Reizen

Fiji. Het paradijs van de Mamanuca-eilanden

Pin
Send
Share
Send
Send


Fiji. Ik denk niet dat er mensen zijn die nog nooit van hebben gehoord Fiji, zelfs in schetsen van huwelijksreizen. Ze weten waarschijnlijk niet hoe ze het op de kaart moeten plaatsen, maar ik ben zeker van één ding: Fiji brengt afbeeldingen van witte zandstranden met toeristen in de schaduw van kokospalmen. Nou ja, het is min of meer dat, een paradijs om te ontspannen, waar het meer verboden is om een ​​vinger te verplaatsen dan het account, maar we zijn vooral rusteloos en aarzel niet om zelf een excursie te maken.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Fiji. Het paradijs van de Mamanuca-eilanden

Geschiedenis

De archipel van Fiji Het begon ongeveer 5000 jaar geleden te worden bevolkt, voornamelijk door handelaars die de eilanden tot een rustpunt maakten. Maar het was pas in de 17e eeuw, toen het werd ontdekt door de Europeanen. kok, zoals we in eerste instantie misschien denken, was het niet precies de ontdekker, maar Abel Tasman, een Nederlandse navigator die op zoek was naar het grote continent van het zuiden (Australië).

Aanvankelijk toonden de Europeanen geen grote belangstelling voor de plaats, totdat de Britten er een jaar lang waren 1874 Ze besloten de eilanden te annexeren als onderdeel van hun grote Pacifische kolonie. Dit bracht culturele veranderingen op het eiland, niet omdat de Britten Europese gebruiken introduceerden, maar de goedkope arbeidskrachten die werden geëxporteerd vanuit een van hun koloniën, de Indië. Hindoes breidden zich snel uit over veel van de eilanden, werkten voornamelijk aan de verzameling van suikerriet en plaatsten hun cultuur op een groot deel van de eilanden. Vandaag is 40% van de bevolking hindoe en 60% is Fiji (christen).


Fiji - Mamanuca-eilanden

Fiji bereikte uiteindelijk de onafhankelijkheid van het Britse rijk in het jaar 1970 en het bracht een tijd van conflict tussen Hindoes en Fijians met zich mee. Deze machtsoorlog leidde tot twee staatsgrepen (1984 en 2000), vooral omdat de hindoeïstische minderheid Fiji domineerde.

Tegenwoordig is de normaliteit teruggekeerd en kan het land met een gerust hart worden bezocht, maar we kunnen gemakkelijk zien hoe meer zaken doen welvarend ze worden beheerd door hindoes en niet door de rest van de bevolking. Misschien zijn de dingen niet zo veel veranderd.

Mamanuca-eilanden

Ons bezoek aan Fiji was vooral gericht op twee eilanden die behoren tot de archipel van de Mamanucasde eilanden Malolo en Malolo Lailai. De Mamanucas zijn een groep van ongeveer 20 eilanden, bewoond de meeste van hen en dat werd wereldberoemd na het filmen van de film Het schip vergaan met Tom hanks.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Deze twee eilanden zijn per schip verbonden met het hoofdeiland (steiger van Port Denarau) of met het vliegtuig, omdat er een onverharde weg is in Malolo Lailai. De meeste hotels hebben de eerste service, maar als we tijdens de vakantie naar het grote eiland willen terugkeren, moet dit apart worden betaald. De boottocht duurt meestal 45min / 1 uur.

De rest van de eilanden kan ook per boot worden bezocht, alleen zijn ze 2 uur rijden. Velen van hen zijn bewoond (Tavua, Yanuya, Tokoriki, Mana, ...), de laatste met een andere onverharde weg. Persoonlijk lijken ze na een bezoek per boot in een van hen vrijwel op elkaar. Het verschil zit in de Luxe hotel dat er verblijft of als er een lokale bevolking 100% autochtoon is.

Malolo Lalai-eiland

Dit was het eiland waar we 5 heerlijke dagen verbleven. Het eiland in kwestie heeft een lengte van 3 kilometer bij 1 breed, dus geschikt om te voet of zelfs in te reizen fiets. De hotels en de kleine villa die het herbergt zijn verbonden door verschillende onverharde wegen die de beweging vergemakkelijken.

Vanwege de oriëntatie liggen de rustigste stranden waar de wilde zee het zand niet van de stranden heeft gehaald, aan de kant westen van het eiland, precies waar elk hotel zijn strand heeft, ja allemaal openbaar.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Er zijn voornamelijk 3 hotelcomplexen, een speciaal voor gezinnen en de rest vooral voor stellen die op zoek zijn naar rust zonder een kind om zich heen te horen. Voedsel is over het algemeen geen probleem, strijd tegen voedsel en wordt meestal geprijsd op het hoogtepunt van meer ontwikkelde landen. 90% van het toerisme komt echter uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Ze hebben allemaal shows om van dichtbij over de cultuur van Fiji te leren. Zonder dit zouden veel mensen die de eilanden bezoeken denken dat het overal ter wereld is.

Activiteiten duizend ... en zoals duidelijk was zowel de snorkelen zoals hij duiken Het is een volwaardige 10. Alleen de rafting en de Jetboat, alleen beschikbaar in Viti Levu.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Aan de andere kant van het eiland zie je de Malolo-eiland, waar een kleine zeestraat beide eilanden scheidt over slechts 250 meter. Deze meters zijn bij eb te voet te redden, maar we zullen moeten zwemmen en omgaan met de motorboten die het oversteken.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Let wel, dit is niet het Caribbean en je geniet niet van feesten tot duizend en één nachten (behalve het backpacking gebied), want na 22 uur heerst de stilte en hoeven we alleen maar te genieten van het maanlicht of een dvd-film (geen tv en internet gaat extreem langzaam).


Fiji - Mamanuca-eilanden

Malolo-eiland

Het andere eiland dat we bezochten was Malolo. Veel groter dan de vorige en het kan ons een hele dag kosten om er te voet overheen te lopen. We naderen door de zeestraat die beide eilanden scheidt ongeveer 1 in de middag van een maand september, wanneer het tij begint te vallen en het gemakkelijk te bereiken is door te lopen (het bedekt de taille van een persoon van 1,80 m).


Fiji - Mamanuca-eilanden

Het idee was om de stad (NIET TOERIST) van te bezoeken Solevu en leer over de cultuur van de plaats. We liepen langs de rand van het strand door verschillende hutten met mensen die waren toegewijd aan vissen. Ze vroegen ons of we verdwaald waren ... omdat we tijdens het hele bezoek geen toeristen zoals wij hebben gezien.

Het eiland wordt gescheiden door een reeks laaggelegen bergen (ongeveer 300 meter) die grenzen aan het hotelparadijs en de realiteit in Fiji. Fiji is Solevu, wat Solevu Fiji is. Het is geen rijk land, misschien meer dan zijn buren, maar veel van zijn inwoners leven met net genoeg om van dag tot dag te leven.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Alle constructies zijn gemaakt met hout, overgeleverd aan de genade van mogelijk cyclonen... en de elektriciteit in velen van hen schijnt door zijn afwezigheid. Het stromende water bestaat niet en het is noodzakelijk om het in het dorpsreservoir op te vangen. Ik wil niet zeggen dat de rest van Fiji zo is, maar het leven op de kleine eilanden bewijst het in elk geval en dat weten de resorts natuurlijk niet.

Het beste is dat je gelukkige mensen ziet en dat is wat echt belangrijk is. De hele stad komt samen op het centrale plein dat op zijn beurt een geïmproviseerd rugbyveld wordt, zonder te tellen dat ze echt een echt hebben. Het is alsof frontons In de dorpen van Spanje moet elke stad er een hebben.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Eén ding is vastgelegd, de ontvangst van elk van de eilanden is altijd hetzelfde. Een paar locals zingen een lied met het geluid van een gitaar. Dit is Fiji en bij een andere gelegenheid hopen we meer eilanden te bezoeken, we hebben veel dingen te zien.


Fiji - Mamanuca-eilanden

Praktische gegevens over de Fiji-eilanden

Wanneer naar de Fiji-eilanden gaan?

De beste tijd om Fiji te bezoeken is van Mei tot oktober, midden in de winter. Het is het droge seizoen, de temperaturen zijn vrij mild en het water is niet overdreven heet. Tijdens de zomer (november tot april) brandt de zon en zijn er veel stormen.

Hoe kom je op de Fiji-eilanden?

Natuurlijk met het vliegtuig. Er zijn vluchten vanuit Los Angeles en verschillende punten in Australië en Nieuw-Zeeland. Logisch goedkoop is niet omdat het vanuit Europese of Zuid-Amerikaanse landen nodig is om 2 of 3 schalen te maken.

Als je langskomt Fiji als aanvulling op een reis naar Australië of Nieuw Zeelanddingen veranderen. de vluchten + hotel Ze zijn niet overdreven duur, ondanks dat ze 3/4 uur rijden zijn. De kosten zijn rond 600€/800$ per persoon (4 nachten / 5 dagen), afhankelijk van het hotel waar u verblijft.

Als het een is huwelijksreis, vergeet niet om het hotel op de hoogte te stellen zodat zij u een speciaal geschenk geven.

Wat te dragen

Wil je ontspannen en wat geld eten ... Het all-inclusive concept bestaat niet en de prijzen zijn niet bijzonder goedkoop. Er zijn 2 supermarkten in Malolo Lailai waar we basisvoedsel kunnen kopen, zoals fruit, snoep, ijs, vlees, diepvries, bier en soms hebben ze producten van de plaats bereid. De prijs van de supermarkt is Europees.

Trouwens, als je geen Engels beheerst en een film wilt kijken tijdens je exemplaar, vergeet dan niet om een ​​harde schijf mee te nemen USB. De tv's van de meeste hotels ondersteunen dit type opslag.

Waar te slapen

Er zijn verschillende hotels in Malolo Lailai Onder de gevonden:

  • Plantage resort : soort urbanisatie van bungalows in campingstijl vol duivelse kinderen.
  • Lomani eiland resort : Toegang tot duivelse kinderen is verboden. Gezellig en rustig met alle activiteiten inbegrepen in de prijs.
  • Musket Cove resort : Lomani-stijl, maar kinderen mogen naar binnen. Het heeft een supermarkt.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Sluit een reisverzekering af door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Als u meer informatie wilt, drukt u op HIER.

Video: Fiji Vacation Travel Guide. Expedia (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send