Reizen

Hemelvaart naar de toren. De hoogste piek in Cádiz

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is de tweede dag van onze reis door de Sierra de Grazalema en het is tijd om het te doen hemelvaart naar de Torreón, een berg met een zeer rotsachtig karakter en dat is er trots op de titel van te hebben hoogste piek van Cádiz. Eerder hadden we grasalema pinsapar laruta gemaakt, een unieke plek in deze regio om een ​​van de twee bossen te huisvesten die nog steeds in pinsapos in Europa liggen en nu een iets hardere route hebben aangeraakt.


El Torreón - Sierra de Cádiz

Hemelvaart naar de toren. De hoogste piek in Cádiz

Na de route van de vorige dag hadden we dat willen kroon Torreón piek van 1654m hoog, niet omdat het de hoogste piek in Cádiz is, maar omdat het vanaf de Pinsapar de Grazalema onneembaar leek, iets dat later niet zozeer is als het de rug beklom.

Het geluk is dat we hadden gereserveerd en tot twee weken daarvoor hadden ze ons niet bevestigd. De piek bevindt zich in een reservaat in de Sierra de Grazalema Ze staan ​​slechts een specifiek aantal mensen per dag toe, rond 20/30, hoewel dit aantal kan variëren. Helaas laat de werking van de reserveringen te wensen over en zijn er genoeg mensen die boeken en dan niet komen opdagen, waardoor veel mensen buiten blijven zonder de mogelijkheid om de route te maken. Een ander belangrijk feit is dat de route is afgesloten vanaf de 1 juni tot 31 oktober wegens brandgevaar.

Route naar de Torreón

Het is 8 uur 's ochtends en de wekker geeft ons de tabarra in ons landelijke huisje Benaocaz. We hadden een sterk ontbijt en laadden de auto met onze rugzakken en gingen op weg naar Grazalema. Daar aangekomen nemen we de weg die leidt naar Benamahoma / Het bos en slechts halverwege een geschatte hoogte van 800 meter, is er een kleine parkeerplaats voor ongeveer 10 auto's aan de linkerkant van de weg. We verlieten de auto op dit punt, vastgemaakt aan een 4x4 van de parkdienst die ons vroeg om de bijbehorende vergunningen om de hemelvaart naar de Torreón.


El Torreón - Sierra de Cádiz

We begonnen de route en ze hadden ons gewaarschuwd dat er helemaal geen water was en heel weinig schaduw. De eerste was heel waar, hoewel we later af en toe een vijver zagen, maar logischerwijs niets drinkbaars. Het thema van de overblijfselen hangt af ... Als je snel gaat (09:00) en met de oriëntatie van de route, voornamelijk aan de westkant van de toren, is er schaduw tot bijna 1400 meter hoog. Vanaf 12:00 bedekt de zon bijna alles en er is geen manier om te ontsnappen, behalve de steeneikenbos vanaf het begin


El Torreón - De hoogste piek in Cádiz

In het begin nemen we een struikgewas om snel het genoemde eikenbos in te gaan. De weg is bij sommige gelegenheden behoorlijk steil, maar hij is zeer goed aangegeven, zonder kans om er uit te geraken.


Hemelvaart naar de Torreón - Sierra de Grazalema

Na iets meer dan 30 minuten bereiken we een punt waar u de kunt zien Frettenreservoir en hierachter de natuurpark van de Alcornocales, nog een van de interieurjuwelen van Cádiz. Hier ontmoetten we een familie Duitsers, inclusief jonge kinderen, die we snel passeerden omdat ze er een beetje moe uitzagen.


Geiten Payoyas - Sierra de Grazalema

En gelukkig passeerden we ze sinds 10 minuten later ontmoetten we een kudde Payoyas-geiten, sommige inheemse geiten uit het gebied beroemd om de kaas die ze produceren met hun melk, de Payoyo-kaas. Deze waren los, alsof ze wild waren en echt volwassen waren. Sommigen werden zelfs geüpload naar een boom.


Berggeit - Sierra de Grazalema

En terloops na het verlaten van de Payoyas-geiten en bereiken een zeer rotsachtig gebied zien we de eerste berggeiten van de dag Een kudde van ongeveer 20 zeer gladde geiten en die op het moment dat we ons voeten in stoffige voeten zien zetten. Ze waren hier omdat we de eerste mensen waren die ze op de dag zagen.


Hemelvaart naar de Torreón

Vanaf dit punt zouden de rotsen niet stoppen met ons te vergezellen tot de Torreón-top. Het nieuws was goed en dus zouden we de eentonigheid van de weg veranderen. Daarnaast namen we een noordoostelijke richting en op dit moment verscheen de zon en daarmee de hitte. We hadden amper anderhalf uur reizen en in theorie hadden we de helft, hoewel de afgelegde afstand en het gecumuleerde verschil het tegenovergestelde zei. 3 uur was wat de informatieposter markeerde en een hoge moeilijkheidsgraad, niets is verder van de realiteit ...


Hemelvaart naar de Torreón - Sierra de Grazalema

En uiteindelijk bereiken we de rok van de toren, te allen tijde verborgen. We hadden slechts 200 meter hoogte en het ding leek bijna klaar. Nu kwam het leukste gedeelte, waar we verschillende rotstrappen moesten omzeilen en dat je op sommige momenten je handen kon gebruiken.


Hemelvaart naar de Torreón - Sierra de Grazalema

De meeste van deze stappen waren echter niet moeilijker en veel van hen konden zonder moeite worden overwonnen door eenvoudiger alternatieven. Omdat we kleine berggeiten waren, kregen we een beetje uit de weg en maakten een beetje ruw.


Pico el Torreón - Cádiz

Er was niet veel meer over om de top te bereiken en de weg werd soepeler zonder om een ​​rots heen te hoeven. Het grappige is dat we nooit de top tot de laatste meters te zien krijgen. Dit vind ik psychologisch niet leuk meer als je een beetje moe wordt.


Torreón-top - Sierra de Grazalema

Top !!!!! de hoogste piek van Cádiz is van ons Mijn meisje was wanhopig omdat ik een beetje moe was, greep de rots waar het hoogste punt hoort te liggen en knuffelde haar om later een paar seconden te rusten. We hadden de uitdaging bereikt, maar het beste wachtte nog niet. Een zicht op de pinsapar en de Zahara-reservoir - El Gastor om zijn hoed af te doen.


Hemelvaart naar de Torreón - Sierra de Cádiz

Vanaf de voorkant en aan de rechterkant hadden we een prachtig uitzicht op de bergketen Grasalema. Ze wilden hier uren blijven en wat is een betere plek dan dit om te stoppen en een goede snack te hebben.


Pinsapar de Grazalema - Hemelvaart naar de Torreón

Weinig meer dan 2 uur Het kostte ons om de route te maken, maar er wordt geschat dat het gemiddelde 3 uur en 2 uur is om uit te stappen. Jammer dat de route niet rond is en dat we dezelfde weg terug moeten gaan en dit keer in de volle zon.


El Torreón - Hoogste piek in Cádiz

Na het eten nemen we een klein stukje het afdalingpad tot we de parkeerplaats bereiken. Daar leefden we in een zeer merkwaardige situatie ... Een paar praatte met de bewaker en zei dat ze geen vergunning hadden kunnen krijgen. Hij vertelde hen dat een groep een groot aantal plaatsen had gereserveerd en zich niet eindelijk had gepresenteerd. Deze plaatsen waren niet overdraagbaar, dus hij kon niemand zijn plaats laten innemen. Een echte taak voor dwazen die het strand verkiezen boven de berg waardoor mensen niet meer konden genieten van de activiteit die ze het leukst vonden.

Praktische gegevens over de hemelvaart naar de toren

Sierra de Cádiz of Sierra de Grazalema?

Het is bijna hetzelfde ... op sommige plaatsen vind je het op de een of andere manier op andere. De Sierra de Cádiz bestaat uit verschillende bergketens, waaronder Grazalema en het reservaat.

Hoe de vergunningen verkrijgen om de route naar Torreón te maken?

De afgifte van vergunningen voor de Torreón is traca ... hoewel hetzelfde gebeurt met de rest van de plaatsen die toestemming vereisen.

Om ze aan te vragen kunt u bellen, nooit nemen of een e-mail schrijven naar [email protected], waar uw ID, aantal personen en te bezoeken plaats worden gevraagd. Nu komt het probleem ... Vergunningen zijn schaars en veel mensen vragen ze zelfs zonder naar Torreon te gaan. Wat gebeurt hier mee? Nou, niets, dat je aankomt, je loopt alleen en veel mensen die probeerden te blijven blijven zonder het te kunnen bezoeken. Wat ze moeten doen, is een schema plaatsen en als deze mensen niet komen opdagen, worden de vergunningen geannuleerd en verleend aan degenen die op dezelfde dag verschijnen. Een ander detail dat ik zag, is dat er groepen zijn die Torreón om meer mensen vragen dan nodig is ... het typische geval voor het geval Pepe komt ... Nog een probleem dat moet worden opgelost.

In deze link krijgt u meer informatie.

Wanneer Torreón beklimmen?

Idealiter bezoekt u het in het voorjaar wanneer de bergen groener zijn dan ooit. in zomer uw toegang is Gesloten (1 juni - 31 oktober) Om brand te voorkomen.

Hoe in Torreón te komen?

We gaan naar de stad Grazalema vanwaar een weg in de richting van Benamahoma vertrekt. Halverwege aan de linkerkant is er een kleine parkeerplaats gemarkeerd "El Torreón" waar we de auto moeten verlaten.

Nabijgelegen excursies

  • Sprong van de geitenhoeder.
  • Pinsapar de Grazalema.

Aanbevolen stad

Er zijn veel mooie dorpen in de Sierra de Cádiz maar Zahara de la Sierra is naar onze mening de meest spectaculaire.

Waar te slapen in de Sierra de Cádiz

We stellen twee opties voor:

  • Sierra Alta landelijke appartementen. Gevestigd om Benaocaz en met prachtige uitzichten. Het heeft een keuken, terras, zwembad en internet in elk appartement. Onze keuze.
  • Hotel Villa de Grazalema. Aan de top van de stad ligt dit charmante hotel van waaruit verschillende wandelpaden vertrekken. Gelijk aan het comfort van de vorige.

Pin
Send
Share
Send
Send