, de hitte is ondraaglijk en we zullen veel tijd binnen doorbrengen. Het is daarom raadzaam om het gebied de rest van de maanden te bezoeken.

Hoe kom je in Guadix?

Het kan worden bereikt vanaf Granada in treinen van middellange afstand. We hebben ook de optie om aan te komen bus uit Granada ook (Alsa). Het ligt op 1u10 'van Almeria en op 55 minuten rijden van Granada.

Er is een toeristentrein dat gaat van de kathedraal van de Incarnatie naar de grotten.

Hoeveel kost het om de grotten te bezoeken?

Het bezoek is gratis, behalve in sommige grotten die toegang vragen. Het is het beste om het weekend door te brengen, in een van hen te slapen en u hoeft geen andere te bezoeken. Er zijn verschillende bezoekbare grotten zoals:

  • Jaraiz-grot
  • El Mirador grotwoning
  • Grotmuseum (€ 2,60)

Andere plaatsen om te bezoeken in Guadix

  • Kathedraal van de Incarnatie van Guadix: Een werkelijk spectaculaire religieuze tempel en zeker de meest indrukwekkende in de hele regio.

Kathedraal van Guadix
  • Het Alcazaba: kasteel van Arabische oorsprong gebouwd in het midden van de 11e eeuw.
  • Magdalena Viewpoint: het beste uitzichtpunt in de stad

Waar slapen in Guadix?

We slapen in laCueva la Ermita. Het zijn twee onafhankelijke huizen, vrij groot en waar meer dan 4 personen in passen. Ze hebben een onafhankelijke woonkamer, keuken en zelfs een barbecue. Eén pas. Er zijn echter meer opties zoals:

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Video: Guadix Andalusië (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send