Reizen

Pyreneeën. Sneeuwschoenroute in de Aran-vallei, Beret

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de bekendste routes van de Pyreneeën voor sneeuwschoenwandelen is het deel van beret totMontgarri, een klein stadje verborgen tussen de bergen en niet toegankelijk over de weg in de winter. Afgezien van deze route vertrekken nog twee, meer gecompliceerde, van Beret, naar de Cap des Closos en de Pedescau Tuc, twee toppen die de 2.000 meter ver overschrijden en ideaal voor het beoefenen van deze sport.


Plat de Beret - Tuc de Pedescau

Tijdens ons bezoek aan de Aran-vallei, een van de verschillende routes met sneeuwschoenen die we hebben bezochtPedescau Tuc, met meer dan 2350 m en met uitzicht op zowel de vallei als de Beret, echt indrukwekkend.

Sneeuwschoenroute

De route begint vanaf de parkeerplaats van Plat de Beret, een parkeerplaats aan het einde van de weg C-28 net voor het bereiken van Baqueira Beret, ongeveer 10 km. Tijdens het skiseizoen is de parkeerplaats meestal op, die vroeg moet opstaan. Als er echter geen plaats is, verlaten veel mensen de auto bij de ingang van de parkeerplaats aan de kant van de weg. Idealiter parkeert u op de achtergrond, waar de route begint.


Plat de Beret

Vanaf het begin moet je rackets opzetten en de top aanvallen. De weg wordt soms gemarkeerd door andere wandelaars of langlaufers, maar let op, het is beter om de baan te volgen, omdat het mogelijk is dat er meerdere paden zijn, dus het is gemakkelijk om te verdwalen.


sneeuwschoenen

de beklimming begint beetje bij beetje achter te laten Plat de Beret door een niet al te steile helling, waar u na een uur een andere vallei bereikt. Veel mensen nemen de linkerbovenkant, maar de beste optie is om een ​​kleine rivier over te steken en rechts de heuvel af te gaan.


sneeuwschoenen
Plat de Beret - Tuc de Pedescau

Voordat we de top bereiken, is er een grote helling die beetje bij beetje moet worden genomen. Als er slecht weer is, is het beter om te draaien, omdat het een heel duidelijk gebied is en het mogelijk is om in een zacht sneeuwvlot te vallen of erin te stappen.

Al tijdens de afdaling kiezen we ervoor om een ​​"straight" te maken en het dennenbos over te steken. Sneeuwschoenwandelen is erg leuk als je genoeg techniek hebt of ze correct gebruikt. Hier geven we je een aantal tips voor zowel dons als rackets.

Tips voor het gebruik van sneeuwschoenen

Allereerst moeten we weten dat sneeuwschoenen nooit op steen of asfalt mogen worden gebruikt. Het moet altijd worden gebruikt op zachtere oppervlakken of plaatsen waar de tips kunnen blijven plakken. Het gebruik ervan is immers niet om in de sneeuw te zinken. Op deze manier gaan ze langer mee en val je niet op de grond.

Klimmen met sneeuwschoenen

Om te klimmen moet je altijd het onderdeel losmaken racket achter zodat de hiel vrij is. Hiermee zorgen we ervoor dat je je zachter voelt en niet meer als een robot loopt. Het is belangrijk voordat je de rackets goed hebt aangepast aan je voeten, want afhankelijk van de kwaliteit hiervan is het heel goed mogelijk dat ze ongeschikt worden en dat je altijd moet stoppen.


sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen afdalen

Uitstappen is het leukst en als je niet bang bent, kun je relatief snel naar beneden gaan en zelfs springen. Als de sneeuw erg zacht is, probeer het dan, het is een genot. Hoe?. Knijp in de hiel hapering zodat het racket niet losraakt. Begin dan altijd te zakken met het lichaam teruggeworpen, zodat je niet bang bent en het zwaartepunt je niet vooruit laat gaan.

Wat te nemen op deze route?

Vergeet nooit op dit soort routes:

  • Sticks en Sneeuwschoenwandelen.
  • Voering van veren, Primaloft of fleece.
  • Beenkappen.
  • Regenjas.
  • Handschoenen en muts.
  • Zonnebril.
  • een GPS of kaart.
  • Water en eten

Plat de Beret - Tuc de Pedescau

Als u van de Aran-vallei houdt, raden we u aan deze artikelen over een van de artikelen te lezen mooiste valleien in Spanje:

Pin
Send
Share
Send
Send