Reizen

Wat te zien in Turkije in twee weken

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de reizen die ik het meest in mijn geheugen heb opgeslagen, was toen we toerden Turkije in twee weken. Het waren 15 fascinerende dagen om de beste monumenten te bezoeken Grieken op Turkse bodem, een reeks natuurlijke wonderen die perfect op een andere planeet kunnen zijn, Capadoccia en Pammukale, en een van de meest fascinerende steden in Europa, IstanbulTurkije biedt u veel dingen en we moedigen u aan om het te ontdekken.


Cappadocia - Turkije

Wat te zien in Turkije in twee weken?

Als ik weet, zijn 15 dagen te kort voor wat we willen zien, maar als je je voorzet en elke dag vroeg opstaat, is alles mogelijk. Er is altijd de mogelijkheid om een ​​klein ding over te slaan, want er zijn talloze Griekse monumenten en men kan zo veel relikwie beu worden.

Als vijftien dagen te veel zijn en je gaat op een georganiseerd plan, zijn er operators die circuits van 9 dagen uitvoeren. Meer informatie op deze link.

Om rekening te houden

Huur een huurauto

Deze route is geldig voor degenen die een auto huren of met de bus verhuizen, hoewel we de eerste aanbevelen. Op zoek naar een bureau laten we u een kortingscode geldig voor meerdere instanties. Je moet gewoon klik op de volgende afbeelding, vind de auto en zie hoe hij de prijzen vergelijkt met veel bureaus.


Luchthaventransfers

Als u niet wilt onderhandelen en comfortabel en veilig van de luchthaven naar Istanbul wilt gaan, raden we u aan een transfer vanaf de luchthaven te huren. Het is niet duur en de moeite waard.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet, controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je krijgt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Reisroute om Turkije in twee weken te verkennen

15 dagen of twee weken geven voor wat ze geven, maar met weinig reizen kun je zoveel dingen doen als in deze, je zult zien !!! 15 dagen hoogtevrees waar je kunt overslaan wat bij je past of ons duizelingwekkende tempo volgt zodat je geen druppel mist. Turkije in twee weken Het zal een reis zijn die je zal markeren en je zult niet aarzelen om terug te keren zoals het ons is overkomen.

De tour kan zowel binnen worden gedaanhuurauto, openbaar vervoer of georganiseerd circuit, u kiest. Dit was onze reisroute.

 1. Istanbul
 2. Reis naar Cappadocië
 3. Cappadocia
 4. Aspendos-theater en de berg Olympus
 5. Lycische graven van Myra en Fethiye
 6. Pamukale en de ruïnes van Hierapolis
 7. Aphrodisias
 8. Priene en stranddag
 9. Ephesus
 10. Pergamum
 11. Keer terug naar Istanbul

We hebben deze tour 3 keer gedaan, één op een georganiseerde manier en twee gratis een auto huren. Voor ons is de laatste zonder twijfel de meest comfortabele, gemakkelijke en veilige manier. Het geeft je vrijheid en je kunt op je gemak reizen, zoals we willen

Route. Turkije in twee weken

Onze reis begint in Istanbul, hoewel de eerste keer dat we deze tour deden we vertrokken uit Ankara en de laatste 3 dagen deden we ze in Istanbul. Het is duurder om naar Ankara te reizen, maar de reis wordt veel comfortabeler en bovendien verdien je een dag reizen. Hieronder beschrijven we elk van de dagen die we in het land doorbrengen.

Dag 1, 2 en 3

Als u over twee weken in Turkije reist, is uw eerste bestemming zeker Istanbul, omdat vluchtprijzen goedkoper zijn dan naar toe gaan Ankara. Misschien zijn er 3 dagen niet veel, maar als je ze goed beheert, kun je prachtige plekken zien in deze ongelooflijke stad tussen twee continenten. De sites die volgens ons niet te missen zijn:

 • Basiliek van Hagia Sophia, het icoon van de stad. Christelijke afbeeldingen zien met moslimsymbolen is zeer zeldzaam. Het heeft een kostprijs van 25 lire.
 • Topkapi-paleis. Het heeft een kostprijs van 25 lire en je wilt de harem van de oude Sultan-kosten zien 15 lire meer.
 • Blauwe moskee. Je toegang is gratis, maar we moeten aan bepaalde vereisten voldoen met de outfit.
 • regenbak van de basiliek van Istanbul. kosten 10 lire.
 • Galata-toren. Gelegen in het moderne deel van de stad, is het klimmen naar de top van deze toren een zak met 10 lire.
 • Taksimplein: ontmoetingsplaats en waar de inwoners van de stad meestal demonstreren.
 • de grote bazaar. Verlaat de stad niet zonder te onderhandelen ...
 • Tour de Bosporus Straat naar de ingang van de Zwarte Zee. Tal van schepen vertrekken aan het ene uiteinde van de Galatabrug. Mis het niet broodje makreel of sardine precies waar je de kaartjes koopt !!!

Istanbul - Blauwe moskee

Dag 4

Het is tijd om vroeg op te staan ​​en een lange weg te gaan Capadoccia. We zetten de directe en gingen naar de stad Ankara. Om Istanbul te verlaten zijn er twee bruggen die naar de Aziatische kant en het oog gaan, zijn tolwegen. Ankara neemt iets minder dan 5 uur en het grootste deel van de reis wordt gedaan door vierbaansweg. Aangezien we slecht weer gaan, zou ik aanraden om verder te reizen naar de Cappadociavervelend 3 uur en een half meer onderweg, waar we een kleine stop kunnen maken bij het grote zoutmeer van Golu.

 1. Istanboel - Ankara met de auto
 2. Ankara - Lake Tuz - Cappadocia

Dit is een van de redenen waarom we aanbevelen om vanuit Ankara te vertrekken. Ideale rondreis naar Ankara en terug naar je stad in Istanbul.

Dag 5, 6 en 7

Wie heeft er nog nooit gehoord van een sprookjesachtige plek in het midden van Turkije. Die plaats is het Capadoccia, waar ze een van de meest spectaculaire landschappen op de planeet verbergen en waar duizenden mensen in ongelooflijke grotten wonen. Deze plek is ideaal om te verdwalen en op een ontspannen manier van alles om ons heen te genieten. We bevelen de volgende plaatsen aan:

 • goreme: de vallei verbergt een eindeloos aantal kerken en huizen uitgehouwen in de rots, zijnde een echt openluchtmuseum. Om de fresco's te benadrukken die nog steeds worden bewaard in religieuze gebouwen. Entree 15 lire.
 • uchisar: minder toeristisch dan Goreme maar gelegen in een nog spectaculairdere omgeving. Het nachtbeeld helemaal verlicht is meer dan aanbevolen. gratis.
 • Fairy schoorstenen. Rotsformaties die op gigantische paddestoelen lijken. Een klassiek beeld van Capadoccia.
 • Zelve: vergelijkbaar met Goreme maar kleiner.
 • Enkele ondergrondse steden van Kaymakli ó Derinkuyu. Houd er rekening mee dat er 36 steden zijn !!! 10/15 lire.
 • Zie de Capadoccia in ballon. 150/250€,
 • wandelen in de kloof van Ihlara en zijn grote verzameling in rots gehouwen kerken.

Cappadocia - Uchisar

Dag 8

We keren terug naar de weg om de 500 kilometer dat scheidt Capadoccia van Aspendos theater. Omdat de reis erg lang is, is het handig om vroeg op te staan ​​en onderweg te stoppen bij een van de oude haltes van de zijde route. Dit Grieks-Romeinse theater wordt beschouwd als een van de best bewaarde ter wereld.

Als we er eenmaal zijn Aspendos, we zullen het 's middags bezoeken, net wanneer de toeristische circuits voorbij zijn. Houd er rekening mee dat in dit theater er ook zijn nachtelijke voorstellingen tijdens de zomer en moet naar de kalender kijken.

Als de auto je niet hebt afgemaakt tot de hoed, twee uur vanaf Aspendos theater is de beroemde mount olympus en zijn beroemde fumarolen, die 's nachts gezien moeten worden :-D. Er zijn tal van hotels in de omgeving, dus het kan de perfecte climax zijn voor een zeer lange dag.

 1. Aspendos-theater
 2. Zet Olympus op

Aspendos - Turkije in twee weken

Dag 9

Van de mount olympus we hebben minder dan twee uur op weg om deze in rots gehouwen graven te bezoeken, de graven van Fethiye. Ze bevinden zich zeer dicht bij enkele zeer goed bewaarde Romeinse ruïnes in de stad Myra, met een theater waardig bewondering en weinig bezocht.

En als de dag van ruïnes gaat, zullen we eindigen om Grieks-Romeinse ruïnes van Patara heel dicht bij de zee en slechts een uur en een kwartier van Myra.

 1. Lycische graven van Fethiye
 2. Myra Ruins
 3. Patara-ruïnes

Tombs of Fethiye - Turkije in twee weken

Dag 10

We komen vroeg terug omdat ze op ons wachten 3 en een half uur weg te bereiken Pamukkale en zijn ongelooflijke calciumformaties. Toen de Grieken zagen dat het water therapeutische eigenschappen had, bouwden ze de stad Hierapolis. Bij Pamukkale zijn, verdient het om meer tijd aan je bezoek door te brengen. Zijn theater is redelijk goed bewaard gebleven. Kosten rond 20/25 lire.

 1. Pamukkale
 2. Hierapolis

Pammukale - Turkije in twee weken

Dag 11

Van Pamukkale hebben we anderhalf uur naar de fascinerende Griekse stad Aphoridisias ó Aphrodisias. Alles is in een uitstekende staat van bewaring en de circus waar races werden gehouden is bijna intact, niet te vergeten de odeon en zijn geweldige theater. Althans 3 uur Je zult deze uitgebreide en weinig bezochte stad moeten zien.

 1. Aphrodisias

Na het bezoek kunnen we naar toe Priene waar we de nacht zullen doorbrengen na minder dan reizen 2 uur en een half onderweg.


Aphrodisias - Turkije in twee weken

Dag 12

Op de top van de berg en na het doen van een klein wandelpad zijn de ruïnes van pyreen, dat wellicht het theater heeft met de beste uitzichten in heel Turkije. Je bezoek vereist je tijd, want om ze te zien moet je echt zijn wandelpad.

Bezocht de ruïnes waar we naartoe gingen Ik Efeso, naar Een uur lopen. Het is misschien wel de meest bezochte Griekse stad in heel Turkije, vanwege de uitstekende staat van bewaring en omdat tal van cruiseschepen stoppen in de haven. als Ephesus Het is erg groot, breng idealiter de rest van de dag door in de strand en bezoek het de volgende dag. Een interessant strand is dat van Mocamp... Je zult misschien verrast zijn om te zien baden geklede mensen… .

 1. pyreen
 2. Strand dag

Dag 13

Ik raad je aan vroeg op te staan ​​als je de stad echt in vrede wilt zien en vooral de geweldige bibliotheek van Ephesus. Het is erg groot, maar de cruiseschepen maken hun straten vol met toeristen vanaf 11 uur 's ochtends. De toegangsprijs is 30 lire.

En wat te zeggen over Ephesus, wat misschien het juweel in de kroon van Turkije is en waarvoor veel Grieken hun haren trekken omdat ze zich momenteel niet op hun grondgebied bevinden.

 1. Ephesus

Efeze - Biblioteca-de-Celso

Dag 14

Iets meer dan twee uur scheidt Efeze van Pergamo. De laatste was een van de belangrijkste steden in de Griekse wereld, maar bevindt zich momenteel in een deel van de stad Duitsland!!! specifiek in de pergamon museum, waar het de beroemde herbergt Altaar van Zeus, gretig gevraagd door de Turkse regering zonder reactie van de Duitsers. Toch zijn er veel dingen die niet zijn genomen en die we moeten bezoeken als de tempel van trajanus.

Omdat je na het eten waarschijnlijk klaar bent met bezoeken, hebben we twee opties. Ga naar Istanbul en stop halverwege om te slapen of maak de reis de volgende dag. We hebben iets meer dan 6 uur weg.

 1. Pergamum

Pergamum - Turkije in twee weken

Dag 15

Al terug naar Istanbul, eindigde deze geweldige reis wetende dat we de beste plaatsen in het land hebben gereisd. U zult toch geweldige herinneringen brengen !!!

Vervolgens zullen we elke bestemming van deze route in detail beschrijven

En eindelijk

Misschien denk je dat de reis een pak slaag was, maar niets is minder waar. Zo'n groot aantal monumenten kunnen zien, twee per dag of zo, maakte reizen Turkije in twee weken Het was ongeveer 3 weken, maar het is zeker niet gemaakt voor allerlei mensen, vooral als je op zoek bent naar een zeer ontspannen reis. Een rondleiding door het circuit van het type Cappadocië in Istanbul kan een interessante optie zijn als u alles op maat en in een meer ontspannen plan wilt hebben.

Video: Nieuwe trouwring& Alleen maar ziek. Holiday Vlog #3. Delia Skin Master (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send