Reizen

Iberisch systeem Ascension naar Moncayo

Pin
Send
Share
Send
Send


de Natuurpark Moncayo Het is een plaats in het Iberische systeem, met de hoogste top van dit systeem, de Moncayo met zijn 2314m. Omdat het een zeer toegankelijke berg is, stijgen elk jaar duizenden mensen naar de top, omdat het niet meer dan 2 / 2,5 uur duurt om het te bereiken. Het is ook een goede optie voor degenen die de prachtige dorpen in de omgeving bezoeken als Agreda, Vera del Moncayo en vele anderen


Moncayo

De Moncayo ligt in de provincie Saragossa en heel dicht bij Soria, tenminste de gevolgde route, aangezien 50% van de berg overeenkomt met elke provincie. Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden, waaronder schuilplaatsen, schuilplaatsen en een camping op ongeveer 10 km afstand. In ons geval hebben we de laatste optie gekozen en besloten om een ​​beetje vroeg op te staan ​​om niet te hoeven lijden onder de hitte van de hitte die begint te lijden in de maand juni.

Iberisch systeem Ascension naar Moncayo

Moncayo heeft verschillende paden en de eenvoudigste is degene die begint Heiligdom van de Virgen del Moncayo, die toegankelijk is vanaf een geasfalteerd spoor dat eindigt in een kleine parkeerplaats op een kilometer van het Heiligdom, maar voor degenen die eraan denken u deze kilometer te besparen, kunt u doorgaan naar de parkeerplaats van het Heiligdom die u bereikt via een smal zandpad vanaf de Laatste parkeerplaats

de heiligdom Het herbergt een restaurant (vol in de zomer) en een hostel voor groepen, behalve in de maanden juli en augustus waarin we individuele reserveringen kunnen maken.


Heiligdom van de Virgen del Moncayo

De route naar Moncayo

We vertrekken vanuit de Sanctuary voor een nummer zonder verlies en in het begin behoorlijk goed gemarkeerd. Voordat we verder gaan met het uitleggen van het pad, moeten we ons ervan bewust zijn dat deze route is snijdend maar met enige helling, naast NO reken op water Helemaal Doe het rustig aan als je geen haast hebt. De eerste anderhalve kilometer loopt in de schaduw, dankzij het dennenbos dat bestaat tot 1900m / 2000m hoogte, maar vanaf deze hoogte zal de zon je enige metgezel op de weg zijn en niet altijd een bondgenoot.


Moncayo

We bereiken de 1900m van hoogte en we kunnen de top van Moncayo gemakkelijk zien. In het bijzonder is het de berg rechts in de onderstaande foto. Vanaf hier hebben we verschillende opties om het te promoten. Je kunt rechtdoor gaan, een optie die niet wordt aanbevolen voor de winter, of het normale pad volgen dat langs de linkerkant loopt, langs de zijkant van de berg en een pad gemarkeerd op zigzaggend. Deze laatste optie hebben we besloten te gebruiken.


Moncayo

Dit deel is het moeilijkste deel van de route, omdat je op zeer korte afstand 350m oneffenheden beklimt, maar in elk geval helpen de uitzichten op de Moncayo ons hierbij. U komt bij een bord dat het gevaar aangeeft ijs valt in de winter en 100 meter later bereik je de rand van de berg, vanwaar de weg veel rustiger zal zijn tot je de top bereikt. Dit gebied wordt meestal gestraft met sterke wind, omdat er geen nabijgelegen berg hoger is dan de Moncayo. Ik zou aanraden om een ​​te uploaden windjak zelfs in de zomer, hoewel het gevoel dat je hebt op de parkeerplaats erg heet is.


Moncayo

Vanaf hier moeten we bijna in een rechte lijn lopen totdat we de bereiken top, de sneeuw zien die nog van afgelopen winter is (foto's van de eerste helft van juni).

Eenmaal bovenaan (1u15 '), hoewel het meestal iets langer duurt, hangt het af van de rode stier voor het ontbijt :-D, we maken gebruik van het bivak om ons te verbergen voor de wind regerend en enkele minuten later besloten we koers te zetten naar parkeerplaats. Vanaf dit moment begonnen we echt heel veel mensen te zien klimmen (het was 9: 00/9: 30) en de temperaturen begonnen dramatisch te stijgen. Dit betekent dat in de zomer ... vroeg opstaan.


Top van Moncayo

Omdat we 's ochtends veel tijd hadden om door te brengen, maakten we van de gelegenheid gebruik om de Veruela-klooster en zijn Wijnmuseum, in de stad Vera del Moncayo. Het bezoek kost slechts € 2/3, maar het is ongelooflijk goed gerestaureerd, naast zijn aanzienlijke schoonheid en grootte. Een volwaardige aanbeveling.

Het klooster heeft de anekdote dat het de plaats was waar hij verbleef Gustavo Adolfo Becquer om 'Letters from my Cell' te schrijven.


Veruela-klooster

Praktische gegevens Ascension naar Moncayo

Wanneer te gaan

Het is een berg van gemakkelijke beklimming, maar voor de meest onervaren bergbeklimmers, zijn de aanbevolen tijden van het midden van de lente tot de late herfst.

Waar te verblijven?

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden. Hotels, Landhuizen, Hostels (Heiligdom van Virgen del Moncayo), Toevluchtsoord (voor aankomst in het heiligdom) en een camping in Vera del Moncayo.

Pin
Send
Share
Send
Send