Reizen

Wandelen. Hemelvaart naar Pico del Lobo vanuit het Riofrio Reservoir

Pin
Send
Share
Send
Send


Niet ver van de Segovia Riaza wordt een klein stuwmeer of ponton genoemd Riofrio-reservoir, een van de meerdere punten om te stijgen naar de hoogste berg in deBergketen Ayllón, de Pico del Lobo, met 2.274 m hoog en gelegen in de provincie Guadalajara.


Pico del Lobo

Voordat je naar de Pico del Lobo vertrekt, moet je de climatologie en vooral de sneeuwstaat. Deze route, vanwege zijn lengte, als je niet de juiste uitrusting bij je hebt, kan je erg uitgeput raken of gewoon je doel niet bereiken, naar de top klimmen. In de zomer is het eenvoudig, lang, maar betaalbaar, maar in de winter aan de noordkant sneeuw en de ijs Het is overvloedig, dus het is essentieel om te dragen stijgijzers, ijsbijlwandelstokken en rackets, want als de sneeuw recent is en niet hard, kan het zijn dat bij elke stap de sneeuw je boven de knie bereikt. Daarom is het beter om uitgerust en met gewicht te gaan, dan niet om de top te bereiken en moeite te hebben om terug te keren naar het startpunt.


Cruze weg

De route begint in de buurt van het stadjeRiofrio de Riaza, in het Riofrio-reservoir en vóór het bereiken van de Haven van Quesera. Naast het reservoir is er een kleine parkeerplaats waar je de auto kunt verlaten, maar als je 4 × 4 hebt, kun je een weg afrijden vlak voor de dam en dat laat je net eronder, naast een hut en de uitgangspunt van de kruising.


Uit het reservoir

De kruising begint op een brede weg die door verschillende weiden gaat waar het vee graast totdat ze een punt bereiken dat de weg moet verlaten en dwars door een beukenbos loopt, dat hoewel het niet is aangegeven niet veel verlies heeft, omdat de doel is altijd om te gaan waar de zon opkomt en waar de Calamorro de San Benito, midden in de collado dat stijgt naar hem op Pico del Lobo.


Bij de beuk

Eenmaal voorbij het kleine bos, vol met dierenpaden trouwens, op de heuvel moet je naar rechts gaan, tot de volgende heuvel, de Aventadero Hill, een van de schrikken van de oversteek, want visueel vanaf de heuvel lijkt het erop dat de Pico del Lobo Het is dichtbij, maar dat moet, we moeten nog een piek passeren om het plateau te bereiken waar ons doel is.


hemelvaart

Eenmaal voorbij de heuvel, ongeveer 1800 meter hoog, begint het te zien Pico del Lobo circus diep van binnen maar niet de top, want de top zal pas worden gezien als deze boven 2.000 m is.

De weg, altijd goed aangegeven in de zomer en soms een beetje complexer in de winter, gaat altijd de heuvel op en verlaat het skigebied aan de rechterkant De Pinilla, een kleine milieuramp van de vele centrale systemen.


La Pinilla Station

Na de heuvels bereiken we een kruispunt dat aansluit op het skigebied en waar de meest voorkomende route en reisde naar Pico del Lobo, een route die we later zullen beschrijven in Viaja por libre.

Vanaf dit moment ligt de Pico del Lobo op ongeveer 2 km afstand en met iets meer dan oprit, iets meer dan 11%. Op dit punt, afhankelijk van de situatie, moeten de stijgijzers worden geplaatst om elk soort risico te voorkomen. Een lichte val kan ertoe leiden dat je erin terechtkomt De Pinilla en niet in een warm restaurant, zo niet op een heuvel of in een boom.


Pico del Lobo

Zodra het 2.000m niveau is verstreken, de oude skiliften van het station en de Pico del Lobo. Na ongeveer 3 uur oversteken is de top eindelijk zichtbaar. Onthoud, er is nog steeds de terugkeer, dus het bespaart kracht. Veel succes op de klim! Javier Blanquer


Bij de beuk

Video: Poke - Wandelen ft. Bres (Juni- 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send