Categorie Reizen

De beste foto's van de maand januari - 2014
Reizen

De beste foto's van de maand januari - 2014

De beste foto's van de maand januari. Zoals elke maand keren we terug om een ​​kort overzicht te maken met een selectie van foto's van vorige maand. Het laat zien dat we in de winter zijn vanwege het aantal foto's dat we met sneeuw of met een winteraspect publiceren. We hebben twee belangrijke routes door het centrale systeem gehad met een prachtig uitzicht, zoals de Pico del Lobo en de majestueuze Peñalara.

Lees Verder
Reizen

Nicaragua, het Juan Venado-reservaat

We zijn in een van de vier schildpaddenreservaten die Nicaragua momenteel in de Stille Oceaan heeft. Het Juan Venado eilandreservaat is een ecologische schat van 4.600 hectare waar u vele soorten amfibieën en reptielen, zoals de zeeschildpad en de tora, kunt vinden die momenteel met uitsterven worden bedreigd.
Lees Verder
Reizen

Drie redenen om te skiën in de Aran-vallei

Elk jaar maken duizenden skiërs een afspraak om te skiën in de Aran-vallei. Een weekend, een hele week, wat het ook is om een ​​van de beste plaatsen in Spanje te bezoeken voor wintersport en waar we geweldige ski-aanbiedingen kunnen vinden. Desondanks, als de sport bij uitstek beoefend in de winter niet je favoriet is, biedt de vallei je tal van alternatieven die je zeker zullen bevallen.
Lees Verder
Reizen

De beste routes van het nationale park van Guadarrama

Het nationale park Guadarrama werd amper twee jaar geleden, in juli 2013, geboren als het eerste nationale park in Madrid met niet minder dan 30.000 hectare. Dit maakt het het vierde nationale park bij uitbreiding, hoewel ze enigszins kort zijn vanwege de schoonheid en de plaatsen die het verbergt om te wandelen en te genieten van de natuur.
Lees Verder
Reizen

De beste foto's van de maand oktober

De beste foto's van de maand oktober. Vorige maand hebben we je verschillende plaatsen in Spanje laten zien, zoals Guadarrama en Gredos, Navarra en de Bardenas Reales, Urbión en de Canarische eilanden, met de kleine drukke Pico Viejo. Bovendien was Senegal aanwezig met het eiland Goree, Nicaragua met de Pearl Lagoon en Marokko, met de imposante Toubkal, de hoogste berg in Noord-Afrika.
Lees Verder
Reizen

Chebika Oasis Een Eden in het midden van de woestijn

De woestijn is meedogenloos voor iedereen die het niet kent en water is het meest gewenste bezit om te overleven. Gedefinieerd als vloeibaar goud in de moslimcultuur, bevat de Chebika-oase al het goud dat we nodig hebben om een ​​echt Eden te worden midden in de woestijn. Verborgen in de ingewanden van een kloof, is het op zichzelf een verplichte bestemming geworden voor elk bezoek aan Tunesië.
Lees Verder
Reizen

Hemelvaart naar de toren. De hoogste piek in Cádiz

Het is de tweede dag van onze reis door de Sierra de Grazalema en het is tijd om de beklimming te maken naar de Torreón, een berg met een zeer rotsachtig karakter en die er trots op is de titel van de hoogste piek in Cádiz te hebben. Eerder hadden we de route van de Pinsapar de Grazalema gemaakt, een unieke plek in deze regio om een ​​van de twee bossen te herbergen die nog steeds in pinsapos in Europa blijven en nu een iets hardere route aangeraakt.
Lees Verder
Reizen

Pyreneeën. Sneeuwschoenroute in de Aran-vallei, Beret

Een van de bekendste routes in de Pyreneeën om te wandelen met sneeuwschoenen, is die van Beret naar Montgarri, een klein stadje verborgen tussen de bergen en in de winter niet toegankelijk via de weg. Afgezien van deze route vertrekken er nog twee, iets gecompliceerder, van Beret, naar de Cap des Closos en de Tuc de Pedescau, twee toppen die veel groter zijn dan 2.
Lees Verder
Reizen

Pass'Aran etappe 3. Maison du Valier - Gite Eyle

Pech of niet, maar een regenachtige dag op weg naar Gite Eyle kan niet zo slecht zijn. Het profiel van het podium omvat twee beklimmingen van iets meer dan 800 meter, een stijging en daling om de benen en het hoofd te verminderen. Deze fase, in tegenstelling tot de vorige, van een lange afdaling, weerspiegelt de uitersten van deze kruising, met een van de meest ongelijke fasen van alle Pass'Aran.
Lees Verder
Reizen

Mexico. Avontuur en ecotoerisme in Puerto Vallarta

De eerste keer dat ik over Puerto Vallarta hoorde, hoorde ik zon en strand. Uitbreidingen van de turquoise zee, luxe hotels, Amerikaanse toeristen en duizend nachtlevenactiviteiten. Geen ecotoerisme of actief toerisme. Maar Puerto Vallarta is veel meer. Mogelijk actief, avontuurlijk of landelijk toerisme is naar onze mening het meest aantrekkelijk in de omgeving.
Lees Verder
Reizen

Nicaragua, Masaya-vulkaan

De Masaya-vulkaan, voorheen de infernopoort genoemd door de Spanjaarden, is een gigantische krater die enkele kilometers ten zuiden van Managua, de hoofdstad van Nicaragua, ligt. De Masaya-vulkaan ligt op de route naar Granada, een van de meest koloniale steden met León in Nicaragua. In het midden van deze route, kort voor het bereiken van de stad met dezelfde naam, Masaya, verschijnt de ingang van het nationale park, met een glimp van een enorme vulkaan op de achtergrond onder een kleine wolk met zwavelresten.
Lees Verder
Reizen

Wandelen. De cirkel van de 7 pieken

De circulaire van de 7 toppen bevindt zich in het nationale park van Guadarrama, ten noorden van Madrid. Het wordt beschouwd als een van de klassieke routes van de populaire Sierra de Guadarrama. Gemakkelijke toegang en met enkele van de onovertroffen uitzichten over Madrid is een van de favoriete routes van de wandelaars die het gebied bezoeken.
Lees Verder
Reizen

Pass'Aran etappe 4. Gite Eyle - Araing Shelter

De vierde fase van de Pass'Aran die loopt tussen het toevluchtsoord Gite Eyle en het toevluchtsoord Araing is natuurlijk de meest mijnbouw. Het gaat door een landschap bedekt met oude mijnen die in het midden van de vorige eeuw werden verlaten, waar het nog steeds mogelijk is om overblijfselen verspreid over het landschap te zien ... Voor de wandelaar is het een merkwaardige route, door de combinatie van dit landschap met de hoge berg.
Lees Verder
Reizen

Guadarrama. The Malicious aan de zuidkant

De winter is terug, ons favoriete seizoen om te wandelen. Om te beginnen, de kwaadwillende aan de zuidkant, een klassieke berg in het nieuwe nationale park van de Sierra de Guadarrama, in Madrid. Het is niet de klassieke route die vertrekt vanuit de haven van Navacerrada door de Bal van de wereld of vanuit La Barranca.
Lees Verder
Reizen

Route van de Salto del Cabrero, Cádiz

De Salto del Cabrero-route is een van de beste routes die in de zomer in de Sierra de Cádiz zijn geopend. Voor milieuproblemen zijn routes zoals de beklimming naar de hoogste piek van Cádiz, de Torreón of de spectaculaire route door de Pinsapar de Grazalema gesloten van 1 juni tot 31 oktober met als doel branden binnen de limieten te vermijden van het natuurpark Grazalema.
Lees Verder
Reizen

Segovia. Natuurpark van Hoces del Riaza

Niet ver van Aranda del Duero, Burgos, en naast het pittoreske stadje Montejo de la Vega ligt het weinig bezochte natuurpark van de Hoces del Riaza, een verhaalruimte waar de vale gier, de gier, de pelegrin valk of de oehoe, een echte natuurlijke schuilplaats op een bevoorrechte plaats.
Lees Verder
Reizen

Guadarrama. Route door de Hoge Reajo en de Peña del Buitre

Vandaag hebben we een eenvoudige route voor alle doelgroepen en ideaal om zowel in de winter als in de zomer te gaan. Het is een kleine kruising met weinig 'verkeer' van mensen, of liever niemand, behalve de kleine parkeerplaats bij de uitgang. Het is een route met een prachtig uitzicht op de Lozoya-vallei vanaf het touw dat naar de Reajo Alto en de Peña del Buitre gaat.
Lees Verder
Reizen

Pass'Aran etappe 2. Estagnous - Maison du Valier

De tweede fase van Pass'Aran, van het toevluchtsoord van Estagnous tot Maison du Valier, is de meest atypische van allemaal. Het is vrijwel allemaal bergafwaarts, tenzij je in het eerste uur de klim naar Mont Valier, 2.838 m hoog, maakt. Voor degenen die lijden in de afdalingen is geen goed nieuws, maar degenen die genieten van het landschap, ontdekken de lage berg, met bossen van beuken en hazelnootbomen bedekt met mos en een prachtige oude gletsjer aan het begin van het podium.
Lees Verder
Reizen

Navarra. Een wandeling door de Lumbier Foz

Navarra. Een wandeling door de uitlopers van Lumbier.Voor degenen die van hoge bergen houden, kun je van tijd tot tijd een dag wandelen. Het natuurreservaat van de Foz de Lumbier is een kloof uitgehouwen door de rivier de Irati waar vogels zoals de vale gier, de havik of het merel nest. Vale gieren La foz de Lumbier Binnenin bevinden zich de overblijfselen van een brug waarvan de legende ons vertelt dat het door de duivel is gebouwd, nou, het ziet er af en toe mooi uit, omdat het ons toestaat over het transparante water van de Irati-rivier te gaan.
Lees Verder