Reizen

Pass'Aran etappe 5. Araing toevluchtsoord - Montgarri toevluchtsoord

Pin
Send
Share
Send
Send


We komen aan bij de vijfde en laatste fase van de Pass'Aran, die loopt van de Araing Refuge naar het uitgangspunt van deze cirkelvormige route, de Montgarri Refuge, naast een van de mooiste valleien van alle Pyreneeën, de Aran-vallei. De route loopt voornamelijk in Spanje, hoewel deze kort vertrekt vanuit de Franse Pyreneeën. Het is mogelijk knoflook ons ​​standpunt, een van de meest indrukwekkende van alle Pass'Aran.


De vijfde etappe van de Pass'Aran

Na vier lange dagen is het tijd om de laatste fase van de Pass'Aran aan te gaan. Op het eerste gezicht lijkt het bijna allemaal neer, maar laten we onszelf niet voor de gek houden, het begin heeft verschillende hellingen en een gedeelte waar je voorzichtig moet lopen, de passage van Portilhon d'Albi, een gedeelte dat je meestal moet gebruiken om stijgijzers over te steken.


Vijfde etappe van de Pass'Aran
Portilhon d'Albi

Hij moet vroeg opstaan, beginnend bij de Araing Refuge, op 1,965m hoog. Als je de schuilplaats verlaat, door de vierde fase, zie je de Tuc de Crabera en de Etang d'Araing. Na dit gedeelte, een uur later, bereikt u de Portilhon-pas om weer op Spaanse bodem te stappen. Naast de pas is er een kleine vijver, de Estanh d 'Albi, die fungeert als een gang naar het meest indrukwekkende uitzicht over de hele Pass'Aran. Op een heldere dag zie je de Aneto-piek, maar wat het meeste effect heeft, is het paradijs Liat Estanh Long, dat Schotse landen lijkt te hebben ingenomen door het groen en de bergen eromheen.


Vijfde etappe van de Pass'Aran

Vanaf dit gedeelte is een lange afdaling langs de helling van de berg via een nogal onregelmatig pad en waar je in de war kunt raken. Langs het pad zijn kleine meren en verschillende toppen die 2.600 meter hoog zijn. Het meest opvallend is het Tuc de Mauberme, van 2.880m en dat grenst aan Frankrijk met Spanje.


Liat Estanh Long

Onder de Tuc verschijnt nog een ansichtkaartmeer, het Lac de Montoliu, onder enkele oude mijnen en begeleid door talloze pieken die het meer schaduwen. Het meer lijkt te zijn genomen op een afbeelding van IJsland, iets dat de volgende foto laat zien.


Lac de Montoliu
Lac de Montoliu

Vanaf dit punt stijgt het beetje bij beetje tot de Coth de Montoliu, op 2.470m, waar een lange afdaling begint naar de Refuge van Montgarri. In dit deel van de route zie je verschillende watervallen en niet ver van de schuilplaats moet je de rivier oversteken om naar de heuvel te gaan waar het eindpunt van de Pass'Aran-kruising in de verte verschijnt.


Montgarri-schuilplaats

Dit zijn onze aanbevelingen voor de vijfde fase van de rondgang Pass'Aran:

Op de route

  • De route is lang, dus het is handig om te doseren.
  • Er zijn veel punten om water te drinken.
  • De meren op de sterren van het podium, het is de moeite waard om te stoppen en te lunchen met hen.

Foto's van de route

pers hier om alle foto's van de route te bekijken.

U kunt ook meer foto's van onze route vinden op Flickr.

Reisverzekering

Voor een dergelijke reis kunt u het beste een verzekering afsluiten. IATI biedt ons een aanbod voor volgers Reis gratis. Reizen stelt u niet vrij van een ongeval, een arts, een transfer of medicatie. Speel het niet. Controleer de reisverzekering door op de banner te klikken en je hebt een 5% in uw verzekering om gratis een reislezer te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Pin
Send
Share
Send
Send